Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 2, 2014

Annual Concert & Graduation Day Smart Reader Kids ~ AqilJauhari

Hari Ahad..tepat pukul 9.40 pagi kami sekeluarga meninggalkan rumah untuk terus ke Kompleks 3A Subang Jaya..

Cuaca agak mendung dan agak kelam kabut jugak kami sebenarnya sebab kelam kabut uruskan anak-anak dengan Aqil kena breakfast dulu..lepas tu baru lah boleh hantar dia ke pintu masuk..

Hantar Aqil kat Teacher dia tepat pukul 10 pagi n Mommy n Daddy n Babyna pergi breakfast kat kedai berdekatan..masuk Auditorium around pukul 11.15 pagi, majlis dah start..kitorang pon duduk kat belakang-belakang je sebab dewan dah penuh..huhuhu..parents semua excited tengok anak-anak masing-masing ber graduasi buat yang 6 years old..

Persembahan bermula..Alhamdulillah anak-anak ni semuanya cecomel buat persembahan..Silap kami bawak Medina di kala dia tersangatlah mengantuk bak seperti orang tak cukup tidur..semuanya jadi tak kena dengan dia..bile kawan-kawan abang dia buat performance, dia pon teruja n bertepuk tangan..

Lepas tu tiba turn Aqil..Kat tepi dewan kami dah melambai-lambai Aqil dah sebab Aqil tengah beratur nak buat performance..sekali tu kan, Medina Nampak je abang dia, kelam kabut nak lari kat abang dia..of kos lah tak boleh kan?puas saya kejar n tangkap dia, dia still meronta nak pergi kat Aqil..Menangis melolong macam hape je tau..satu dewan dengar..satu dewan pandang-pandang..sakit hati..huhuh..lepas dah bertenang tu, tetiba Medina lari n kelam kabut nak naik pentas jugak nak buat performance…so bayangkan je lah kekalutan saya mengejar dan menerkam si Medina tu..huhuh..rasa macam nak terberanak je dah..huhuhu

Sudahnya gambar dan aksi Aqil di pentas tak dapat saya rakamkan..frust..Cuma Daddy je dapat buat video sikit..sebab untuk tenangkan Medina terpaksa umpan dia dengan Handphone..barulah dia dapat bertenang..elok dia bertenang je, Aksi Aqil pon habis..memang Mommy tak dapat focus..huhuhu..Lepas tu kami keluar dari dewan sekejap..

“Aduih penatlah bang..B tak larat..”
“Penat?takpelah abang hantar Medina balik dulu la, b tunggu sini..kalau ada lagi performance Aqil B record k”

Haaa sampai macam tu sekali okay!saya pon redha je lah..sebab memang surrender dengan Medina semalam..huhuhu..Daddy hantar Medina balik dan Mommy still menunggu sehingga majlis Aqil selesai..Walaupun Sunway n Puchong takde lah jauh sangat tapi tetap kena tempuh dua toll..hahah..sanggup okay,dari tanggung azab akibat Medina buat perangai..heheee

Alhamdulillah lepas tu dpatlah mommy focus kat persembahan Aqil seterusnya walaupun kali ni semua anak-anak SRK buat finale..Aqil pon enjoy je nampaknya..seronok tengok..hehee

Hopefully tahun depan dapat tengok performance Aqil dengan tenang n time tu mesti medina dah behaved kan..Baby tinggal kat rumah je la..heheee








My Anak dara sebelum mengamuk time!

































Gambar pon blur-blur je semua..stress..hahaha


my Hensem boy..


Video yang ada..


Photobucket

8 comments:

Fiqah Feeona said...

Bestnyer la bila anak-anak dah besar..nak tunggu Ammar lagi beberapa tahun...

Mar Mansor said...

memang seronok dapat tengok anak buat persembahan..anak yang kat pentas pon rasa semangat dan dihargai..
medina kecik lagi..gitulahkan meragam

Mila Hilas said...

comelnye medina duduk atas bangku mcm tu hehe..aqil si hensem boy

Lynda Che Lah said...

buat perangai..ahaha..comel je

IeRA said...

SAlam

Jemput follow ye
http://teratakcassia.blogspot.com/

LYAfrina said...

cantik sgt backdrop pentas tu..eria n kalerful..

huhu..xpelah aida nak buat camner.. ye la usia medina mmg aktif sikit.. insyallah , next year median OK dah tu..dia makin besar kan.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

haha..same caselah dgn zareef si medina ni..nmpak kakak atas pentas die siap naik pentas sama..apepon, meriah sungguh konsert aqil..=)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Nasib baik aida sempat tgk persembahan yg kedua.. kalau tak mesti terkilan jugak la kan.. biasalah tue medina nampak abg mesti dok igt mcm kt rumah..hehehe..sabar je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget