Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 11, 2012

Daddy + Mommy = Aqil + Baby

Assalammualaikum..

Bulan June sudahh..
Alhamdulillah kerana sy masih berkesempatan mencoret sesuatu di sini..

Apa khabar semua semua?lama betul tak menjengah blog2 kalian..Masa sngat tidak mengizinkan..
InsyaALLAH ade waktu terluang, akn berkunjung juga di sana nanti..

Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..
Aqil pon semakin bijak n aktif... Sangat takut dengan Mommy yang garang..Sangat tidak takut dengan daddy yang tak garang.. Tapi sekurang-kurangnya dia tahu erti takut...Takdela main langgar je arahan orang kan..

Alhamdulillah juga sy sudah ehem ehem...Impian yang di tunggu akhirnya tercapai jua..
tapi belum double confirm walaupun saya rasa kandungan sudah mencecah hampir dua bulan..

Pregnancy kali ni...
Takde sign ape2 sekali pun kecuali haid lambat..itu sahaja...takde morning sickness atau alahan2 lain langsung!Alhamdulillah..sampaikan saya tidak tahu yang diri ini pregnant..

Semuanya bermula last week buat puasa ganti..
Tiba-tiba perut jadi cramp sngt!!esp bila dah masuk tengahari..
Cramp smpai ke pinggang plak tu..aisy lain mcm ni..
Pg klinik doc rasa mcm angin tp dia pon tak sure tp better buat pregnancy test sbb last period April kan..
SO beli pregnancy test n test on Friday morning..sekali tu..Alhamdulillah..POSITIVE!
Terkejut sangat sbb tak expect kan..before dis mengharap tp takde kali ni tak expect tapi lekat..Alhamdulillah sangat..

Bgtau Daddy Aqil, dia pon riak tak percaya cmpur mamai plus Excited juge.. Patutla tetiba je nk beli stroller baru (br beli stroller silver cross for Aqil actually,tetiba Aqil nk ade adik pulak..mmg rite timing betul la kan)..hihihi..

InsyaALLAH esok nkbuat 1st check up.. Maybe kat An Nur, Bangi (plan mcm nk deliver kat sana) atau pun KPMC Puchong , tgk yang mana convenient...Semoga semuanya berjalan lancar n selamat..

***rasa best pregnant sbb Daddy Aqil sangat caring..Jaga gile..Tak bg langsung Mommy dukung Aqil since Aqil yg sangat berat...So keja Mommy skrg ni rilek je..hihihi..BEst kan....

4 comments:

SSulieana said...

congratsss mommy aqil!weh lama nya menyepi sukanya su dengar org pregnant ni...yup su pun lepas ni nak kumpul duit byk2 nk bersalin kt swasta plak since su serik c-zer kt gomen...hehehe

Misssurvivor said...

Tahniah mummy Aqil :)Somoga sihat-sihat saja sampai adik Aqil keluar k.. :)

Mamanurin said...

oh mommy!!!!! congratulations!!! jeles la jugak mama ni hehehee..take care muahhhh

MommyAqil said...

Thank u semua..thanks 4 d doa..mama,still keep on praying k..Allah knows better..Sue,rindu dgn sue. Dan ank2 juge..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget