Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 29, 2015

Seminggu di Kedah- Mak Lang hubs Meninggal-Singgah Danok Thailand!

Mak aii mak panjang nya tajuk!

Holla..back from cuti cuti seminggu dan semalam memang sangat lemau nak masuk kerja!

huhuhuhu..susahnya rasa nak dapatkan momentum balik..

Mood rajin menjelmalah dikau!

Sebenarnya tahun ni memang nak sambut raya haji di Kedah.. (last minit planning)..

So seminggu sebelum balik tu saya gigihlah jugak mencari hotel yang sesuai untuk kami tidur 3h2m..

Bukan taknak menumpang rumah sesiapa tau..cuma taknak menyusahkan sementelah kelaurga kami sudah membesar..

Memuala cam nak tidur semalam di Hotel yang best sikit sbb dapat anak2 mandi swimming pool..lepas tu hubs dah agree tetiba dia cancel plk sebab malas nak berangkut sana sini then nak stay satu hotel je which is yang terdekat dengan kampung..huhuhu..mana ada hotel best kat kampung yang ada hotel bajet je..so takpelah..next time je lah bawak anak mandi manda..

elok sy dah membayar di expedia.com utk hotel yg tersebut pada tarikh raya pertama dan kedua tetiba POP! wasap masuk dalam group keluarga Kedah..

Mak lang tenat!

Tiba-tiba?

kami semua terpinga..sakit ape..memang semua tau mak lang kerap keluar masuk hops sbb sakit macam-macam n selalu tak serious..tetiba anak ma lang kata, tenat n tgh prepare nak cuba CPR

so cousin hubs yang doctor tu menyeru sesapa yang ada di Kedah cecepat ke hosp since dah guna CPR..

lepas tu hubs pn wasap saya..b stand by je..takut kita kena balik Kedah malam ni jugak.. (Isnin, 21/9/15)

Tepat pukul 7 malam..Mak lang Hubs pun pergi jua dengan ditemani anak anak dan suami..

Innalillahwainnalillahhirojiun..

Caused: Severe Pneumonia

sedih memang sedih sangat..dan saya tiba tiba blur gila!yelah kan sbb nak kena pack everything for 5nights stay at Kedah.. (kami lajak cuti sampai raya)..so bayangkan jelah..memang terlampau banyknya baju..dan saya main sumbat dan hangkut je..rasa macam nak bawak satu rumah..dengan baju bajan ada yang tak basuh lagi..haih..saya angkut je mana-mana yang tak basuh n dengan harapan basuh kat sana..(macam lah sempat sangat kan?)

So nak taknak kena pack jugak!by hook or by crook!

Dengan hubs lambat balik kerja..lepas tu discuss dengan FIL nak balik naik ape n konvoi semua..

TIBA-TIBA..dah nak bertolak..kereta saya tetiba rosak n tersengguk!

Aduyaii..dalam keadaan cam nilah tetiba keta nak buat hal sebab keta ni TAK PERNAH buat onar..seriously!after 5 years baru nak buat perangai..takpelah sayang..mommy still loves you..

So tukar plan..FIL n family naik kereta company FIL  n saya n family naik keta MIL..terpaksa kan!huhuhu..

Pukul 11 malam kami pun bergerak balik ke Kedah..Alhamdulillah perjalanan berjalan lancar dan anak-anak pun tidur je sepanjang perjalanan..

Pukul 4 pagi kami sampai Kota Sarang Semut dengan diiringi hujan lebat..decide tak pergi terus rumah maklang sbb anak anak tidur n hujan yang lebat, terus check in Hotel terdekat.. T+ Hotel!

Alhamdulillah dapat family room cukup untuk menempatkan kami 7 beranak n 2kids n 1 infant..tidur sekejap untuk mendapatkan rehat apatah lagi hubs drive sorang from Kl to Kedah after balik kerja..memang exhausted!

Seawal pukul 8 pagi, pergi menziarah..dan mak lang selamat dikebumikan pada pukul 1 tghari selepas tahlil dibuat di Masjid dan di kubur..

Lepas tu baru kami pergi mencari makanan..Lapar memang lapar tapi sebagai menghormati kita harus consider everything..

Kami ke Pendang untuk menikmati ikan bakar yang tersedap.. (nanti saya review k)

Dan terus kami ke Danok Thailand with cousin hubs yang lain ..

Tujuan asal hanya untuk melihat kawasan di sana..sesampai pulak terus bertukar..terus menjadi agenda shopping pulak..haih..

Kami sampai di Danok tepat pukul 5.15pm..sebenarnya Danok ni hanya sempadan Kedah Thailand sahaja..atas sikit je dari Bukit Kayu Hitam..disebabkan tidak plan, kami hanya masuk Danok tanpa ape ape dokumen ..hihi..(cousin hubs-orang besar sikit)..kikiki..

So terus bershopping buat mak-mak orang yang gila shopping..saya bukan!ahahah..cousin hubs ni semua dah sebaya dengan mak mak saya je..hihihi..

jom layan gambar sana sat..


Cousin hubs n MIL saya..





Shopping cosmetic kat sini..

saya beli krim putihkan tut!

shower gel Cathy Choo wangi amatt..


Geng lelaki..


Mil borong Thermos n periuk2..


Pekan Danok..


Us







Lipstick crayon RM4 kat sini..








Sampai jugak kami di sini..









Tgklah depa shopping..


Banyak kedai dah nak tutup time ni sebab diiorang balik raya haji..

Nak kata murah sangat kat Danok ni tak delah jugak..sbb diorang selalu claim currency jatuh so tak bleh bagi murah dah..

Kekadang sakit hati dengar,,lepas tu diorang ni cam berlagak skit..nak beli beli, kalau taknak beli sudah!

camtu lah tau..sakit hati kan..

Saya just beli Toto je kat sana RM46.00 cotton depan belakang..oklah jugak..

Cuma satu je murah amattt..

Susu Formula!!

kat sana kalau susu macam enfagrow, S26 friso gold ke memang murah..

Ammar minum susu S26- selalu saya beli kat sini 1.2kg RM80.50..kat sana RM62.40 je tau!tengok betapa murah nya kan..so saya borong 4 kotak!tahanlah kot sebulan..

nak borong bebanyak pun tak bleh sebab tak muat bonet!

huhuhu..

so nanti kita sambung citer2 lain lagi k..banyak ni nak cerita!hihihi


Photobucket

2 comments:

SSulieana said...

aida husband sulie org pendang...kat mana ikan bakar sedap tu...hahaha nama je selalu balik kedah tp jarang mkn kat luar...BTW salam takziah utk family aida

dalila said...

xsabau nk tggu review ikan bakar yg sedap tu..bestnye dpt gi danok..tp tu laa..bile duit dh jatuh xbest rase nk shopping..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget