Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 19, 2012

1st Check up 2nd pregnancy..

After a week baru nak cerita kan...itupun tak sempat nak attach gambar summore...haiyaa..apela Mommy Aqil ni...huhuhu..

Okla..last Tuesday (12.6.2012) Mommy n Daddy went to Columbia Asia Hosp Puchong..(after An Nur Hosp kena buat appointment seminggu awl kalo nk buat check up kat situ..huhuhu..sedih..) Cannot just walk in saje..

So sampai CAMC around 12.05pm..terus ke receptionist...then register then Recep tu tanya..
"Puan nak doktor perempuan Melayu ke Doktor Chinese lelaki?"
"Doktor Perempuan Melayu"
"ok, Puan terus ke Nurse station nanti dia akn proceed"
Okies!!

Sampai Nurse station, Nurse tu terus tanya nk buat ape and last Period bila?
After done duduk sekejap (tak sampai dua mins)..
Terus nurse tu panggil masuk bilik Doktor..

Kat Pintu "Dr Raja Juhaidah"

Smpai..terus doktor tny baby ke berapa?
"second baby"
"oohhh dah veteran dah" (veteran??)
" ok baring kat sana" (katil tpt Scan)

Scan perut..Then doktor tu cakap..
"ok..confirm mengandung tp jantung baby tak dengar lagi.. skrg kita nk scan ikut Faraj pulak" (hah????)
"betul..normal procedure..dun worry ok"

Okla..tanggal2 ape yang patut..n dia masukkan scanner kat dalam (tak payah terperinci sangat la sat g gerun sendiri pulak..hihihi)

Ok..then dekat screen bleh nampak segumpal darah n jantung..kecik je..nampak heart beat dia..wahhh..1sttime tgk menda2 camni...huhuhu..teruja sedikit...

"Ok..everything normal..due date 4.2.2013...kalo nk buat check up kat sini nanti kita bg date..doc bagi Folic acid n mkn once a day.."

Keluar bilik doktor..Wahh canggih gila alat dia kan bang..masuk tak sampai lima minit dah tahu segala mala...huuhu...

At 1st kalo based on last period EDD will be 22.01.2013 (nk dekat birthday Mommy tu...) sekali tu bile double confirm.. baru pregnant 6w1d..EDD sebetulnya 4.2.2013...Alhamdulillah...

After buat payment n amik ubat semua...we all pon balik..

Procedure yg sangat simple n cepat...Cuma membayar je la kan..
Consultation Fees RM180.00
Medicine RM 7.50
Admin Charges RM8.00
(Discount) RM40.00
TOTAL RM155.50

Semga info ini dapat membantu ye..

(before this puas Mommy pg google nk tau charges setiap hospital tp tak jumpa..suma bloggers tak provide charges yang diorang kena...uhuhuhu..)

Semoga kandungan ini terus dipelihara oleh Allah..amin..

Komen tentang Doktor tu :
Moderate saje service dia..
Tak banyak cakap...And takde advice ape2 selain check je..(tak tau sebab mommy dah veteran ke ape)
Tp bila kita MEMbayar tu agak tak berbaloi la dengan ape yang kita dapat..tak kisah la kita dah second baby ke ape kan..tp dia tetap kena bg service yang terbaik.. (bayangkan jela masuk bilik doktor tu tak smpai lima minit je pon)
At least treat je la kita mcm kita tak tau ape2..kan lebih bagus...hurmm ntahla...so conclusionnya..dia agak tak best...sorry to say ye...

Wassalam..

4 comments:

Mama Mya said...

Dear... tahniah yer...
Aqil dah nak dapat adik...
Semoga baby dalam kandungan sihat & selamat.

Take Care!!!

:)

Suliana said...

tahniah!!!!

pelangi chenta said...

kak........congratz.alhamdulilah apa yang akak inginkan tercapai juga akhirnya

shilafaizz said...

Aida Tahniahhh!!!
bile plak la myra nak ade adik baby nih..huhuuuu
terhingin sangat neh...
take care dear, lame gile i x blogging sekali bukak blog dgr gud news ni..alhamdulillah...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget