Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 23, 2015

Kisah Aqil 2015 - My Aqil Jauhari ~

Assalammualaikum..

Oh dah lama jugak tak bercerita pasal anak-anak..bukan pasal anak2 je..pasal semua benda pun tak sempat bercerita..kalut dengan kerja dengan keluarga dengan GST..Oh memang takkan habis semuanya..huhuhu..

Okla..nak berkongsi kisah Aqil Jauhari My one of the Heroes in the house..

Aqil n Smart Reader berpisah tiada


Ok..Aqil..Kami decide untuk teruskan je pembelajaran Aqil di SRK sebab selain lokasi dan transportation, saya rasa SRK masih terbaik buat Aqil..InsyaALLAH..Seperti tahun lepas, saya tetap yang menghantar dan mengambil Aqil..dan masih membekalkan dia makanan setiap hari..

Alhamdulillah sehingga ke Bulan March ni..perkembangan Aqil sangat positif..Drastically even dia tak sekolah sangat pun on February (sebab denggi).. Last week ada Parents Teacher Meeting (PTM) so teacher dia komen macam ni waktu saya mula duduk kat kerusi..

"Ok Aqil..Aqil takde masalah..Pandai baca, handwriting cantik, pandai mengira TAPI dia sangatttt naughty!!"

OMG..dia dah show true color dia for this year la..

"Oh yeke teacher"hurmmm..

Ok memang saya akui..Aqil memang sangat naughty all this while..before dia amsuk school pun..tapi sekarang sedikit menjadi-jadi sebab dia dah jumpa kawan n dah berkawan..

Ape yang dia buat?

Dia suka hiyak hiyak kat kawan dia..huhuhu..bukan kat kawan je..adik dia pun dia belasah..so adik dia pun belasah balik..jangan risau..hehee..

So lepas PTM tu, saya dah remind dia selalu..tolong behave..sebenarnya dia faham je suruh behave..tapi sifat dia memang begitu..suka menyakat..so susah nak buang..huhuhu..

Hopefully dia akan berubah sbb sy selalu psiko dia..nanti Mommy call Teacher la..Nanti Mommy kawan Aqil call Mommy la..so macam-macam..so hopefully dia akn kurangkan habit dia tu..

6 Tahun

Ok sekarang dia rasa dia dah besar..dah 6 tahun tak payah itu tak payah ini..

Mommy..Aqil dah 6 tahun la..tak payah double kerusi (time makan kat meja)..Aqil dah besar..

Ok besar sangattt..

Boleh Baca

Actually nak kata dia pandai sangat baca tu, taklah..tapi kalau kat jalan-jalan tu dia selalu je sebut perkataan yang dia nampak..n mungkin sikit masa je lagi dia boleh baca ayat yang panjang..InsyaALLAH..

Boleh Mengira

Alhamdulillah..kalau tahun lepas dia still belum pandai congak..sekarang ni dah boleh..tadi pun saya saje je test iq (sebab dia test sy dulu), sekali tu dia boleh..18+5 berapa?20 +20 berapa..semua boleh..Alhamdulillah..

Kuat Main Game

Ok sekarang ni memang dia kaki game..esp time cuti sekolah ni saya tak boleh nak pergi memana..so bila balik rumah je dari rumah nanny dia, dia akan kelam kabut cari Tab..So main lah game sampai habis battery..nak tau main game ape?Clash of Clan..melampau kan?tu semua salah Daddy..pandai sangat mengajar..kan dah terlekat..

Tapi kitorang as parents ada limitkan untuk dia main tab..kalau school day, no Tab..tapi bile weekends, ok boleh main tab..Alhamdulillah dia faham..

Dengar kata

Alhamdulillah..seorang anak yang boleh di suruh n mendengar kata..kalau tak boleh tu,means tak boleh..so dia faham..cuma sekarang ni saya dah tukar cara 'ajar' anak..saya rasa sekarang bukan masanya untuk berkeras..sebab bila berkeras dia akan jadi lebih keras..so saya cuba didik hati saya untuk berlembut tetapi tegas..InsyaALLAH Aqil boleh menjadi anak yang baik..Amin..

So that's it perkembangan Aqil..oh ya lupa..hari tu saya dah daftar dia masuk darjah 1..Haih kejapnya masa berlalu..tahun depan dah nak masuk darjah 1..tetiba mata masuk habuk..huhuhu..

Jom layan gambar budak terlebih baik ni..


TIme Mommy 1st outing after Pantang..



Kaki sinetron..Cinta Ibadah tak boleh miss..





1st day school session of 2015


Muka gangster katanya..


tengoklah tu..ada je akal dia nak menyakat si adik..



Photobucket

8 comments:

Mila Hilas said...

aqil muka ayah, medina muka akak hehe.. aqil ni kesian baby tau sakat mcm tu hehe...

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, semoga Aqil terus membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia serta akhirat yer aida...dan semoga aqil diberikan kesihatan tubuh badan sentiasa...

♥TheOnlyFarah♥ said...

Alhamdulillah..semakin besar dan aqil..dah jadi budak yang bijak..ala biasa la naughty sikit2..budak lagi kan..hehehe..amboi layan game coc yer..kemain no..hehehe

Fiqah Feeona said...

Alhamdulillah..budak lelaki memang macam tu..

Mizz ErMa said...

wah, xsabarnya nk tunggu anak sendiri besar..hihihi

Cikna said...

Cik abang malu nak b'gambar ke tu.... Comel je abang menyakat adik, gurau manja gitu.....;-)

LYAfrina said...

alhamdulillah..
byk dh y aqil boleh tu..
buat penambahan no2 y besar pon dia boleh.bguslah..

standardla ank lelaki.. msti suka hiyak2..
hihi

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aida,
haaaamobooiiiiiiiiii aqil
sinetron kau yer he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget