Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 10, 2016

5 Ramadhan ~ Persiapan Raya 2016

Assalammualaikum..

Salam Hari Jumaat yang pertama di bulan Ramadhan yang mulia ini..

Saya ni kan, kalau takde mood nak buat kerja memang dataang lah mood blogging..terasa nak cerita satu satu kalau mempunyai masa senggang..

Okla hari ni kita nak bercerita pasal persiapan raya lah pulak..

Tahun ni..buat pertama kalinya..hahaha..pertama kali tau !baju baju raya kami tidak di sponsor oleh PIL..muahahah... (after 8 years been together)

Sebab?hanya mereka yang ketahui lah kan..dan diorang pun tak pernah cakap direct untuk kitorang beli sendiri..just saya dengar orang yang menyampaikan sahaja..so saya tak pernah tanya dan diorang pun tak pernah bagitau sendiri.. (adalah tu konflik masing masing)..huhuhu

tapi takpelah..Nasib baik saya memang da order baju MINAZ..so takdelah ralat sangat kan..

TAKPELA BUKAN REZEKI..

So saya decide untuk recycle je Baju Husband sbb nak save cost sebab baju saya n Medina je dah dekat RM400..hahaha..Jangan terkezut tau..sesekali je saya nak melaram..ape salahnya..reward reward okay!

So tadi saya baru je beli online Baju Ammar untuk match denagn Baju Daddy..tinggal Baju Aqil je nak kena mencari serta shawl2 saya n Medina..saya decide nak jahit sendiri je Shawl saya n tambah accessories sendiri,,lagi murah bukan?hihihi..

Baju baju kasual pulak mungkin akan beli time few days before Raya sebab sekarang daddy sibuk meniaga..so dia taknak amik off day langsung!rugi kan..so better pulun n 1st July dah cuti dah..InsyaALLAH..

Mungkin nak cari baju kasual kat Padini ,H&M or cotton je kot..sbb situ je yang kena dimata hati dan deria rasa mommy nya ini..hihihi..

Bab kuih muih , saya rasa saya tak beli pun kat sesapa kecuali kat kakak sendiri..hahah..baru ada dua jenis..haih malasla nak order..duit lagi sebab bukan ada orang datang rumah pun..kalau datang, saya prefer hidang makanan berat..kuih tak penting sangat!hihih

Dan saya rasa tu jela kot..update dari Jeyp Family..kalau ada stalker, silakan stalk!saya tak kacau hidup korang pun la!ggrrrrr!

Bye..sampai ketemu lagi..

Raya dimana tahun ni???saya haruslah turn KEDAH!!wahhhh..bestnyaaa..hahaha.. (plastic !)

UPDATE: Hari ni MIL call untuk belikan kami Baju Raya jugak!Alhamdulillah..Thanks FIL!!

Photobucket

4 comments:

SSulieana said...

sama kita baju hubby recycle je tahun ni...hehe

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

sama la kita..sep sikit!

Mar Mansor said...

alhamdulillah..rezeki

LYAfrina said...

ye lah..sama jgk lya..klo bju kasual..dkt padini n outlet camtu j y bknan di mata..

lya pom x bli byk sgt kuih raya..dlm 2-4 jns..tu pom sbb support kwn..sbbnya, xnk mbazir beli byk2..last2 buang.. lya lg suka beli cam kacang or kerepek camtu.. laku spnjg zaman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget