Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 12, 2015

Bulan Stress - Tahun 2011 menjelma lagi

Assalammualaikum..

Hi all readers!

Sorry sebab lama tak munculkan diri..

Maaf juga sebab tak menyinggah memana..kita still kawan kan?

*Sigh

Entahlah..been busy all the time sampaikan nak nafas pun kena mintak..begitu tercungap rasanya..esp pasal kerja..kerja memang the super melambak tak hingat..lagi2 sekarang ni staffing tak cukup memang mencabar keimanan..

sampaikan saya stress dan stress membawak ke rumah..dan husband pun cakap lah..

"b cari kerja lain lah..cari yang cuti Sabtu Ahad..takdelah b penat sangat"

So dengan selamba dan rajinnya saya mengupdate resume dan CARI KERJA LAIN kat Job Street..

Benda yang saya tak pernah terfikir pun sebelum ni sebab saya rasa cukup selesa..tapi bila stress yang saya lalui terpaksa saya membawa ke rumah..rasa macam unfair pulak kan?

Haih..

So semalam jugak saya cakap dengan boss kecik..saya cakap saya tengah cari kerja lain sebab saya tak larat lah nak hadap semua ni!huhuhu..

tetiba hari ni boss besar panggil!kekonon nak pujuk..nak promote saya lagi..(counter offer kekdahnya)

dari Assistant manager jadi Manager (Account) effective 3 months from now...

TAPI..tapi .....tapi..ada tapinya..saya rasa saya belum capable lah nak promoted until at that position..I'm not ready yet..actually saya bukan nak ugut Boss pun..cuma saya memang nak cari kerja lain yang cuti sabtu ahad..sebab saya dah cukup penat lah..cuti sehari je..mana cukup kan..penat sesangat..denagn nak handle anak tiganya..kerja..rumah tangga..oh EXHAUSTED!

tengoklah camana nanti..

Kalau berterusan camni...alamatnya Blog saya akan sepi dan sunyi..like 2011 dulu..seriously..semuanya ada deadline!huhuhu..

K dahlah kot..

Esok kalau saya rajin saya tepek gambar time Cukur Jambul Ammar ye..



Bubbye kesayangan semuaaa..

***Nak bagitau ni..tadi saya jatuh macam nangka busuk depan Maybank..malu hamat okay..dah lama tak jatuh camtu depan khalayak ramai..habis lutut n buku lali saya koyak disagat jalan..sakitnya hanya Allah yang tau..(Nangissss) Si Aqil boleh tanya..Mommy..Mommy..kenapa?sabar jelah...ahahaha..ok yg lain jangan gelak k..babap karang..ahahhahah

Photobucket

7 comments:

cik mah said...

Supermommy lah ni...mmg penatkan klau kena kerja sabtu..nk beridah ngan glfamily pun xsempat .

aTieYusof Family said...

lerrr kesiannya Aida..mmg tak larat lah klu cuti sehari jet kn.. masa dgn anak2 pun tak cukup tu..sabar jer lah..kot2 boleh dpt keje lain yg kurang stress..fikir baik2...harap dipermudahkn urusan aida...*klu nk tergelak passl jatuh tu camno??hahaha.. byk fikir kot aida tu yg smpI boleh jatuh...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

huuu..bile dh ada family ni kena consider family time gak kan..klu ada rezeki cari keja yg cuti sabtu ahad ok jugak..lebih sikit mase rehat n family time tu..+ masa nk menguruskan rumah tangga..hihi..nway, cantik pic header baru..=)

Lynda Che Lah said...

Allahu Aida..
Semoga takde apa-apa..
tp syok juga dpt promote..cuma tanggungjawab lg bertambah kan..
ur boss chinese ke?
kalau chinese mmg dorg ni susah nak lepas their best staff..
tp tu lah..skrg kena pilih antara karier..anak2..family dan yang penting diri sendiri..
semoga ada jalan terbaik untuk Aida..
hugs..xoxo

Mila Hilas said...

patut la dh lama x mengupdate..kesian sis..sbr ye..arapnye ada keje lain yg sesuai nanti.

Mar Mansor said...

aida ni berpangkat besar rupanya..memang lah stres keje..hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aida,
moga segalanya dipermudahkan untuk uols
jangan stress2 naaaaaaa
insyaAllah lam2 uols akan ok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget