Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 28, 2015

Seisi Rumah Sakit! - Aqil yang masih kental!

Akhirnya Mommy n Medina rebah jua..

huhuhuhu..

Kuat betul virus Ammar sebarkan sampaikan kami kami ni tak tertahan..

selalu selalu mommy paling kental! (jangan tak percaya ok)

tapi kali ni mommy tak kuat..huhuhu..

Mommy start jatuh sakit, selasa malam..sakit tekak..n nak batuk..luckily daddy mula kembali sembuh..(kalau dia tak sembuh,memang dia takkan tolong buat pape pun tau!)

Subuh rabu tu gagahkan jugak bangun, masak bubur Ammar kekonon nak gagahkan jugak pergi kerja..

Lepas pump susu..arghhh tak larat..taknak pergi kerja lah..


suruh husband hantar anak-anak dan saya terus berehat..

pergi klinik,dapat injection sbb body saya dah weak sangat,sampaikan air mata mengalir je panas sangat2..MC pun dapat 2 hari..dapatlah saya berehat rehat jugak..

TAPI..kita ni kan mak-mak, mana bleh rehat sangat even doctor tu dah warned husband dah suruh jaga anak-anak (malam time), tapi husband saya..haih...mana reti berdikari..mana reti buat semuanya sendiri..cuma towards the end tu je la,dia tidurkan ammar dalam buai sebab Ammar mengamuk all the time during this week..mungkin sebab dia tak sihat lagi kan..huhu..so pkul 6 am baru husband dapat tidur selepas bersihkan muntah medina..huhuh..

Medina pun demam sehari selepas mommy..kesiannya lah hai..semuanya ada pakej ubat masing masing..nasib baik medina still aktif..siap pergi klinik,duduk sendiri kat kerusi sebelah doktor..

Dialog pun bermula..

"ok ye..adik sakit ape?"
"Doktor..kakak demam..kakak batuk..."
"aiyoo..(indian doctor) pandainyaa cakap..clever girl..ada sakit dada?"
"Takde"
"Selsema ada?"
"Ada!"

Adoidoi..saya pun kekadang nak tergelak dengar n tengok medina ni cakap..cukuplah menghiburkan orang..tak taulah dia ni belajar jadi budak pandai ni dari mana..

Nak kata daddy memang taklah kan..sebab daddy bukan friendly pun..hihi

so daripada mommy pun bukan!

so hari kedua malam tu baru saya rasa ok sikit dan Medina pun tak demam sangat cuma batuk je..

Kesiankan cuma kat Ammar lah sebab dia minum susu saya yang bercampur ubat ubatan yang disahkan selamat oleh doktor, tapi sudahnya Ammar cirit birit berak hijau pekat..kesian dia sampai kan melecet terluka alat sulit dia..sedih saya tengok Ammar..sekarang ni memang dia tak ceria langsung...

So untuk prevent dia cirit lagi..saya pun just makan ubat hari pertama je..hari kedua saya dah tak makan ubat dah,,demimu Ammar..ecehceh..tapi tau dek husband mau membebel satu hari suntuk sebab kata dia membazir je pg klinik tapi ubat tak makan..

Only mommy knows the reason daddy..rela berkorban apa saja..ecehceh..hihi

Jangan touching ok!

hihihi..

So sekarang nak pergi cari supplement!semoga sesuai dengan diri ini..Amin!

Eh..esok birthday abg Aqil tau!dah 6 tahun dah mamat tu..kejap je dia membesar..huhuhu

***Mood :terharu!
Photobucket

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

alahaiii, get well soon semuanya.... happy birthday in advance abang aqil...

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam.

Alahai sabar ye sayang. Semoga cepat sembuh sekeluarga..

kayyana said...

gws soon aida..moga aida amar kakak medina sihat sihat sentiasa.. abg aqil... kuatkan lah antibodi mu...hihiihihi

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Alahai..sian sume tak sihat rupenya ye..huhu..hope dh semakin ok by now ya..nway..kakak medina mmg soooo cleverlah..peramah tol..hihi

dalila said...

alahaiii..siannye aida..
kuatkan semangat ok..skang dh sihat ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget