Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 12, 2011

Kurangkan mkn mlm ESP Nasi...

Skrg ni actually is trying harder to reduce my weight..
Yup my weight now is getting weighty than before..
It really worrying me much!!huhuh..

MUngkin sekarang ni dah cecah 55kg kot..Oh ya ALLAH..takutnyaaaa
MMG sy sgt obsessed dgn berat...sbb sy TAKNAK Gemsss..huhuhu...

Saya rasa sejak saya keja kt tempat baru ni yang berat saya semakin mendadak naik..
Bayangkan ye..kalo pagi2 confirm KENA mkn..sbb kalo takk mkn mmg sgt kebulur nk tunggu 12.30..
Pastu lunch plak tak pernah missed..sbb pg lunch secra berjemaah, so harus mkn tak pernah Tinggal
Dlm pukul 4 lebih camtu lapar balik..then siap dah tapau pape time Lunch tadi (i.e:bubur ke, pau ke, waffle ke or ape saje yang bleh ditapau..
Malam palk..saya masak n sudah pasti ia NASI kan...so mkn lagi..lepas je mkn mlm camtu saya pon dah terlena keletihan dan kekenyangan..huhuhu..

SO lengkapla pakej Gemss sayaaaaaaaaaaaaa..UUwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..Takank Gemsss..

DIs two weeks ni bila mlm je, sy pn practiced avoid nasi n avoid mkn after 8 takpn sharp 8 or 8 lebih camtu kena dinner dah..Selalunya sy mkn Mee hoon, Kuey Tiaw, Meehoon sup or ape saja yg bkn nasi..

Dan ini juga bererti saya tak masak pn lately ni..En Jep takde n dia sgt busy bila mlm So takpayah masak..

huhuuhuhu...

Semoga weight sy kembali 51-52kgs...Esp tang perut ni...Hurmm kena exercise every week la cm ni!!haihhh malassssssssssssssss..

Note:tu yg menambahkan lagi tak sabar nk Pregnant so that tak payah risau langsung pasal BErat Badan ni..Haih cepatlah tahun depannnn....huhuhuhihihihhihahahahha....

6 comments:

SSulieana said...

mcm su pun balik keje terus makan...sbb su mls masak...hehehe...lepas kul 7 8 mmg x mkn apa dah...terus zzzzzzz

Yasminhamid said...

akak pun tgh kurangkan makan malam terutama nasi.. dah dekat 3 minggu.. akak ni dah kira obes tau... takut jugak..

Edura Hanum said...

ehehehhehe.semoga akak dapat baby tahun depan yer. =)

MommyAqil said...

SU:tula kan..bila blk keja je melepek dah..pena..sampai ank pon tak terlayan..huhuhu..

Kak Min:caiyok2..jom sma2 kurangkn berat badan kita!!hihihi

Anum:amin....Semoga tahun depan akak preggy lg..hihihihi

kayzie said...

tul ke gemss??or mumy mmg dah preggy kot..huhu

MommyAqil said...

Kayzie:hihihi..betul la yang..kita tak pregnant pon!!tgh bendera Jepun lg!!huhuhu...Tunggu next year br bersedia sepenuhnya utk preggy..doa-doakan eh..Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget