Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 25, 2016

25.01.16 ~ Happy 3rd Birthday Medina Amani~

Assalammualaikum..

Hari ni..genap 3 tahun usia Anakanda Medina Amani Binti Mohd Jeffry..

Alhamdulillah semoga kamu terus membesar dengan sihat dan bijak dunia akhirat..Amin..

Medina..Medina..

Ok lately ni, dia sangat menunjukkan perangai yang memeningkan saya dan husband ..dimana dia sangat Very like a diva..

Kalau time tidur dia terganggu, confirm akan menangis mengamuk satu mid valley boleh dengar!

Contoh..kitorang memang every weekend akan tak lekat kat rumah..ada je lah memana nak pergi kan..sebab reward for mommy sebab settlekan all housechores..chewahh..

So setiap kali keluar mesti lepas pukul 4 petang selepas mengenyangkan perut memasing supaya boleh save duit bila keluar..takdelah asik nak makan kat luar je kan ..so perut dah terisi boleh jalan jalan dengan senang hati..hihihi..

So time tu adalah crucial time for Medina..dia punya waktu tidur..selalu pun on the way ke Sunway pun dia dah selamat beradu (walaupun within 15mins je)..memang macam no function bawak dia keluar sebab bila kitorang dah nak balik, baru dia bangun..bayangkan je lah kan..hihihi..

So hari tu..pergi MidV..dia punya mengamuk sebab dia tak dapat melelapkan mata! so kitorang just bawak dia pergi main main kat Area Aeon Big yang ada Kids Playland tu..lepas tu mengamuk kat situ after main  pn tak payah citerlah kan..dapat jugak pujuk..lepas tu singgah Big Apple jap sebab nak beli Donut..Lepas tu..dia bleh mengamuk sebab nak beli Ais Krim kat Big Apple!

Mana ada Aiskrim kat kedai Donut kan?takde!!

Sekali tu dia taknak faham, boleh pulak dia berguling ala ala pelakon hindustan kat situ semata nak ice cream jugak kat situ!

Stresss!!

Mommy 1st time tau Dina, ada anak yang sanggup baring baring atas lantai..bila orang tengok pun memalukanla jugak sbb kalau nak ikutkan hati kental mommy ni, mommy tinggal je dia kat situ...tapi bila makcik2 berdekatan start pandang-pandang, terpaksa jugak dukung dia dalam keadaan meronta macam tu!

Serik!!

So hangkut pergi McDonalds..dapat ice cream terus diam wlaupun ice cream Oreo tu milik dia sorang!arghh..grrrr..

Dan beberapa insiden lagi selepas itu!

So dengan pertambahan usia Medina yang ke 3 tahun, Mommy harap sangattt Medina dapat berubah dan lebih mendengar kata..bukan nak dengar cakap kakak je!Lebih berlemah lembut dan kurang kan nangis..karang Mommy hantar kakak pergi Gua jumpa Jin Ahmad Albab baru tau!lepas tu baru kakak dah tak nangis dan Mommy akan jadi kaya...Ahahahahha..

Semoga terus Bijak dunia akhirat..jadikan Abang Aqil sebagai contoh dan role model pleaseee..Amin!


1st year.. 



2nd Year..



3rd Year..!

Yeayy!!Rambut dah banyak!hihihi..


P/s: For those who may concern, please stop spoiling my Daughter like no one ever do!like seriously..please STOP!it really makes us struggle to raise her up!

Thank you..



Photobucket

4 comments:

Mila Hilas said...

sebaya arfan rupanya..hehe..arfan 1/4 nanti 3tahun..ekeke.. hepi belated besday medina

Mar Mansor said...

eh medina dah besar la..semakin cantik..happy belated to medina..

LYAfrina said...

alahai..lma x dtg sini..dh bsr sgt nmpk medina,happy belated birthday medina..smoga trs mbsr dgn sihat n bjya duniakhirat..amin

dalila said...

alahaiii..bsr dh ank dara mummy..semoga trs membsr dgn sihat, cerdik & pintar medina..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget