Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 15, 2015

15-06-15 ~ Ammar 6 Months Old!

Assalamualaikum..

Genap sebulan selepas entri sebelum ni baru saya dapat update blog..itupun just dapat mencoret sedikit sahaja..huhuh..

Banyak sebenarnya nak cerita tapi macam biasa,alasan cliche' "kekangan masa"..memang tak berkesempatan langsung!

Hari ni Ammar 6 months Old! Alhamdulillah ..dah boleh start solid food (tak prepare pape pun lagi)..Mommy dah Diploma Holder in breastfeeding walaupun last week lebih 70oz terpaksa di buang sebab balck out and takde kat rumah!Frust! Nangis! dan last two weeks demam bengkak susu sebab selalu skip pump sebab masa takde nak pump time kat opis!Frust lagii sebab lepas demam tu terus production drop extremely..sedihhh..

itulah sedikit sebanyak kisah breastfeeding at Ammar's time..tak banyak masalah sangat sebab dapat pump mahal.. (thanks a lot Auntie)..Alhamdulillah..cuma lately ni je ada masalah itupun disebabkan masa..huhuh..kekadang pump 2 kali je instead of 3 kali..dulu penuh 2 peti ais sekarang just separuh peti ais je penuh..seidh kan..takpelah..dugaan..anggap ni semua pengajaran..

So Ammar sekarang...

Suka gelak..

Suka main..

Suka Tido..

Dah duduk dalam walker

Tak boleh merangkak lagi

dah mengensot..

Terbalik terlentang..

Mood semuanya dapat di jangka

Tak banyak masalah..

Budak baik..

suka pergi jenjalan..

dah duduk carseat kakak Medina

So berat,tinggi semua baru nak cek esok..

Nanti Mommy update lagi k..

**Banyak nak cerita..dapat job offer..dah tak kerja sabtu..dah naik pangkat..eceh ceh..Nantilah kita cerita semuanya ye..






















Photobucket

5 comments:

Mila Hilas said...

wah best la naik pangkat hehe..

hai ammar..comelnye dia

Suhaiza Shamsudin said...

cepatnyer dh 6 bulan ... sekejap jer rase anak membesar
:)

Fiqah Feeona said...

Baju Oshkosh tu abg Ammar pun ada!!!Tapi dah tak muat dah..abg Ammar dah besar sangat..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

happy 6mth old ammar..ensemnya die ngan rmbut botk tuh..hihi..to mummy, congrts dpt kerj baru ye...=)

dalila said...

makin boolat ammar ni..semoga terus membsr jd ank yg baik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget