Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 7, 2016

7 hari bercuti Raya Cina - Discover Melaka 2016

Assalammualaikum..

Maaf ye..maaf sesangat sebab tak datang sini selalu..tak pergi blog kawan kawan yang lain..maaf maaf maaf..huhuhu..nanti saya cari masa yang sesuai okay?Jangan merajuk tau!tima kasih buat kawan kawan yang masih setia mengunjungi rumah saya yang tak seberapa ni..thank uu!

ok nanti kita cuba punggah balik cerita cerita lama..supaya tetap kekal utuh tinggal kat sini kan..boleh la kekadang throwback ke atau major throwback..y not bukan?hihihi..

Hari Raya Cina hari tu company saya telah bercuti selama 7 hari termasuk sabtu Ahad..Alhamdulillah..kebetulan boss pun ada bagi wang saku (ala ala bonus), jadi saya pun merencanakan percutian buat Jeyp Family! acara ni kekadang setahun sekali je Happened!atau pun dua kali kalau kitorang balik Kedah tahun tu..hihi..

Setelah berbincang here n there..jadi Husband decide utk tak pergi jauh sangat..tak tempuh jem langsung (kat Highway)..so ke Melaka lah kita..sebab dua tahun lepas dah ke PD..hihihi.. (last year ke Gold Coast Morib)..

Sebenarnya bukan apa..buat ape kita pergi jauh jauh n tempuh travel period terlampau lama end up with kita PENAT!buat ape kan?baik tak payah bercuti n duduk rumah tido je..hahahah..

Kami ke Melaka pada 9/02/2016 dimana orang orang lain sudah mula pulang ke rumah masing masing sementelah saya baru nak pergi holiday..hihihi..jangan jeless ye semuaaa..kikiki..

Sampai Melaka agak dah petang sebab gerak dari Puchong pon dah pukul 1ptg..check in hotel tepat pukul 6.30ptg..

Oh ya lupa kami menginap di Novotel Melaka denagn kadar yang agak mahal sebab still on Super Peak Period! (School Holiday+PH) = RM300/night through Booking.com!

Nanti saya bagi full review pasal hotel ni k!

Jom lah kita discover Melaka yang tak berapa nak discover sangat!hihihi (sebab masa singkat dengan membawa anak berusia 7 tahun+3 tahun (Still baby)+1y2m)..wuwuwuuwwww..

On The Way ke Melaka~























Makan Asam Pedas Power kat Asam Pedas Pokok Besar..

Reccomended - Tetel Asam Pedas!Sedap giloss..





Day 2~ Nexttt..




***Sebulan karang entry ni baru siap..Adehh!!

Photobucket

3 comments:

Mila Hilas said...

comel anak2

Mar Mansor said...

seronok anak-anak dapat jalan

dalila said...

alaaaaa..excited nk bace..spi ctu je?huhu..asam pedas tu kt mn aida?ila jumaat ni br nk bergerak ke melaka..slalu mkn asam pedas kt ujong pasir je..ingt nk cari la tmpt lain..ktorg ni pun mls nk travel jauh2..last2 melaka je..sbb xnk tempuh jem cuti pjg ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget