Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 23, 2012

1st Entry For Mar'12

Assalammualaikum..

Akhirnya mencoret juga saya disini..

Terlalu lama tidak berkunjung akhirnya ke sini juga jari jemari saya datang mencoret sesuatu..

Bukan tidak rindu...tetapi kekangan masa yang sangat menghambat membuatkan saya tidak berkesempatan langsung utk menjengah...

Al maklum..Financial Year saya hampir ke penghujung maka terlalu banyak kerja yang perlu disiapkan..

Sampai satu tahap, saya rasa saya tak mampu untuk berkerja lagi...sebab terlalu PENAT..terlalu LELAH..

TAPI...sekiranya saya berhenti...sapa yang akn menanggung liabiliti yang ade?takkan mampu suami saya seorang yang menanggungnya..maka dengan itu..semangat harus KUAT!!..

Dalam masa yang sama saya selalu berdoa semoga ALLAH permudahkan rezeki kami sekeluarga...

Murahkan rezeki suami saya, supaya sampai ke tahap biar suami sahaja yang bekerja dan saya hanya menguruskan anak2 dengan keprluan yang cukup dan beberapa kehendak mampu di penuhi..

InsyaALLAH masa itu akn tiba juga..mudah-mudahan kan...berkat doa yang tidak putus2..

Cerita tentang Aqil Jauhari...

Sudah terlalu lama rasanya saya tidak bercerita tentang si botak yang dah tak Botak tu..

Aqil sekarang..sudah semakin petah bercakap..

Alhamdulillah..walau dia sangat suka menyakitkan orang dengan pukulan dan henyakan badan nya,Aqil masih mampu mendengar kata..

Kalau saya kata Jangan..Jangan lah dia..

Kalau saya larang dia tidak membantah..Ketika saya bersama dia..jika bersama orang lain saya tidak tahu..

(sbb saya selalu berdoa semoga anak2 saya akn patuh terhadapat perintah Allah dan mendengar kata ibu bapanya..InsyaALLAH..semoga doa2 saya terus dimakbulkan oleh ALLAH..)

Seorang yang sangat prihatin..(jika saya atau daddy nya memukul antara satu sama lain (bergurau) dia akan memukul kembali orang yang dia rasa tidak betull...dalam erti kata lain membela orang yang ter aniaya)

Sangat minat menonton DVD cartoon..ROBOT (I-robot, Real Steel, Iron Man 1 n 2..etc..semua dia layan)..

Kalo berjam-jam dia kat dlm bilik maknanya dia tgh leka melayan semua movie..

Sangat sayang Mommy n Daddy..taknak sesiapa bersedih diantara kami...

Kurang makan nasi..(geram...esp dgn mommy..dah tukar susu Sustagen,pon dia takank minum susu tu..maybe sbb ade flavor kot)

Suka mkn roti,Nugget,biskut n mkanan yang smua budak suka..(sweets,keropok) tp ade limit..sbb saya taknak gigi dia yang putih tu jadi hitam n rongak...

Rambut Aqil semakin panjang..lurus dan dibawahnya curl..(cam perempuan..sampaikan sape yang baru nampak/jumpa Aqil boleh panggil Aqil, KAKAK!!isyyy..tak baik tau!!) Daddy taknak potong rambut Aqil sampai masuk darjah satu..hurmm bayangkan je la camana rambut Aqil nanti ye..

Perancangan Awal..Tahun depan Aqil 4 tahun..nak masukkan Aqil dekat Tadika MCA..dekat dgn rumah..InsyaALLAH...hujung tahun ni daftar..(itupun kalau tak penuh lagi)...Semoga Aqil dapat adapt dengan benda n bahasa yang baru nanti.. (dari sekarang ni kena trained Aqil mengeja..mengira n so on so forth since dia dh kenal huruf n counting sikit2 1-10..so that dia tak terkejut sangat nanti..maklumla kan..Sekolah cina..lebih advance rasanya..)

Adik Aqil??
Belum ade rezeki lagi..sedih jugak..sbb really insists tahun ni nak ade baby baru..tp kita hanya merancang dan Allah menentukan..Nampaknya kena tunggu tahun depan jugak la..dan jarak aqil dgn bakal adiknya semakin jauh..semoha hubungan meraka tidak akan jauh..doakan ye semoga Mommy Aqil preggy kembali..InsyaALLAH..

Rasanya sampai kat sini dulu...yang boleh saya coretkan..jumpa lagi di entry akan datang ye..sebelum tu saya tinggalkan sekeping gambar Aqil with his cousin at My cousin's wedding...02.03.12..



PEACE!!No WAR!!

Till then...

Luv..
MoMmY AqiL...

3 comments:

munna said...

akhirnya ..update juga....comellah imej baru Aqil... kak munna doakan ada rezeki buat Aida preggy tahun ni....

nanti kak munna bagi address kat FB YE

Misssurvivor said...

huuuu mana satu aqil dah x cam dahhh.. (T_T)

wahida said...

semoga aqil menjadi anak yg soleh...amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget