Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 1, 2016

Tahun Ni Giliran KEDAH DARUL AMAN! #rayakatmana?

Tahun ni beraya di mana?

Alhamdulillah tahun ni giliran beraya di Kedah (kampung suami yang tercinta)… Sebenarnya kat Kedah bukan ada orang tua kami pun, sebab MIL dah meninggal dan FIL pun beraya belah MIL muda..so takkan kitorang nak ikut beraya sebelah MIL muda pulak kan..

Husband saya pernah cakap kat saya walaupun mak dia dah takde..dia tetap nak balik kedah..Sebab jiwa dia masih kat sana..lagipun mak mak menakan still ada lagi dan dia tetap terasa kehadiran Mak dalam kalangan mereka..biarlah husband saya terus mengukir memori..

Saya hanya ikutkan je..lagipun kalau dulu memang kitorang macam gelandangan..tido rumah mak Tam husband..tido pun bersepah sepah sana sini yelah menumpang rumah orang kan..paling lama saya bertahan sampai raya kedua..malam raya kedua tu mulalah paksa paksa husband saya untuk tido Hotel!Bukan mengada tau..tapi dek keselesaan yang jitu saya terpaksa memilih untuk tido kat hotel bajet..demi mu nyamuk..panas dan aurat..tu je nak cakap..harap semua faham..bukan mengada okeh!

Tapi tetap raya kami raikan..bukan memerap je kat hotel..still lepak umah mak mak menakan Cuma time tido je terpaksa cari hotel..hihihi..

Tapi sekarang inshaa Allah tak payah tido hotel lagi..kat kampong husband tu tepi sawah tau..so Mak Njang dia baru je buat rumah ala ala banglo kat belakang rumah mak tam tu..so kami akan berkampung kat situ..kebetulan Mak Njang tu ada anak sorang je..itupun baru je kawen bulan lepas..so bilik bilik kosong still ada..Mak Njang pun kalau datang KL memang tido umah saya, so memang kitorang rapat..

Hari ni pun cousin husband dah wasap tanya bila balik..tido sini tau..bilik dah ready!wahh..1st time rasanya balik Kedah after 8 years ada orang tunggu kami balik.. *lap air mata..hahahah..terharu tau..hihihi..Thanks Mila..hihihi..

So sekarang memang counting days nak balik tapi tengah sakit kepala sebab nak kena settle kan dulu laundry ..supaya dapat balik denagn tenang dan cukup semua barang..hihihi..

Baju baju raya pun tak basuh lagi..tak complete pun ada..adeh!









Nila kg Husband..Memang tepi sawah..damai je pemandangan..tenang je rasa!

Oh I Love Kedah!!hihihi

***Pics ni bulan lepas punya..Balik Kedah sekejap sebab MILA kahwin..


Buat semua yang dalam perjalanan nak balik kampong tu hati hati tau..Semoga semuanya selamat sampai dan kembali ke KL balik..




Selamat Hari Raya semua! Maaf Zahir & Batin!

Photobucket

4 comments:

Suliana said...

Smga slmt sampai ke destinasi. Lama x komen kt sini ☺ slmt hari raya juga..

Proudmom said...

wahh..bestnye, ijan pernah study kt uitm merbok, kedah dulu..memang ptg2 naik motor round kg2 kat situ..sawahnye cantik sgt =)

LYAfrina said...

ye lah..tmpat kelahiran..tmpt membesar.. penuh knangan...
lya doakan moga slamat tiba di kg halaman...

cantik sgt permndangan sawah

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir & batin

Love,
Lya Afrina ;-)

dalila said...

lawaaanyee amik gmbr kt bendang..oo ingtkan gmbr ry aida..
selamat hari raya aida ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget