Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 22, 2019

APRIL 2019-Tampal gigi kat UTC Pudu Sentral on Ahad


Salam semua..

Maaf sebab lama menyepi dan tak update apa2 pun..

Tapi saya just nak biarkan yg lalu biar berlalu.. gituuu..hahaa..

Sbb kalau nak catch up balik life yg dh lepas, takut blog ni saya buang terus..
hahahaa..

So now, biarlah saya update apa yg jadi sekarang je eh..aci kan?hehe

Semalam..lepas tak dapat tido malam sabtu tu, subuh syafie saya google cari Klinik Kerajaan yg buka on Sunday!

Dasar tengah bulan, mmg nan hado kalau nak buat treatment kat private..buatnya beratus ratus, putuih anak tekak nak bayar nanti..hehee

Akhirnya saya jumpa jugak klinik gigi kat UTC mmg bukak hari Ahad..so azam sangat ni, kul 8 gerak dr rumah..

TAPIII..

boleh terlajak tido lps subuh, kul 10.40am baru saya sampai UTC Pudu..hahahaa.. (maklum tak bole tido kan malam tu)



Parking kat level 1, lepas tu saya nampak Klinik gigi Cahaya Suria betul2 kat lift Level 1  (ada logo MOH tau) so saya ingat yg tu la klinik kerajaan..

Hampa gila dh rasa..sbb klinik tu tutup..sakit makin berdenyut denyut..huhuhu

Lepas tu saya naik level 2..pun takde any klinik gigi..

Saya google lagi..sbb saya tak salah baca rasanya utk operation hour klinik gigi kat UTC Pudu Sentral ni rasanya..


                                                                   Source: Jabatan Kesihatan WPKL

Saya turun ke level G..dari tengah saya ke hujung kiri..takde !!

Saya ke kanan hujung pulak..sekali nampak nurse nak pg toilet..ohh situ!!

Tapi tu Klinik 1 Malaysia!!bukan Klinik Gigi!!arghhh stress!!

Saya masuk jugak n tanya kat kaunter kat mana sebenarnya Klinik Gigi..lepas tu nurse tu cakap refer kat abg sebelah tu..ohh

COMBINE rupanya Klinik 1Malaysia & Klinik Gigi..hehee

Daftar..amik nombor and tunggu!




Sebenarnya Nurse kat situ cakap,selalunya diorang dah tak amik patient dah kalau dah pukul 10.30am ke atas..sbb diorang nak rehat kul 1..kalau patient dh cukup, mmg tak amik dh..

Ohh fahamm..so org lepas2 saya tu semua kena datang balik utk sesi petang pula..

So Ingat ye semua kena datang awal pagi utk reserve nombor awak utk sesi pagi..kalau tak, kena datang petang pula..

Lepas satu jam menunggu, akhirnya nama saya dipanggil and masuk BILIK SERAM..doktor cek macam biasa dan aktiviti gerudi dan tampalan berjalan macam biasa..






Alhamdulillah semuanya settle within 10 minutes je..

Tak sakit langsung..saya tunggu jugak rasa sakit n ngilu..tapi takde..

Alatan diorang pun boleh tahan canggih..siap ada ultraviolet yg function dia saya pun tak pasti apa benda..hahahaha

TOTAL COST: RM3.00 only!!

So selamat datang ke Klinik Gigi UTC Pudu Sentral..

Ketemu lagi yokkk!!

*Azam april 2019, 3 entry seminggu..hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...