Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 17, 2015

Hidup saya DIFFERENT..Tak sama dengan orang lain..

**Entry Membebel**

Membebel lagi?

Terima je lah ye..huhuhu..

Sebenarnya selama saya menghilang ni saya tak tau nak luah kat sapa..saya rasa macam kekurangan..sebab saya hampir lupa yang saya ada blog, so saya boleh merapu, membebel kat sini..sebab orang - orang kat sini tersangatlah memahami dan very supportive..ecehhcehh..heheh..

oklah..beberapa hari selepas Bibik ATON saya lari..saya rasa macam patah kaki n terasa lelahnya hidup..huhuhu...yelah dah biasa sebelum ni ber MAID tetiba maid takde saya rasa macam!arghhh susahnyaaa rasa..esp sejak dah beranak tiga ni, saya rasa say tak boleh buat kerja lain..terpaksa pay attention to my babies only..

SO bila dah asik menatap babies, tah bila pulak saya nak settlekan housechores kan?so saya pon take positively, cakap mungkin hikmahnya nanti akan muncul..bersabarlah..pujuk hati sendiri..huhuhu

Sesaja lah kononnya up status kat FB (jarang jugaklah saya up status sbb just up gambar thru instagram je)..ckplah mungkin hikmah lepas ni husband bertambah rajin lepas takde maid bla bla bla..ok thts it!

Tetiba ada la jugak orang-orang berkenaan cakap dia pon anak 3 n boleh je buat all housechores n boleh jaga anak-anak lagi n so on so forth..ok saya rasa macam down..saya up status bukan nak mintak komen ape sangat..cukuplah sekadar semua memahami..eceh!

Sebab ape tau, sebab saya confident hidup saya takkan sama dengan kiah. dengan minah dan dengan sesapa pun!kalau orang kata diorang boleh, saya tau saya pon boleh!sapa kata tak boleh?cuma mungkin saya akan lebih letih berbanding dia..sebab saya dikurniakan Suami yang dah biasa hidupnya diurus oleh maid n even basuh pinggan pon suami saya takkan buat..saya bukan nak burukkan suami sendiri..tapi itu kenyataan..kenyataan yang harus saya terima!so saya rasa mungkin hikmahnya suami saya akan lebih rajin nanti..n even sekarang ni pun dia adalah tolong-tolong uruskan anak-anak (yang besar)..

So nak kata saya merungut sebab takde maid, memang saya merungut sebab saya penat!penat terlampau berkali ganda..sebab sifatnya saya sendiri yang tak boleh tengok rumah bersepah and semua kena in order..kain baju mesti sentiasa wangi dan kemas..anak-anak pon kena sentiasa wangi!so bila weekend memang suami saya selagi belum pukul 1tghari, dia takkan bangun, so lelah la saya sendirian..PENAT!

and kemuncaknya last weekend, saya cakap kat suami, yang saya sangat tak sempat nak settlekan semua kerja..so suami saya boleh tidur sampai pukul 11 pagi je (maximum)..lepas tu dah, jom jaga anak-anak..hehee..

Walaupun suami saya begitu..dia sangatlah ringan tulang untuk bekerja di malam hari..esp kalau Medina nak susu pukul 3pagi, pukul 3 pagi dia buat, tukar pampers n semuanya..buat susu memalam sebelum anak-anak tidur pun memang suami yang buat..so saya rasa ada pro n cons la jugak kan..

Yang penting sekarang ni sangat lah nak mencari Bibik yang boleh kemas rumah sekemas-kemasnya!n boleh gosok baju jugak..itu je saya nak!

Anyone?

heheheeeee

ok dah stop bebel..

nanti nak kongsi cerita Aqil Medina Ammar je!


Last two weeks saya kemas rumah dan kebetulan nasib saya baik sebab anak-anak semua bangun lepas saya siapkan semua kerja ..Alhamdulillah..

Hari-hari lain..SORRY, anak-anak confirm bangun sebelum pukul 8 pagi..dah biasa..huhuhu


Photobucket

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

memang samalah macam Farah tak boleh tengok baju bersepah sana sini, rumah bersepah sana sini, baju tak bergosok segala bagai... semak pemikiran... hew hew hew... tak bermakna anak kita ramai rumah kena semak kan? pokok pangkal diri sendiri...

Lynda Che Lah said...

hidup semua org tak sama..
suami sy dan suami awak takkan sama perangai..
hehe..kdg2 lelah tp hanya kita yang tau dan faham :)
sabar ye Aida..semoga terus kuat..
Insya Allah..ada hikmah yang indah menanti

Suhaiza Shamsudin said...

Aida samala situasi saya ... suka entry ni .. perangai awak sepesen ngan saya .. hehe .. nanti sy share camner saya uruskan urusan rumahtangga & 3 anak bertuah saya tu ..:)

SSulieana said...

sue yg xde baby ni pun rasa x menyempat je nak buat kerja rumah...kain baju menimbun x dilipat...hahaha...sabar ye aida...bahagian masing2 kan...Pengorbanan seorang isteri dan Ibu sangat besar...sabar itu indah

Suliana said...

Assalam aida.. Sabar la ye. Su pun kdg kt rmh ni mcm org gila gak tpekik terlolong stress rmh sepah. Kdg anak esp aqil la yg jadi mangsa. Suami tlg sangat x up to my expectation la kan. Klu nk suh lelebih kata menghambakan suami plak. Eceh.jadi solutionnya amik bantal tido. Hehe.. Mls nak fikir. Masing2 pnt kerja. Anak2 pun nak space bermain kan. Buat sekadar yg mampu. Respectla rmh aida mmg kemas dan cantik :-)

Mila Hilas said...

kesian sis..ptt la dh lama xde entry baru.. nape lah bibik tu lari ye?? Ish x baik btl dia buat mcm tu...

Ape pon sis kena kuat.kalo rsa x larat sgt, pejamkan mata je kalo umah bersepah pon..jgn paksa diri..kang lain jadinya kalo bdn penat nt rsa nak mrh je...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aida,
memang hidup setiap orang berbeza
uols jangan stress2 naaaaaa
iols ni yang baru anak sorang pun kelam kelibut
uols kira power la kan3 he3

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

itulah ape yg akak rasa hari2 aida..penattttt sgt,,penat keja, then balik penat layan bby n abg kakak die, nk monitor kakak nye homework lagi..kadang tk smpat bgn pagi baru basuh pinggan, botol susu, masak bubur sume..huhuhu..kain baju weken baru lipat..rumah semak tapi terpaksa tahan mata sbb mmg tak larat.ahahahha...nk amik bibik, lom smpai seru lagi kot..uhuk uhuk..

♥TheOnlyFarah♥ said...

yer la aida setiap orang kan tak sama...tak patut org tue ckp mcm tue.. kalau yer pun ckp la benda yg positif..nie tak asyik nak kondem org jer kan.. ermmm..sabar okey.. boleh bayang skrg aida pn ada ank 3org kan.. semoga cepat2 dapat bibik yg sesuai..=D

LYAfrina said...

lya faham sgt apa y aida maksudkan...
mmg kita xkkan sama dgn org lain..
cth..lya y anak sorang pon..serius, sesekali mngis sbb terlalu letih.. dgn urusan rumah , kerja.. bila asya dh sekolah, makin sibuk..smpai x sempat nk bnafas rasanya..

ada la citer2 ..dia og bnyi..alah..ank sorang je.. kita ank ramai rileks je..

ermm.. itulah..kemampuan seseorg x sama kan.. mgkin dia mudah hndle ank2.. tp mgkin dia problem dr segi lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget