Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 25, 2015

Kisah Kakak Kawasan - Medina Amani - 2y2m

Assalammualaikum..

Isnin kisah si abang..

hari ni kisah si kakak..Alhamdulillah Hari ni genaplah Medina Amani umurnya 2 tahun 2 bulan..

Alhamdulillah membesar dengan baik..

Cepat bertutur

Alhamdulillah..Medina Amani ni sangatlah banyak mulut..kekadang kalau dia nak cepat cakap, semberono je cakap laju n semua orang pun takkan faham.hehe..kalau nak dibandingkan dengan Aqil, Medina memang cepat cakap..Aqil umur 3 tahun lebih baru boleh cakap sesikit..(Setiap perkembangan anak2 tak sama kan..)

So far dia dah boleh cakap nak itu nak ini..kalau tanya nama sapa?kakak..nama kakak sapa?Amani..(Tak pandai sebut Medina)..Baby sapa nama? Ammar.. Nama Daddy sapa? Effie (Jeffry).. Nama Mommy sapa ? Ada (Aida)..Nama Abg sapa? Aqing (Aqil)..kikikiki..

Tak Sabar

Lelahnya menjaga TWO babies (Medina&Ammar) ni bile time Medina nak susu dan saya tengah susukan Ammar..Dia nak susu, kena buat time tu jugak!tak  boleh delay..so kalau delay mulalah menangis macam ape tau..suruh sabar pun dia taknak..fuh..sabar jelah..

Penyayang

Adik dia untunglah jugak dapat kakak macam Medina ni..sebab sangat penyayang..tak buat adik..cuma kalau tiba time geram dia, dia akan picit pipi adik dia..kalau adik dia nangis-nangis cecepat dia masukkan jari suruh adik dia diam..kreatif bukan?hahaha

Lagi satu kan..kalau mommy nak pergi mandi ke..nak tinggalkan dia kejap atau Daddy nak pergi hisap rokok kat luar, mesti nak salam..lepas salam..nak peluk..lepas peluk nak cium satu muka..PENYAYANG kan?boleh jadi annoying jugak kadang-kadang..hahah..dia tak buat kat saya n daddy je..buat kat semua orang..SEMUA okay!hahahah

Boleh mengira dan kenal warna

Ok sekarang ni dia dah boleh mengira..sampai 5 je dulu..mungkin lepas ni boleh train sampai 10 in both langguage..InsyaALLAH..

Warna pun sikit2 dia boleh..pink..orange..black..


Manja & Peramah

Manja sangatttt..esp bila ada adik..tapi dia tak jeles dengan adik still tahap memahami..dia sekarang kalau tengah hisap susu, mesti nak attach dengan sesapa..sebab nak gentel tangan..so kalau saya tengah pegang adik, saya suruh dia baring n pegang tangan abang..dia ok je..janji nak tangan..huhuhu..

Lepas tu pantang nampak orang bersiap esp Mommy..dalam mamai nak tidur tu boleh tetiba bangun cakap nak ikut..nak berjalan je keja nya..sabar je lah kan..hihihi...

Peramah ni terjadi sejak lahir..dia memang very the friendly person..jumpa lah sesapa..confirm nak buat kawan..kalau jumpa kawan saya for the 1st time, confirm Medina lah orang yang paling di sukai..sebab according to them Medina sangat cute n sporting..(Ok sila muntah..)hihihi

Penghidap Atopic Eczema

Sejak saya start berpantang hari tu, Eczema Medina memang menjadi terlampau teruk esp bila saya stop ubat steroid..sampailah saya rasa nak pergi buat blood test untuk medina..tapi saya dah jumpalah jugak penyelesaiannya..InsyaALLAH..tapi susah nak kawal sebab Medina susah nak pantang..so dia jadi on n off..memang sengsara tengok dia..

Akan buat special Entry untuk Eczema dan Medina ni nanti..sebba ceritanya terlampau lah panjang..heheheh

Jom Layan Gambar Medina yang dah bersarang dalam IG..sbb dalam handphone tak dapat nak retrieve..stress mak!







Happy sangat sebab PINKY stuff semua dapat kat dia..maklumlah cucu perempuan satu-satunya..bahagialah sangat..hehee


























Photobucket

5 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aida,
alooooooooooo
macam2 gaya media yer
sweat2 jer

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. bestnya 3 anak dah. macam2 ragam anak kan.. comelnya.. sheila nak juga geng dapur seorang ke dua orang ke. muahahahhahaa ;p

Aku Penghibur said...

mata dia sama dengan akak.. sepet + comel

Jom Vote blog acik bagi msmw

Fiqah Feeona said...

Budak paling cute ni dah besar dh...

Mar Mansor said...

dugaan anak-anak masih kecil kan..semoga terus kuat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget