Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 21, 2011

Sakit kepala ya Amat...Penangan Aji No Moto...

Assalammualaikum..

Pembuka bicara di hari isnin yang indah...Ia akn jd sangat Indah bile Malaysia Kalahkan Indonesia mlm ni..hihhihi...

Ok sebelum tu...Buat yang tertanya-tanya...(ade ke yang bertanya??)hihihih

Bukan sengaja menyepi..
Bukan tak ade isi (isi cerita ye..dun pikir bukan2)...
tp kerana ya amat Busy...

Tak sempat berdiskusi di sini...hanya mampu buka FB...huhuhu...

Ok stop nak menglipur lara...

hihihi..

Skrg sy cerita mana yg sy ingat dulu la ye..kalo mana yang tertinggal tu minta maaf sgt..huuhu..

Ry Hj: Saya beraya di Kedah..Happening jugak sbb ade kenduri Aqiqah n Qurban...tp agk boring bila Hubby taknak langsung bwk sy n Aqil pegi bndr Alor Star yg biasanya kitorang mesti turun tuk cari DVD Korea..Tp kali ni nan ado..So sangat boring!!

Balik Raya: Aqil demam panas..5 hari demamnya..saya pon risau....mula2 demam panas..pastu demam+batuk+selsema..Makan ubat...NAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaNAaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk..
Sakit jiwa tak rasa??last choice masuk peluru..Hampir 4 biji peluru la masuk Montot dia tu...Panas almost cecah 39 celcius..Sapa tak seriau kan..Doktor pn buat muka risau jee...Lg la Tensi Mak ni..huuh...

Tapi Alhamdulillah after 5 days..dah recover walaupun tak fully recover but still bleh rasa lega skit...Kalo tak,asik nak melepek...asik muntah2..asik mengamuk...So M&D have to understand him more...TERPAKSA..Takan nk masuk wad plak kan..ohhh Nonononono...

So Now..badah dah kurus kering sbb avoid food about a week so have to feed him more than usual..nak bg gumukss balik...Nasib baik dia ok..

Now:back to the topic above..Semalam saya tak masak sebab terlalu banyak keja nk buat..So saya singgah rumah Bibik after balik dr KL...Sekalitu..perut tgh berbunyi...kruk kruk rku...sekali tu...Bibik tu kata dia ade masak Nasi Lemak...

Biasanya saya tak mkn masakan bibik sebab elemen masakan Jawa sangat banyk dlm msaakan dia so saya avoid dr mkn..atau dlm erti kata lain..tak sedap...huhuhu..

Tp semlam tak bleh tahan..Saya lapar..so saya gagahkan la jugak rasa nasi lemak dia..WOW..sedap la pulak kan..dengan sambal ikan bilis nya...Meletuppp..Saya mkn sampai bertambah pinggan..

So dah kenyang..tp bila dah lepas 30 mins cam tu..kepala saya Weng sket..memula saya buat tak reti..Sekali tu makin sakit makin sakit..Saya tahan kan lgi...bila dah petang makin sakit..Saya dah tak tahan..tapi saya taknak amik ubt pape...saya tahan..bila dah mlm sy mkn kt luar...try mkn bnda lain plak..still tak leh reduce rasa sakit..Berdengung dengung rasa kepala ni..THen jwpnnya....TIDUR....pukul 9.40mlm sy dah tido tinggalkan semua..Sebab sy dah tak tahan dah...

Lepas tu baru la saya NOTICED..saya rasa bibik tu bubuh Aji No moto banyak sangat dlm sambal dia rasanya...buatkan saya rasa cam tak bleh blah...Sebab pernah jadi sekli,sy cuba-cuba rasa makanan dia,then sakit kepala menyerang..Sbb orang Indon ni kan sgt obsessed dgn Aji No moto..so diorang akn letak dlm kuantiti yang tak agak2...hurm...Ntahla...

Awk2 pernah tak rasa cam saya ? atau....mungkin juga badan saya dah tua...huhuhuhu...

Kawan2...Bleh jenguk sini..ade koleksi terbaru...Murah2 je...Jomssss....HijabIsIndah


Colour: Blue Turqoise
Price: RM 30.00 only
  


Colour: Yellow
Price: RM 28.00 only

Colour: White Polkadot
Price: RM 28.00 only

Code: Abstract 0002
Price: RM 12.00 only

Till then.....

2 comments:

Ummi Ummair said...

Aida,akak cukup tak suka msk bubuh tok aji ni..rumah akak mmg tkde lgsung bnda tu. tak penah beli pun. biarlah klau org kata msk x sedap pun, yg psti tok aji ni bkn makanan yg b'khasiat. so x letak adalah lebih baik..

MommyAqil said...

a'ah kan kak...mmg pun!!saya pon kalo masak mmg tak letak Aji..tak nak kepala botak sebelum waktu nya..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget