Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 18, 2013

SchoolHolidays - Full Of Wedding Part I - Hotel Seri Malaysia Melaka

Assalammualaikum..

Saya tau..Entry ni dah basi sangattt..Tapi tetap saya up jugak cerita Wedding yang berpanjangan ni...hihihi..

Cuti Seolah hari tu boleh kata every weekend saya akan ke Selatan..

ouh bercinta bile ke selatan ni sebab Jalan sangat jem!!Esp area Seremban!!huhuhu..

So jom layan gambar yang ade..

Tarqi Wedding @ Bukit Katil , Melaka @ 24/05/2013



Sebelum bertolak harus tangkap gambar dulu..hihihi


Akad Nikah selesai dengan dua kali lafaz..





Mommy with M.su Aina


Aqil dengan spek mato besor..


Mommy kena paksa dengan Aqil ..kena pakai gak spek ni...lepas tu dia pon nak tangkap gambar mommy..


Tarqi..Before Nikah..berdebar-debar gituu..hihih

Ok..bila dah habis je Nikah kat masjid..terus we all ke rumah sebelah pengantin Perempuan untuk Jamuan Makan..ada banyak kuih muih yang semestinya yummy!!esp kuih koci..hihihi..

Lepas je habis makan-makan..kami ke Hotel Seri Malaysia yang terletak betul-betul berdekatan dengan Zoo melaka and right after Plaza Tol Ayer Keroh sahaja..

Kami book Hotel ni pun lebih kurang cam terpaksa lah jugak since semua hotel lain PENUH !!maybe sebab cuti 3 hari dan mungkin jugak disebabkan BLACK 505 (Melaka)..huhuhu

So Sampai Hotel je..inilah dia..Taraaa..


Medina dah melepakkan diri di bilik..




Daddy n his lil girl..


LCD Gantung..


Toilet yang bersih!



Shower..

So far Hotel ni ok!!tak lah seburuk Hotel Seri Malaysia Branch lain.. (saya penah pergi Kat Ipoh..agak usang..huhuhu)..

Kita datang ade Welcoming Drink..
Malam ada Mini Live Band
Makanan for Breakfast pon Tasteful!!Sedap..nasi lemak rasa nasi lemak tau..bukan nasi biasa..mee goreng Basah pon sedap n more variety of Fuds!

Cumaa..

Nyamuk banyak!!
Tak tahan Mak!!
Sampai Medina pon kena gigit..Sadis je!!huhuhu


Pool Time!!


Happy sangat minah ni kalau dapat berendam!





Malam hari after balik dari Kenduri malam..kami pon ape laghi??tangkap gambar saje..

Sebenarnya banyak gambar yang bag Aqil tangkap..tapi SEnsored!!hihihi..Mommy tak pakai tudung lah pulak kan..hihihi..



So ini Mommy n Daddy's cousin... Kak Ogy..




Malam Berarak..


Bersanding lagi..

Dan Esoknya Resepsi ..

ini gaya Medina lepas bersiap..






Dia dah boring tunggu Daddy bersiap..





Putri kesayangan ramai..




Saya dan SIL..tunggu nak berarak lagi..


Nak pergi tepung tawar..hahahah..rasa cam dah tua je nak tepung tawar bagai..bukan orang tua je ke yang tepung tawar??hahahahah



Saya taknak menepung tawar pada mulanya..tapi kesian pulak takde sape nak buat dah.,so relakan sahaja...





Enjoice!!

hihihihi..

Lepas je kenduri ni..kami pon balik...dah penat..sebab patutnya esoknya ade kenduri lagi kat Senawang pulak..tapi Husb malas pergi..jadinya saya pon tak pergi lah kan..

Tunggu sambungan seterusnya Kenduri di bandar Seri Sendayan..

Oh ya..Tarqi a.k.a pengantin lelaki ni sepupu Husb belah Melaka..kat Melaka ni keluarga besar and sepupu sepapat memang ramai..cuma Husb tak  berapa rapat sangat lah..dia lebih rapat dengan sebelah Kedah.. (sebelah Arwah MIL)..Kat Melaka ni, kami dah agak tua lah jugak....sebab cucu sedara je dah nak dekat 4,5 orang..gile muda-muda dah jadi nenek..hahahah



Photobucket

4 comments:

Zaila Mohamad said...

Salam AIda, masih pakai lagi ke AS Beauty? muka Aida nampak berseri2 lah..

kalau iya, akak nk minta testimoni..kalau sudi lah

aanie said...

sampai 2x lafaz tu berdebar sgt tu..hehe...

a'a kan? jarang jumpa hotel seri msia yg bersih....biasa pegi asyik berhabuk je...kekeke...

~MommyAida~ said...

kak Zaila..ye kak still pkai..hihih..sebab best..sekarang pon kakak aida jual As Beauty ni..hihihi..InsyaALLAH nanti aida bg testi ye..

Aanie: hihihi tu la kan..mungkin sbb Melaka selalu Tourist kluar masuk kot..tu yg kena jaga bebetul..

Deq's Qienz said...

wahh meriahnya..sesambil g weding becuti skli lah yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget