Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 20, 2011

Alhamdullilah..2 years Already my big boy!!


Update 2 Years of Aqil Jauhari a.k.a AJ..hehehe..

Alhamdulillah..anak saya telah pon memasuki umur ke dua tahun and dah besar and dh bulih ada adik dh..huhuhu..

M&D ade plan untuk berusaha bagi Aqil adik tapi..sekarang dah terlambat sebab kalao pregnant sekrang edd akn jatuh pada bulan 7/8 yakni bulan puasa dan raya…dengar saja begitu sudah tentu M&D sanggup bersabar lagi kerana tidak mahu lagi berpantang dan melahirkan pada bulan puasa…Azab mak nokk…dah la tak bleh raya n daddy pon tak bleh balik Kedah..Tak ke sayu…hhihihi..SO akn berusaha utk mengandung start bulan January nanti…InsyaALLAH jika diizinkan Tuhan..AMin..

Dan Abg Aqil sudah pon mula menunjukkan kematangannya..

Saya sebagai Ibu sangat terharu dan bangga dengan kecerdikan ank sendiri..

(Maaf kalau ade yang menyampah kalau saya puji ank sndiri..kt luar saya cuba elakkan..Sebab saya pon menyampah kalao ade orang puji lebih2 ank dia..heheeeee…)

Update sekitar umur dua tahun Aqil..
Alhamdulillah..Seorang Aqil kini sudah mampu:

Counting..One, Two, Three, Four, Paif, CIx, Ceven, Nine!!..Eight hilang..(dia selalu lupa 8..tak tau kenapa…)

Mengira Satu ,Wa, Ga, Pat, Lima, Nam, Juh, pan dan seterusnya..

Sangat pandai berbisik bahasa yang hny Mommy buat2 paham…

Sudah menghafal hampir kesemua Abjad A,B,C…

Sudah mengenal huruf ABC juga..Kalau kita suruh sebut huruf ni ape?InsyaALLAH dia mampu mendapat markah 8/10..huruf paling Favourite M O S…

SUdah pandai pakai selipar sendiri..n kalo tak bleh sangat suruh Mommy jugak pakai kan..hihihi..

Sudah pandai takut…kalau dia buat salah..Kalo Mommy cakap “Aqil nak kena Babab?Nak?” Aqil akn jawab “Nanak..” terus tak buat dah..

Panggil Mommy -Meymi..Daydi (daddy)..TokDy (tok daddy)..Nanny..Atok..acu..angoh..(pakngah/Makngah)..Mama..Abang…Na (maksu aina..) Kakak (maklang)..Bibik…Paklang Owm…Pak Miji…

Alhamdulillah..semoga Aqil terus membesar dengan sihat dan bijak..Hanya Mommy sebagai Tutor Mommy rasa itu sudah memadai buat Aqil buat masa ini…InsyaALLAH semoga Aqil terus menjadi pandai sepandai Ilmuan teragung..Amin…

Seterusnya nanti saya akn kongsikan cara pembelajaran Aqil menerusi You Tube and Magic English ye Mommies!!

4 comments:

Mamanurin said...

happy birthday anak mama!!! moga senantiasa dirahmati dan dilindungi allah dunia dan akhirat.muahhhhhhhhhh

Yasminhamid said...

semoga aqil membesar menjadi anak yg bijak dan soleh.. amin..

munna said...

Alhamdulillah... happy birthday buat Aqil

angah said...

dh bole start menabung utk beli BP Medela Freestyle. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget