Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 11, 2015

Holiday Please Come to Mommy~

Tahun ni adalah tahun paling sepi dari bercuti cuti an..tula..tahun lepas galak sangat bercuti, tahun ni nan hado..huhuu..

Bulan ni dah September..so rasanya hanya pernah ke Johor sahaja waktu saya n family ber holidayan..yang lain lain memang takde..

Oh ada!waktu saya habis pantang hari tu..kitorang ada ber short gateway ke Gold Coast Morib ..1st holiday for Ammar also!hihihi..adalah jugak..

Dan mungkin banyak epsiod sakit kot pada tahun ni, tu yang dapat cuti panjang pun tak kemana..

Takpelah..sakit tu penghapus dosa tau.. Alhamdulillah..

So kita lupakan episod cuti ke Bandung yang tak jadi tu..dan tahun ni saya plan, saya tetap nak bercuti jugak!tak kira!ahahahah..

Sekarang tengah survey..saya nak pergi mana..

Saya rasa mungkin dalam Malaysia je kot..sebab lebih aman dan husband pun lebih confident..husband saya tu tak confident kalau pergi oversea just kami 5 beranak je..takut duit tak cukup tetiba kat sana..camana nak balik plk kan..tak ke haruu..ahahahah

So options yang ada..

Cherating.. Teringin nak stay 3h2m melayan anak mandi pool and mandi pantai saje..seriously saya perlukan ketenangan macam tu..huhuh..

Pangkor sama jugak..teringin nak duduk hotel tanpa keluar, dan habiskan masa sebaiknya dalam resort saja..

Legoland - Aqil yang craving sangat sebenarnyanak pergi sana..since duit dia pun banyak lah jugak..sebab dia puasa penuh hari tu semua pakat bagi duit raya melambak lambak..ALhamdulillah..kira lepas lah dia nak masuk legoland n tido hotel legoland..hihihi..syarat pergi legoland mesti tidur hotel legoland jugak..hotel lain taknak!

huhuhu..so untuk merealisasiakan impian hero tu, terpaksalah postpone dulu..sebab duit mommy n daddy belum cukup nak ke sana with packages yang telah disebutkan.. Hotel je dah satu malam 800..
so mana nak cekau duit kan..hihihi..sekarang rasa macam menda macam tu membazir lagi..tunggu daddy dah KAYA ,baru kita pergi k..time tu pun mommy nak request iphone 6plus tau!hikhikhik..

Then berbalik pada cuti cuti yang dirancangkan..kalau nak ikutkan saya, saya nak pergi time Raya Haji nanti since kitorang tak balik Kedah pun, so laajkkan cuti then terus je habis kan weekend tu dengan bercuti..

saya macam dah nekad nak ke Cherating je since Resort dia suma cantik cantik..tapi memandangkan jatuh pada Hari Raya Haji dan sudah tentu Highway yang menghala ke KL or ke Timur, jem gila, memang tak lah kot nak ke sana pada waktu tersebut..

huhuhu..

sama ada cari tempat lain atau tukar tarikh..haih..tak sabar ni nak book hotel!

Tak sabar nak merilekskan diri..huhu

Berbalik pada Aqil request tu..mungkin akan bawak dia ke Kidzania je nanti..Boleh lah kan daripada takde..huhuhu..

Photobucket

3 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Akak pon plan nak go holiday cuti raya haji tu..dh booking resort segala..tapiiiii..tetiba jerebu teruk plakkkk..huhu..tros rase tk konpiden.nak gi..wuwuwu..apepon..semoga aida dpt cari tpt percutian yg sesuai k..akak pon suka jek bercuti kat resort rileks2..dgn syarat ada pool. Or playroom utk budak2lah..bg diorng enjoy sekali

Btw..mahalnyaaa hotel legoland tu..

dalila said...

cherating?wahhh bestnyee..ila aritu xpuas pegi..klu xnk jauh pegi lexis la aida..blh aqil n medina mandi pool dlm blk je..aida pun blh rest dlm blk je..

Nora Karim said...

kami dulu ke legoland dok Tune Hotel ja... murah pun murah... dekat pun dekat juga... huhuhu masuk legoland memang pakai duit banyak.... huhuhuhu sengsara rasanya...

bestnya cherating!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget