Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 28, 2011

Kaedah Magic English n Youtube mampu menjadi Medium terbaik buat ank anda...

Kaedah Magic English..

Sekarang ni Aqil sangat addicted to Magic English sampaikan bangun dari tido Magic English dan sebelum mata terlelap pon Magic English juge…

Alhamdulillah after 2 weeks berguru dengan Magic English hasilnya sangat memeberangsangkan..Selain dapat mengenal huruf dengan lancar, Aqil juga mampu mempelajari easy word..I.e:Moon Girl, Sleep, Underwater, Water, Sun, and many more..

Orang kata set Magic English ni bagus..Bleh encourage ank utk master English words n sentences.

Ciri-Ciri Magic English:

Actually got four Modules IN ONE dvd:
-Showtime-Kartun berbahasa Inggeris n sebutan English nya sangat satu satu and ayat mudah yang disebut..Ank2 mudah mengikut..Simple kartun n simple story..Duration in about 10 mins..

-Playtime-Look a like quiz.Teka gambar yang mana satu betul and click n speak..Interesting tau wak..

-Songs-ABC Song, Sing A long and ade lagi satu..saya dah lupa..(kalau Tanya Aqil mesti dia tau..hihihi..)

-Magic word –Quiz base jugak and it encourage to fill in blank the correct letter. I.e: _O G  pastu ade pilihan and click je dekat huruf yang betul then dia akn kata kita cleverrr!!!hihihi..lain-lain pon ade and more on basic English learning process..

Magic English ni basically bukan saya yang beli in fact Aqil yang ter minat sendiri bila DVD dipasang by him at His Atuk’s house..Dia terus jatuh hati..(Magic English was owned by Aina-Aqil’s maksu..) Tapi aina dah tak minat Magic English ni..mungkin sebab dah tak interesting bg dia..huhuhu..

SO alang-alang terbengkalai di rumah atuk nya tanpa berusik maka kami pon amik satu per satu version yang ade..tak silap saya ade 20 DVD n books kot..Market Price skrg sy tak sure berapa ..maybe dlm RM6 rat jugak kot…huhuhu..

So inilah rupa Magic English tersebut..

Tapi results nya selepas saya menggunakan Youtube selama 3 bulan (learn ABC and 123) Magic English 3 weeks Aqil sekarang sudah mampu

Mengenal huruf dgn lancar tapi belum dapat menghafal turutan ABC n 123 dengan betul..

Tapi itu sudah memadai bagi saya bila mana hampir kesemua  berkata:

“wah Aqil dah pandai kenal huruf kan..semuanya betul…Terkejut ****”
Alhamdulillah..

“aqil dah pandai kenal huruf…**** belum kenal pon lagi tp lagu ABC dah hafal (anaknya berusia 4tahun)”
Alhamdulillah..

“bagus betul Magic English tu kan…Aqil skrg pantang jumpa huruf mesti nak sebut ape yang dia kenal”

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..Semoga Aqil terus menjadi seorang yang bijak..Amin..

Daddy says: Semuanya sebenarnya berbalik pada medium yang di gunakan..Luckily sekeliling kita ade Wifi dan Aqil boleh belajar tanpa batasan…

Alhamdulillah utk segalanya..aminnn…




4 comments:

wahida said...

lepas ni aqil bijak berbahasa inggeris....


tapi mahal jugakkan..huhu...

Yasminhamid said...

syukur........

angahygcun said...

nanti Aakif pun nk beli gak la.. hihi

kayzie said...

wahh..pndai..leh la nnk try gak..selama ni ajar sndiri je,bnyk biasakan communicate dgn faris guna perkataan yg mudah..budak2 mmg cpt ingat, rugi kalau tak diajar kan?good luck mumy aqil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget