Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 28, 2012

Semalam..We're in The Curve n IKANO

Memandangkan Momy tak bekerja..Dady pn cuti sesuka hati..Maka kami pon plan pg berjalan-jalan tuk hilangkan boring momy yg asik duduk je kat umah..(padahal br dua tiga hri je tak kluar rumah..hihih..)
 
So kebetulan Dady pon ter gedix nk beli sesuatu (aset la kununnya)..maka kami pon menjalankan kerja-kerja mensurvey.. (nak beli ape??jeng..jeng..jeng..)
 
Smpai the curve dh pukul 12 lebih sbb singgah opis Prudential dady dulu sbb nk settlekan menda..(sesapa nak amik Insurance,bleh contact momy juge ye...For our own gud jugak..) -Iklan pon sempat kt sini..hihihi...
 
So before tu mkn dulu kat Tropicana City Mall..Mkn Nando's...n lepas tu br gerak ke the curve..
 
Lepas tu men survey area the curve n lepas tu br ke Harvey Norman Ikano...Aqil dah ZZzzzzzz bile start nk jln2 kt IKANO dah..ok jugak dia tido sbb asik cranky je bila nk tido..huhuhu...
 
So nk tau kami beli ape at the end??jom layan gmbar2 ni..hihihi...
 
Post dlu sblm keluar rumah..Acara wajjib...hihihi
 
Acara wajib bagi momy jugak..hihihi...dh 5mo preggy pon badan tak naik2...Cnfirm baby boy ni..(walaupun blum scan pon lagi..)
 
At nando's...Mkn2...
 
 
Aqil buat aksi..dia memang...
 
 
 
After dady masuk Sony Style,Momy pon terpaksa bwk Aqil round area kat situ..
 
 
Nasib ade playground..bleh ilangkan rasa ngantuk dia kejap..
 
Kat the curve ni best sgt klo preggy mom nk jln2..sbb terlalu banyak kedai baby n fr preggy mom jugak...yg penting I terjumpa Dynas n Ning Baizura..AS u all know Dynas kan ade bukak "Dynas Nursing Attire" kat the curve...Kebetulan Ning pon datang time kitorang lalu kat situ...maybe nk hang out dgn Dynas kot.. Tp Momy tak berani masuk kedai dia...(Nursing wear suma RM110 over..uish takpela..beli kat Autumnz pon dah best rega dia..) hihihi.. kat 1st floor tu jugak ade kedai Poney, Few Years, Mothercare, 9Months, Anakku, Gingersnap n etc..klo nk shopping brg baby n maternity wear, bleh pg The Curve ni ye...
 
So budak Cranky ni suruh beli book kt mothercare...Momy pon pelik?mana dtg la buku kat situ..so kebetulan sebelah SOny Style tu ade MPH,so ape lg pg beli colouring book tuk dia...So dah hepi, bleh tido k..
 
Dady still melakukan kerja2 survey...Nak beli yang ini kah??
 
Testing2...hihihi
 
 
Ataupun nk beli yang ini?? (Dady mmg suka tambah hutang bila hutang lama dah habis..aishhh)
 
 
Pilih2..jgn tak pilih..
 
 
 
 
Ikano Power Centre..
 
 
Pukul4ptg before jalan jem we all pon balik...budak ni mmg suka study tak kira masa n tempat..hopefully berkekalan sampai dia besar nanti...InsyaALLAH..
 
Last2..we all balik TANPA beli ape2 pn!!hihihihi...KATA survey kan..survey jela..Next time bila rasa perlu sangat2 baru beli...huhuhu..
 
Dady insists nak beli:
Sony Internet TV40" ATAU,
Camera DSLR.. (baru ade minat nk jadikan hobi) ATAU,
Xbox 360 (game feveret Momy)..dulu dah ade pg trade in dgn PS3..
 
SO momy pnya pndapat:
Beli XBox 360 (sbb momy bleh main skali sbb PS3 sgt tk friendly women..hihihi..)
Pastu Sony Internet TV 32" je..(bleh replace TV aqil kat atas tu..hihhi...TV kat atas tu TVlama 34" sony brand jugak..beli kat Rengit je..hihihi..)
 
still within budget tu..
 
So Dady!what do u think???hihihihihi....
 
*kesemua brg diatas bukan keperluan PON!!TV pon dah ade tiga dah kt umah ni...tp klo dady insists jugak nk beli...Ikut dady la...
 
Last but not least...
hasil jalan2 semalam...we all just beli..
Baju Dress Momy kat Reject Shop..(ade sale tau..20% lagi...RM31.20 je..hihihi)
buku aqil ..
 
Tu je...
END..
 
 

2 comments:

nurul azura said...

ning tu bkn nk hang out dgn dynas. dia g beli meternity wear kt kedai dynas tu. dia kn preggy. aku tgk kt instagram dia. hihi. yes!!! the curve ni mmg syok. hehehe

MommyAqil said...

Ooo yeke...maybe waktu akuu sampai tu dia pg lunch dlu kot sbb sampai2 je kedai Dynas terus diorang kuar...hihihi...Tula kan..klo duit aku BANYAAAKKkkkk,dah lama aku shopping brg baby kat sini..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget