Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 9, 2014

False Labour ~ Mommy Tak sihat #38weeks

Tiba-tiba pagi-pagi Jumaat lepas, saya rasa tetiba mild contraction happened..sakit dari pinggang sampai ke perut macam period pain..

Memula macam nak buat biasa je, tapi lelama tu saya rasa tak selesa..lepas tu bagitau superior cakap saya nak balik..saya nak rest kat rumah sebab takut nak deliver dah..

Balik rumah..tak makan pape..terus tidur..lepas tu contraction ada dan tiada..tension!huhuhu..

Sampai ke petang tu rasa tak selesa still ada tapi contraction hilang mcm tu je..same like Aqil Medina dulu.huhuhu..False Labour happened again!arghh..

So malam tu berjaga-jaga jugak..tapi nan hado..tengok TV macam biasa dan lalui kehidupan macam biasa but still tak keluar rumah sabtu ahad tu sebab husband pon kerja..masak pon , masak ape yang ada je..huhuhu..

Hari sabtu tu pulak saya tetiba terkena Selsema n Batuk..so agak tak larat sebab berjangkit dengan Medina..Sengsara jugak bila cuti-cuti tak dapat nak bergembira sebab tak larat nak buat ape-ape..Sampaikan nak balik Kajang pon tak dapat sebab selain saya sakit, husband pon kerja..huhuhu..

Sudahnya semua family saya yang datang ke rumah saya dari Kajang untuk menziarah..terharu mak..sesambil tengok Bola yang Malaysia kalah tu..huhuhu..lepas habis bola baru diorang balik..terubat jugak la keboringan kerinduan saya ..hehee..

Semalam..bangun pepagi still rasa tak larat..terus hantar sms kat Superior saya, cakap saya MC..memang tak larat pon!sebab batuk taknak hilang plus badan pon lemah je..huhuhu..Pagi tu still kelam kabut jugak sebab husband nak kena hantar Aqil pergi school lepas tu kena hantar Bibik n Medina pergi rumah MIL n lepas tu barulah dia teman saya ke KPMC Puchong sebab nak cek scan baby..huhuhu..

KPMC Puchong~
Sampai around pukul 10.30pagi..dah buat appointment dulu sebab kalau tak buat appointment memang melanguk menunggu..Tapi tu pun jenuh menunggu jugak sebab sebelum saya dah ada 2 orang menunggu..pukul 11.30 pagi,saya pun masuk bilik doctor..

Sebenarnya saya takde apt pon dengan Doc Haslinda semalam,tapi disebabkan saya ada rasa mild contraction hari tu, sebab tu saya datang jugak..lepas tu bagitau Doc saya tak sihat, terus dia suruh saya baring n nak cek VE!OMG!!
Agak seram jugak sebenarnya sebab kenangan cek VE masih segar dalam ingatan..hahah..so bila cek VE, Doc just cakap belum ada bukaan Cuma tulang pelviks dah lembut sangat..huhuhu..Scan baby pulak..

Oh baby dah montel okay!wahahaha..berat dah almost 3.165 dah (kalah Aqil)tapi semuanya Nampak ok..tiba masa cek air ketuban pulak..

Dup dap dup dap jugak saya..sebab Doc pon berdebar..takut air ketuban dah sikit..bila measure 3 quarter semuanya dah sikit-sikit je tinggal..last quarter, Alhamdulillah still ada banyak..Alhamdulillah..

Sebab according to Doctor, kalau boleh semalam dia taknak buat pape dekat saya (induce ke hape) sebab saya tak sihat..kesian kalau nak deliver tak sihat sihat ni sebab takut takde tenaga n baby boleh lemas..Takot!!

So doctor suruh recover secepat yang mungkin dari Batuk,selsema n demam ni, n lepas tu baru lah bole deliver dengan safely..dia bagi ubat banyak jugak semata suruh saya cepat sembuh sebab according to her saya ni anytime dah nak deliver..so dia sangat berharap saya boleh cepat sembuh..huhu.. (siap tak bagi sesapa dekat dengan saya n kalau boleh cecepat bawak Medina pergi jumpa Doctor)..huhuhh..

So perasaan saya dah lega sikit..sebab belum masanya lagi..dan semalam saya just berehat je kat rumah..n kerja tidur je sebab ubat selsema sangatlah mengantuk..husband n anak-anak pon balik pukul 8.30malam..boring duduk rumah sengsorang semalam..huhuhu


So hopefully semuanya baik-baik je dan baby cepat-cepat keluar dengan selamat kan..Amin! 





Photobucket

10 comments:

Lynn Hamzah said...

semoga dipermudahkan yer...lynn nie pun duk risau juga...this week dah 32 minggu...tapi perut asyik menegang jer...

Farah Waheda Wahid said...

get well soon aida and semoga segalanya selamat serta dipermudahkan oleh Allah SWT...

Lynda Che Lah said...

semoga semuanya dipermudahkan..
Lynda yang berdebar..hehe

dalila said...

get well soon aida..take care ok
semoga dipermudahkan sumenye

Mama Mya's said...

Take Care Dear! semoga cepat sembuh &
semoga dipermudahkan segala urusan sewaktu bersalin nnt.

Mar Mansor said...

dah 38 minggu ye..anytime kan..
semoga dipermudahkan

SSulieana said...

uishhh igt aida dh deliver sbb senyap jerk...frust...hahaha sebab sue yg dh tak sabar...kiki

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

dah 38weeks ye..dekat sgt dah tuh..akak tkde pengalaman false labour sbb tiag2 anak pon 38 mgu dah induce..just perut menngeras jekla kerap..apepon, all the best ye aida..moga cepat sihat n cpt2 dpt delver baby..^_^

LYAfrina said...

lya doakan semoga aida baik2 n dipermudahkan segalanya..amin

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Sabar k aida.. tak lama dh tue baby nk keluar..semoga semuanya dipermudahkan nanti..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget