Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 14, 2015

In Dilemma - Tinggalkan AqilMedina atau Burn Tiket 1.5k - Bandung Trip Next Week!

Assalammualaikum..

Memang sekarang saya berada dalam dilemma sangat..

Sebab sepatutnya minggu depan saya n family in law akan ke Bandung minggu depan..Suddenly, sabtu lepas MIL dah annouce yang kitorang semua tak jadi pergi sebab FIL nak pergi Umrah (ikut rombongan Datuk mana ntah) hari Jumaat depan (time tu kotorang sepatutnya tak balik lagi dari bandung)..so FIL tak pergi..lepas tu Adik ipar yang lelaki pon tak dapat pergi sebab final week of practical and dia tak boleh ponteng.. Adik ipar yang bongsu pon tak boleh ponteng sekolah sebab dia budak pandai, takut banyak yang tertinggal..adik yang lagi sorang kalau siblings dia semua tak pergi, dia pon tak pergi..

FYI,Kitorang pergi on Tuesday until Saturday and ticket tu kitorang beli setahun yang lepas..

So MIL pon dah tawar hati..dia pon taknak pergi jugak..so saya n husband automatic pon tak boleh pergi..sebab kitorang still tak confident nak pergi negara orang sendirian n dengan anak3 je..even pergi Giant Bandar Kinrara ni pon dah terpekik terlolong nak control, ini plak nak ke Bandung?oh memang taklah kan..huhuhu..

Then dengan dukacitanya saya pon tak dapat pergi ke Bandung yang diidami..wuwuwuwuw..

***Nangis!!

Lepas tu MIL nak pujuk hati semua ,ajak pergi Lexis Hibiscus PD..oklaaa..

Saya pon call nak buat reservation..malangnya semua bilik dah penuh sampai 31 May..Oh Emm Giee..sedih gila kot!!! except for weekdays la kan..huhuhu

***Nangis lagikk..

Then pagi ni..tetiba FIL cakap better saya,MIL,Husband n Ammar je pergi..at least takdelah rasa terbazir sangat duit tiket tu...saya macam terdiam kejap..

Uiks..boleh ke?

Sampai hati ke?

terus terpandang muka Medina..Alahai..sayunya..tak sampai hati rasanya nak tinggal dia..

Bila tadi pun cakap dengan Aqil, terus dia kata..kenapa?bawaklah Aqil je..

Alahaii..sedihnya lah hai kan..

Entahla..sekarang tgh pening..saya pon memang tergedik gedik sangat nak pergi..sebab best n tak puas explore lagi Bandung walaupun this time second time pergi..huhuhu..

Tapi bile kenangkan anak-anak.. arghh cancel jelah!redha je kan..

Haih..tengoklah camana nanti..

huhuhu..

Nak pergi nak pergi jugak..pasport Ammar n Tiket Ammar pon tak beli lagi ni..

Nak pergi ke tak payah pergi ni?

Wuwuwuwuwuuwuwuwuw... ***Nangisss..

Ok kat bawah ni saje je nak tempek gambar pergi Bandung (Transtudio, Bandung ) 4 tahun lepas..

Waktu tu pun Aqil baru je dua tahun..dia pun tak percaya dia dah pernah pergi sini dulu (bile tunjuk gambar ni kat dia..)eheheheh































































Time ni pun Daddy sekeping ..sekarang dah berkeping keping..

Dulu anak sorang..boleh la rileks je..sekarang anak dah berpinak pinak..semuanya babies lagi pulak tuu..huhuhu...



***Oh yaa..Ticket Bandung tu kitorang dapat RM160 sorang pergi balik inclusive luggage 80kgs, airport fees and tax..


Photobucket

11 comments:

Lynda Che Lah said...

Aida..
Sorry to say..Lynda kalau tak bawa anak mmg tak pegi..
mmg lah nangis tgk burn tiket tapi I is cannot anak jauh dr I..

Mar Mansor said...

aqil kecik lagi masa tu ye..baru 2 tahun..tak ingat kot kan..

Mila Hilas said...

hehe comel plak aqil ..bila rmbut pnjg sikit tu muka dh mcm medina plak..ahaks

Farah Waheda Wahid said...

apa kat bawa jer medina...sian pulak dia kalau nak kena tinggal...

Rai OurKizuna said...

saya pun jenis tak boleh tinggal anak kalau nak berjimba.. tak sampai hati.. T_T

SSulieana said...

alamak ruginya aida huhuhu...ikut kata hati aida...perasaan mak mak tu mmg gitulah...huhuhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aida,
dilema kan3
takmo tinggai anak kan3
bertabahla he3

dalila said...

uikss..
aida ke tu?aqil?? lainnye muke aida n aqil..
tu la kann..susah klu suruh dibuat pilihan cmni..klu ila la..mesti la nk bwk ank2 skali kan..xspi ati plak nk tgglkan dorg..

aTieYusof Family said...

Memang dilema ni Aida..hihik..tak sampai hati nak tinggal anak..huhu

eug|ena said...

take it as a challenge & pergi ber 5 :)

prepare betul2..

mmg akan kelam kabut punya(wpon anak2 ku 2 je)

mak bapak lah stress kan..

tapi boleh punya...

belum cuba belum tahu kan.. hihik

good luck!

Cotton Candy said...

Seronoknya jalan-jalan.
Cantiklah tudung tu, secantik tuannya Subhanallah.. Beli di mana yer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget