Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 17, 2013

Kisah HomeSick dan kaitannya dengan Adik saya masuk Poli...

Assalammualaikum

Hari ni 17.6.2013 - Bermulalah kehidupan baru buat adik bongsu saya yang akan memulakan pengajiannya di Politeknik Sabak Bernam

Unluckily...dia dapat tau dapat masuk Poli ni sangat last minit iaitu pada hari Khamis lepas which she's actually plan to join mak , ateh n makcik saya to Redang Island..Sudahnya..dia kena tinggal n only mak saya n adik saya yang lagi satu je yang pergi...maka tinggallah dia dalam tangisan..sebab..Mak n ateh kesayangannya tak dapat bersama-sama dia untuk buat preparation n hantar dia ke Poli.. (SEDIHNNYaaaaa!!)

Jadi..saya bersama kakak sulung saya, telah bersama-sama dia untuk membuat sedikit Preparation ke sana..jadinya hari sabtu lepas kami semua ke Mydin USJ untuk membeli belah...dapatlah sedikit pengubat kesedihan..

Dan semalam bermulalah posting-posting yang menyedihkan bagi dia..huhuhuh..


Mak saya yang tengah Happy-happy kat Pulau redang..Hari ni baru balik sini..


Mak saya..ateh n Anak buah saya Asyraff di Pulau Redang..


Sedih kann..

So hari ni Along n Abah saya sahaja yang pergi menghantar adik bongsu kesayangan kami lagi manja ke Politeknik Sabak Bernam..

Saya..

Amat memahami perasaan yang dilalui oleh dia sekarang sebab saya pernah melaluinya..

Serious!!

kalau tak pernah duduk Hostel n tak pernah berjauhan dengan Famili memang agak parah jugak perasaan sedih yang terpaksa ditanggung..


Maksud perasaan itu adalah Perasaan HOMESICK!!

Ahahaha..

Ketahuilah..saya ni pun sama seperti dia..

HOMESICK Yang parah!!

Dulu saya lagi jauh..

Nun di CHanglun Sana terpisah buat pertama kali..

Bila saat berpisah tu tiba,rasanya mau berbaldi-baldi air mata yang gugur ..eceh!!

Tak tertahan perasaan sedih itu..Sementelah, semua Famili members semuanya ada untuk menghantar saya ke sana..

Bila diorang dah balik, saya menangis semahunyaaaa...UUUwaaaa!!

Kalo ade orang perasan saya nangis, saya cepat-cepat seka air mata..

Sedih amatt..lagi plak Orientation week sangat menyusahkan dan sangat boring bagi saya lagilah tak tertahan rindu kat Famili..

huhuhuhu..


Dan kehidupan seterusnya tetap diteruskan demi segulung Sijil Matrik yang tak Laku Pun!!walau dapatlah jugak saya dengan pointer 3.49/4 dan dapat melayakkan diri ke Universiti No 1 Malaysia (At that time) Universiti Sains Malaysia (USM Di hati ku!!)..huhuhuhu

Tapi jangan tak tau..

HomeSick saya bukan berhari-hari tau..

Bukan jugak berminggu-minggu..

Tapi makan bulan jugak!!!

ahahahah..

Parah sungguh!!

Sampaikan duit ade ke takde ke saya tetap jadi pengunjung setia Station Bus Changloon tu..semata-mata nak balik KL...huhuhu

Abah saya pon tak terkata ape la bila saya nak jugak balik walaupun 2 hari saja cutinya..

Kang bila tak bagi balik..meraung macam ke hapa..

Bila ingat-ingat balik lawaknyaaa

saya ingat lagi..bila 1st time Mak saya call after a week saya kat sana...

dengar suara mak or abah je ..mengalir dah air mata..sedih tak terkata..

wuwuwuwwuu..

time tu saya rasa sayalah yang paling manja..

Paling mengada...

paling banyak korer...

tapi itulah saya..

Kebetulan dapat roomate yang semuanya HomeSick..memang berjangkit-jangkit tangisan yang ade..hahahahah..

ouh Mus..ouh...Mc Zie..Ouh Lynn..Ouh Faz..rindunya kat korang suma!!!



Luckily..adik saya ni ..dekat saja..

every week atehnya boleh pergi sana kalo terdesak..nak -nak pulak bekas kampung kami memang kat sana...

so tak menjadi keberatan sangatlah abah saya nak berkunjung ke sana semata...boleh melawat sedara mara jugak...

Semoga adik saya tidaklah seteruk saya..semoga adik saya akan terus kuat hatinyaa..semoga adik saya akan dapat belajar dengan sesugguhnyaa!!



Be Strong Adik..We will always missing u a lot!!

Dun cry like u're in Dublin now hahahha..u're just at Sabak Bernam only dear..hihihi..

**kenapa saya menangis bagai nak rak time kat matrik??sebab saya adalah abah's lil girl always..hihih..anak paling manja adalah saya walaupun saya anak ketiga dan masih ade DUA adik lagi...kikiki..tapi gap 8 tahun baru dapat adik, memang amat memanjakan saya..huhuhu..Tapi bile masuk USM,takde langsung perasaan HomeSick!!saya dah kuat...saya dah Besar!!hahahahhahaahahhahahaha (Gelak jahat...)



Photobucket

5 comments:

aTieYusof Family said...

Hahaha.. Hati lembut lah Aida ni..sy pun sama dulu belajar kt kedah nun mulanya mmg Home sick gila! tak boleh dengar suara mak, msti nak nanges..haha..tapi sy mmg jauh lah Sabah--> Semenanjung tu...huhu:)

Deq's Qienz said...

dulu sis belajaq kt matrik chnglun ka..hehee..sian dia xdapat ikut..lain kali la pergi gan kawan² redang tuh..lg best hapa..hehee

IDAZS said...

hahahahaha, saya pun homesick jugak dulu..memang parah. setiap masa call mak/kakak/abang/boyfren. eh, boyfren (suami sekarang) pun termasuk.. hahahahahaha

saya dulu kedah-KL..memang selang dua minggu balik kampung!

semoga adik aida cekal hati! hihihi

MaMa Rey said...

prnh duduk hostel..berjauhan dgn ibubapa..bila time nak buka sekolah mmg rasa tak nak balik hostel..

~MommyAida~ said...

ATie: Mmg saya ni hati lembut sangat..fragile cam kaca..hihihi

Deq Qienz: ye Dear..akak dulu study kat Matrik Changlun...Bnayak kenangan tu..hihih

Ida: kannn..sama lah kita..tak sanggup berpisah tuu..boypren lagi...

Mama Rey: tula kan..aida pon tak sanggup nak berpisah..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget