Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 24, 2015

Cerita Ramadhan 1436h K.a.M.i. -Salam 7 Ramadhan

Assalammualaikum..

Alhamdulillah ..dapat melalui Ramadhan ke 7 dengan jayanya..Alhamdulillah..

Menyusu dan Puasa

Alhamdulillah..

Tahun ni saya kembali berpuasa sebagai ibu menyusui..yang saya pasti dugaan nya pasti hebat dan setanding dengan ibu mengandung..sebenarnya kalau nak compare antara mengandung dan menyusu, saya prefer mengandung lagi..hihihi..sebab menyusu ni macam extra letih dan extra dahaga..Penat!

Esp kalau time saya cuti..oh..bila Direct feed je rasa macam nak pengsan..melepek je keja ..kebetulan hari Ahad hari tu saya tak terbangun sahur, memang atas katil je rasanya..nak bangun pun tak larat..nak handle anak3 lagi kan..sampai kan at the end saya suruh FIL bawak Aqil Medina pg rumah dia sbb saya tak larat nak jaga sbb dah pukul 6.30ptg waktu tu..tak larat melayan..huhuh

Lelain..ALhamdulillah..stok still macam biasa..dapat lah ape yang sepatutnya..ALhamdulillah..

AQIL 1st time Puasa Penuh

Alhamdulillah..tahun ni Aqil menjangkau ke umur 6 tahun..dan saya cuba untuk mengajar dia puasa since dia dah celik Islam sejak masuk kelas mengaji awal tahun ni..Alhamdulillah..perkembangan nya sangat memberangsangkan..Sehingga ke saat ini Aqil masih mampu puasa dan dapat menjalankan ibadah ini dengan jayanya tanpa rungutan dan keluhan..ALhamdulillah..dia dah memahami..

***Kalau dia puasa penuh Atuk dia nak bagi duit raya extra..Aqil nak kumpul duit sbb nak pergi Legoland..syarat dia kena tido Hotel Legoland jgk..***


Meniaga di Bazar Ramadhan Sri Manja

Tahun ni Alhamdulillah dapat rezeki ber bazar pulak..Suami saya dapat last minit tapak sebab kawan dia tak jadi nak meniaga..So suami saya terus ambik tapak tu dan berniaga dengan kawan baik dia n adik dia..Alhamdulillah sambutan menggalakkan sebab kebetulan orang kat Bazar tu ramai jugak pengunjung ..Nak tau ape Suani saya jual?

Mini Murtabak Cheese!

hihihi..pelik kan..rasanya InsyaALLAh tak pelik..so sesapa yang berdekatan tu boleh lah singgah di kedai no 18..InsyaALLAH puas hati rasanya walaupun idea dan rezepi datang dari husband saya sendiri.. :)

So disebabkan suami saya berniaga,saya memang tak berpeluang langsung nak buka puasa kat rumah sendiri dan berbuka bersama sama dia..saya buka puasa kat rumah MIL bersama Aqil jugak..saya kekadang kesian jugak kat Aqil..sebab dah lah dia puasa kan so mesti teringin macam-macam tapi bila saya tak berkesempatan nak bawak dia pergi bazar n masak ape2,so dia pun makan lah ape yang ada..

Semalam je dia request nak makan kat Old Town..dia teringin nak makan Toasted Bread with sugar n margerin..dia kata sedap gila..tunggu time cuti lah ye sayang..senang sikit nak ke sana..

So itu sahaja cerita Ramadhan kami..InsyaALLAH semoga baik baik ajae walaupun saya tak berkesempatan langsung nak sembahyang tarawikh sebab anak-anak sangat lah kecik lagi..huhuhu..Semoga semua amalan diterima OlehNya..Amin..

PERSIAPAN RAYA? nanti kita cerita ye..almost 80% dah complete..dah beli siap2 before puasa hari tu..Alhamdulillah..

Jom layan gambar-gambar yang ada..














Gambar ni semua tangkap time we all ada photoshoot for Kad Raya FIL..tangkap gambar family..Oh tengok Medina tu eh?dia tu ratu make up tau..perasan comel..perasan cantik!ihiks..
Photobucket

6 comments:

Mila Hilas said...

amboi abg aqill req nak mkn kat old town hehe

eh eh eh kakak medina..comelnye.merah menyala bibir hehe

SSulieana said...

Good boy aqil, zayyan sng bangun sahur tapi penat dengor dia ckp kita lapar kita lapar x abis2...so puasa la sekerat ari je...stress dengo dia berzikir lapar2...ahahaha...Btw amboiii medina merah ang2 bibir tu...hihihi

dalila said...

mmg byk dugaannya bf+puasa ni kan aida..ila mls nk fikir sgt takut nnt mind set lain pulak..alhamdulillah..bagusnye aqil dpt puasa penuh..
hurmm..teringinnya nk rasa mini murtabak cheese tu..cmne rupenye tu aida..cer share resepi nnt kot blh buat kt umah..nk spi ke sana mmg x la..huwaaaaa..

Anonymous said...

Hr tu akk ade psl anxiety disorder.dah sihat ke

norey said...

Alhamdulillah..dapat rezeki berniaga di bazar..InsyaAllah..weekend jika berkesempatan akak singgah..
Dah nak melawa medina...Cute girl. :)

misz sheyla said...

kecik2 dah puase penuh...kalah kite dulu kecik2 selalu puase yang yok..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget