Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 22, 2016

Entry Repekan Vol.1.September

Assalammualaikum,

Hi readers!Haih..lama betul tak berkunjung kat sini.teringin nak menulis serancak dulu..sebab terlalu banyak nak diluahkan..terlalu banyak benda nak share..ohh alangkah bestnya kalau hidup tak terlalu busy..kalau tanggungjawab tak seberat ini..Hanya mampu berserah dan bertabah dengan dugaan dan kehendak duniawi ini..

Haiiihh..ber falsampah pulak..

Sorry korang.. emo sikit!

hahahaaa..

So how's everybody's life?

Mine?is like a roller coster..omaigoddd..hahahaa..

rasa tak cukup 24/7 apatah lagi hubs kerja malam every night..memang malam malam saya yang sangat penat dan tak larat..nasib baik upah orang hantar Aqil mengaji..padahal naik motor 5 mins dah sampai..tapiii..

Tempat mengaji Aqil tu tgkat 4!so waktu 1st day daddy kerja malam tu, Mommy pun dukung Ammar, pegang tangan Medina daki Tangga sampai ke tingkat 4..sampai je tangga ke tingkat 2 stgah,terus rasa nak pitam!nak pengsan semua ada..semputtt!

*Opps sorry..lupa nak cerita..saya baru je dapat Asthma since few months ago...

So bila nak sampai ketingkat 4 memang hazab..sengsara babe!

sampai Aqil pun cakap, cepatla mommy...cepat..cepat..hahaha..lawak betul!

ok lepas dari hari tu..tobat dah nak hantar Aqil..tak larat!so kitorang pun hire je orang pegi hantar..which is cousin hubby jugak..upah hantar RM50 sebulan..hamik!hahahha..

takpela..janji Aqil bole mengaji dengan tenang dan mommy pun tak perlu bersusah payah..

motif kena hantar Aqil sampai atas?

Sebab kawasan situ sangat bahaya..dah la flat rumah kedai..pastu banyak foreigner..pastu gelap sunyi sepi..so memang tak harap la dia naik atas sengsorang..dah la dia tu comel!kang orang ter minat..susah pulak!haih!

Pastu kat mana kita tadi..

Kisah Aqil;
Alhamdulillah..masih cemerlang dalam pelajaran dan sembahyang dan mengaji juga..nanti saya nak cerita detail..sebab esok esok boleh saya baca soretan sendiri...hahaha..


Ni gambar time bulan 3 kot..



Sekarang ni Alhamdulillah dah naik Al Quran..


Medina;
Alhamdulillah masih membesar dan cakap dia?Masya Allah..memang macam budak dah sekolah..pandai gila cakap!kitorang as her parents pun ter senyum senyum dengar dia cakap..1st time deal with anak perempuan ..1st time deal with anak yang pandai cakap!omaigoddd





Ammar;
Ok Ammar ni special sikit..dah besar ni makin menyenangkan..Alhamdulillah..pandai bawak diri dan tak banyak ragam.. (so far!)..cakap pun dah pandai dah sikit sikit walaupun dia baru je 1 tahun 9 bulan..1st time la jugak ada anak yang mula berkata kata ketika umur nya bawah 2 tahun..Alhamdulillah..



So tu je dulu untuk hari ni..

nanti kita story mory lagi ye..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa








Photobucket

1 comment:

Mar Mansor said...

nice...aqil dah besar...
medina mesti becok macam kak aisyah saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget