Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 21, 2013

Preparation for kenduri Aqiqah & Cukur Jambul Medina Amani..

InsyaALLAH..

Hari Ahad ni FIL buat kenduri doa selamat dan kesyukuran cum cukur jambul cum Aqiqah utk our lil princess Medina Amani..

Sangat short planning yg terpaksa dibuat sbb clash tarikh dengan geng marhaban so nak taknak terpaksa buat hari Ahad ni bile semua orang Free..hehe..(time tu Medina genap 30hari..)

Memandangkan saya tak bleh ke mana-mana sebab still in pantang time..so internet adalah peneman setia utk set up and arrange everything..

Buai berendoi pon saya google n finally jumpa yang within badget..(RM300) je..sekali tu cousin husb nak tolong buat kan..so kami guna khidmat Mr Kanvas tuk buat mini pelamin and dekoration for buaian nanti..akn update bila sampai harinya ye..-DONE

oh ya..tema kaler nanti will be in white and red...hihihi..Baju Momy pon nany dah beli kan..Glemer sangat plak rasanya..hihhi..Momy will pakai in red,dady, Aqil, Medina in white..(tak sabar plak rasanya..hihih)-DONE

Videographer and cameraman pon momy yang tolong carikan..memula google kat Mudah..dah jumpa yang ok..sekali tu dady kata pakai kawan dia je..senang nak buli sikit..hihihi..-DONE

Makanan..semuanya serahkan kat FIL n MIL je sbb kambing Aqiqah pon FIL yang uruskan..so Momy n Dady tak sentuh langsung bab tu..huhu..

Geng Marhaban pon dah settle..so juz tunggu harinya saja nanti..

Goodies bag saya tempah dengan Moonshomedecochocolate..banyak sangat design yang ade and harga sangat2 murah..so sesape nak buat majlis, bleh tempah kat mereka ye..Husb akn self pickup kat seksyen 7 Shah Alam esok..

So mari menghitung hari dan menunggu hasil event planner by me also...huhuhu..(tak penah2 arrange and plan sendiri..hanya di depan komputer sajerk..hihihi..)

So jom saksikan teaser for Medina's event this coming Sunday..


Invitation Card done by Mommy...



Medina's...Cute tak??



Sample goodies bag...




Si tecik Medina Amani...


Nanti saya update lagi ye tentang hari kejadian...dan nanti saya BW ye kawan2 semua..sangat busy skrg..huhuhu..terima kasih buat kalian yang tak jemu2 datang jenguk blog saya yang tak seberapa ni..huhuhu

Sampai ketemu lagik..nanti InsyaALLAH kalo berkesempatan saya buat live update for this Sunday event ye sayangs semua....





Photobucket

13 comments:

pelangi chenta said...

wahhh kak.anum dah dapat bayangkan grand majlis aqiqah nanti.

SSulieana said...

wah nak naik pelamin dah ye medina amani...aida update la selalu windu la...hehehe

::NureeN:: said...

ala tomeinya kasut n dress tue.. ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga majlis berjalan lancar ya..mesti meriah majlis medina tu nanti..:-)

~MommyAida~ said...

Anum:takdela grand sgt dear..sederhana tp meriah..cewahh..hihi..

Kak lily:tima kasih kak..InsyaAllah..

Nureen:cute kan?hihihi..

Ssu:aida pon rindu jugak..nnti update lg k..hihu..

aTieYusof Family said...

Wah...mcm grand je majlis nya nti..Mudah2an berjalan lancar ya Aida..semua jd mudah kan, hanya dihujung jari..hehe:)
can wait to see Aqil ensem & Medina yg cutee:)

MaMa Rey said...

comelnya baju tu..semoga berjalan dengan lancar ya MommyAida..:)

mama ila said...

wah..comlnyer buai n baju aqiqah medina =)

salam kenal..ila follow sini =)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comelnye dress & kasut tu..pelamin pun cantik tu..

Alolo..sedap jer tgk medina tido.. ^^

wahida said...

Ya Allah dear...sumpah aku tak tau ko dah bersalin...nampak sgt aku dah lama tak BW...huhu..

apapun, tahniah ye dear..dah selamat melahirkan baby yg sgt comel ni...geram tgk...

take care tau...

LuN@_aiDi said...

wahhh mesti dah cukur jambul skang neh..dah dekat seminggu dah neh..hihi
take care ok dear(-

sue zainun said...

hehe cute

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mesti meriah majlisnya tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it