Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 15, 2015

15/12/15~ Happy 1st Birthday Ammar Jauhari!

Assalammualaikum..

Hari ni gagah jugak mencoret sesuatu di blog walaupun kerjaan sangat banyak plus assistant dah berhenti mengejut!so workload, terlampauuuu lah banyaknya!sedihhh..

So hari ni adalah hari istimewa buat anakanda tersayang ~ Ammar Jauhari Bin Mohd Jeffry

Alhamdulillah..dah setahun kamu nak..

Mommy doakan semoga Ammar terus membesar dengan sihat dan bijak duniawi akhirati..Amin!

Plan nanti nak hantar Ammar pergi Tahfiz, selaras dengan nama diberi, yang beriman permataku/yang kuat beragama permataku..Amin...InsyaALLAH!

So milestones SETAHUN?

Alhamdulillah semuanya POSITIF walaupun masih belum berjalan lagi..setakat dua tapak lepas tu cecepat turun..sebab Ammar ni penakut sikit..Gayat sesangat so mungkin tak lama lagi jalan lah tu..

Setiap anak anak memang tak sama perkembangannya..so jangan COMPARE!

Gigi dah tumbuh dengan rapidnya!(saja mentioned walaupun bas RAPID dah dipupuskan..)hihihi

Gigi atas je dekat 6 batang kot!gigi bawah je maintain dua..Gigi atas dia kan yang tengah tu dah lah KAPAK lepas tu jarang pulak..haihlah anak..hahaha..

SPECIALNYA Ammar ni yang takde kat anak anak yang lain:
~Anak manja Daddy! 1st time tau ada anak yang rapat gila dengan daddy..anak anak lain?hurmm jangan harap!hahaha..

~dia ni kuat tido..kuat sesangat..sometimes sampai 4 jam pon bole..kalau bangun pagi tu selalunya dia akan bangun pukul 10.30pagi dan ke atas..so ini sangat menyenangkan kerja mommy!hihihi..

~dia ni jenis manja sikit..kena sentiasa ada dengan dia, kalau kita tak de kat depan, memang dia akan mencari..dan memanggil manggil..so kena attach je tapi yang best dia tido lama kan so time dia tido tu lah kita amik kesempatan nak makan, masak ke kemas ke..semuanya kena buat time tu..

Kiranya Ammar ni anak yang mudah dijaga la..senang accept botol susu, senang accept susu FM..dan senang semuanya except kita kena ada sentiasa dengan dia ketika jaga..tu je..tido malam pun dia tido sendiri..Mommy tak payah tunggu anak anak tido, sampai ngantuk anak akan tido janji kepung je dia supaya tak terlepas kandang ke dangerous area..

Last but not least ..

Happy 1st Birthday Daddy's sweetheart!Love you to the moon and back..

Lovee youu forever..terus membesar dengan sihat ye sayang..Amin!

Jom layan gambar gambar Ammar di HASHTAG(#)AmmarJauhari in IG..memang keluar semua Ammar's photo only..












Alhamdulillah nama anak anak saya memang unik..hashtag je nama anak anak confirm gambar anak anak saya je yang keluar..hihihi..cuma baru dua minggu lepas je saya nampak ada sorang baby girl nama Medina Amani..ohh keciwaa mak!hihih..padahal bukan unik sangat pon!hahaha

Happy Birthday my Cutie boy!nanti mommy order kek untuk Ammar k!kita potong kek je dahlah kot yang..Abang nak sekolah ni banyak nak pakai duit..wuwuwuwuwww...
Photobucket

1 comment:

Mila Hilas said...

hepi belated besday ammar..semoga menjadi anak yg soleh ye :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget