Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 13, 2011

::Hadiah:: 2nd ::Birthday:: Aqil::

Saje je nk update cerita lama walau dah sebulan lebih berlalu..hihihihi...

Ok..Birthday Aqil hari tu jatuh pada 30 Ramadhan 1432h bersamaan 29.08.11...(dua tahun dh!!)

So as we planned, celebrate at Onyang Hse di pagi Raya selepas selamat menjamu selera mkanan raya..

CERITA DI SEBALIK KEK AQIL...

At 1st cam taknak celebrate pagi raya sbb cam sgt rush je..
pastu tetiba after balik last shopping raya with adik-adik, mereka pn berkata, takpe je kot kalo nk clebrate birthday Aqil..Jom jela..OK JOM!!

So dari Puchong terus bergerak ke Pekan Kajang tuk beli kek Upin Ipin Aqil..Kebetulan Kedai Kek kat situ sgt cepat n pantas..Pagi raya bleh amik Kek dh..SO Settle..

Nak balik rumah dah dekat pukul 6ptg pastu nk cross satu jalan tu (ade dua lane..satu lane dah berenti n bg laluan sbb traffic lite merah) so tgk takde kereta,kitorang pn cross dengan selamat (adik sy yg drive) tetiba kereta kami di langgar dari belakang...Habis bontot Persona..Dah la nk raya esok!!

Sekali tu org yg langgar tu  kan punya kurang hajar!!dia bleh kejar kitorang cam penyamun,n maki hamun kitorang konon kitorang yg salah sebab tak tgk kiri kanan dulu..PADAHAL..dia yang terlalu laju sampai tak sempat nk brek then langgar side back Persona tu..
(agak-agak la kan,kalo dia tu PANDAI sangat takdela dia langgar side tepi belakang..kenapa tak langgar muncung Persona tu??)

Tengking macam hantu n macam org tak puasa..terus diheret kami ke Balai Polis..(Tetiba..) bleh plak berhenti kt tepi jln sblm balai sbb nk tunggu parents kitorang yg datang...OK di pendekkan cerita...(takut panjang sgt cerita ni nanti)

Kes tu tak jadi report sbb adik sy takut dia yg salah (sbnrnya tak pun!) then Abah sy yang baik hati snggup admit tu salah adik sy then semua kerosakan ditanggung!! BENGANG!!!

Dahla..benda dh lepas...saya malas nk pikir lagi..(PADAHAL within 24hrs / mlm raya hati sentiasa berbelah bagi nk report ke tak!!) At last tak report pn dan penyangak tu terima Free je repair keta Kancil dia tu!!Cheh!!
Sampai bila2 sy pangkah DIA...kalo jumpa kat area Kajang ni,mmg sy akn buat muka je..(itu pun kalo jumpa la..)hihihi,...GEramm sebab,after dia langgar tu kan, terus berhenti mengejut depan Pesona then keluar kereta cm org yg tuntut hutang siap tumbuk cermin depan Pesona n jerit2 cm org gilaa pastu ade hati nk tumbuk adik sya!!BOngoksss itu orang...

OK dah habis sesi luahan rasa..

Dan inilah suasana ketika celebrate birthday Aqil..

Kek Keramat..

Potongg Kek..

Kek Favourite..

Macm pelik je muka..

With his Abg Long..       


....dan ini lah hadiah from Mommy n Daddy for Aqil on his 2nd birthday...

Motor Polis...
Semoga Aqil terus menjadi sihat dan bijak!!!

8 comments:

kayzie said...

eh..eh..bkn kl kes lggar blkg, org yg lggar tu yg salah?rugi tak buat report tu, coz dia tau dia takkan menang kl wat report..

hepi belated bday aqil

Edura Hanum said...

tersenyum lebar aqil dapat motor polis tue

MommyAqil said...

Kayzie:tu la kan..geram je tau!!tp dah nasib agaknya..redha je lah..huhuhuThanks ye..hihihi

ANum:tula pasal...asik tersenyum je kejanya...

SSulieana said...

happy besday aqil...eh eh...hadiah besday aqil sama ngan besday zayyan la...hehehe...ada gambar su letk dlm entry waktu raya...tp zayyan punya kaler marroon...hihi

Yasminhamid said...

happy belated birhday to aqil.. kalau akak akak report balik.. kurang asem punya orang..

munna said...

happy belated birthday buat Aqil.... cantik kek utk Aqil

MommyAqil said...

Tima kasih auntie Yasmin and auntie Munna..hihihi...
Ssue:yeke sama?hihihi...diorang ni mmg ade instict kan..dah la lahir dekat2 tarikh..masuk NICU summore...hihihi...kebetulan betul la..hihhihi

kurik-kundi said...

muke fahmi yg tak tahan tu ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget