Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 27, 2012

Dari Lumut ke Genting Hghlands..6 hari 4 Malam berjalan je keja..

***Maaf..entry ini belum mempunyai gambar..

Hari ni baru saya memulakan tugas..and agak lemau lagi utk memulakan kerja after 6 hari bercuti..

Kali ni cuti sakan sangat sampai kan dalam 6 hari tu hanya 1 malam je bermalam di rumah...
yang lain ntah kemana-mana..

Sebenarnya LETIH sangat ...Tapi demi mengisi masa dengan cuti yang banyak harusla saya berjalan-jalan..

Sabtu minggu lepas hanya berlelpak-lepak dirumah n mlm tu ade kenduri cousin hubby buat birthday party utk anaknya..

Ahad pagi mula meneruskan perjalanan ke Teluk Batik...Tidur di MArina Island Resort...
Best la jugak sebab apartment yang sangat besarrrr so puas hati jugak duduk kat situ..(gambar kemudian ye..)

Isnin..check out dari MArina n terus ke Bandar Ipoh dan melawat-lawat saudara mara MIL kat sekitar Ipoh n CHemor..

PUkul 12 mlm bergerak pulang ke Kuala Lumpur...sampai area pukul 1.30 pagi...tidooo sampai pukul 11 pagi sbb letih ya AMATT..hihihi..(terukk kann..only bangun bila Aqil dah mula pasang TV n dia POO poo dengan banyak nya...hihihih)

Sekali tu mak n abah saya call ajak pg Genting  Rabu tu sbb sy masih bercuti sehingga Khamis..(company cina kan..harus bagi cuti banyak2 sikit..hihihi)..

Petang selasa bergerak n tido di kajang pula...

Subuh2 rabu mula bangun n siap-siap ape yang patut ke Genting Highlands pulak...
Smpai Genting..penat beratur sbb orang terlalu ramai..naik Skyway Cable car kena beratur dekat sejam baru bleh naik...sedih je rasa..

Nasib baik Aqil tido je sepanjang beratur n sangat berterima kasih dengan Stroller RM 50 Aqil yang belh diusung kemana-mana n sangat menyenangkan..huhuhu..

Smpai Theme park..Subhanallah..manusia punyalah ramaiiiiiiiiiiiiiii...dapat main beberapa je permainian..mmg tobat taknak pg genting dah..penat dapat..membazir dapat..tension je tau..

Balik...sampai rumah mak dlaam pukul 7.30 mlm..niat nak balik Puchong terus..tapi sangat tak larat nk drive balik..tido...esoknya (yakni semlam) pukul 1 ptg baru sampai Puchong...pukul 3 ptg hubby ajak keluar..teman jumpa client kt Kota Damansara n Gombak pastu terus pg Uptown Danau Kota n only sampai rumah n tido pukul 12.30 pagi...

FUHHhhhhhhhhhhhhhhhhh Letihhhhhhhhhhhhhhhhhhh...Sangaatttttttttttttttt...

SO tobat nk pg bercuti dah..sebab rasa cam nak duduk rumah n lepak kat rumah je lagi membahagiakan..hahhahaha..

(dulu sayalah orang paling tak bleh duduk rumah kalo cuti..sbb bosan....Tp saat ini...saya plak yang tak sabar nak duduk rumah n tido....sbb sangat letihhhhhhhhhhhh..)

Tak sabar nk tunggu 5.30 ptg ni..nak balik n ZZZzzzzzzzzzzzzzzz....kikikik..

Gambar-gambar semua akn diupload kemudian ye...



Till then!!!!

Jan 20, 2012

Hadiah..5 Tahun sekali baru dapat..EXCLUSIVE Betul!!

How classic is my Mr J??
Lima tahun sekali tau baru dapat Birthday Present..
huhuhu...Ape nak buat...terima je la seadanya..

Alhamdulillah..Tahun ni...saya berpeluang menerima hadiah hari Jadi seperti di bawah:
- Makeover by CLinique..(tapi tak cantik sangat dia make up..ke saya yang dh mmg tak cantik?hihih)
-Topup RM 30 dari abah tercinta.(so pada ank2 abah yang lain sila jgn jeles k!)hihihi
- Kain pasang exclusively from Medan dari MIL..
and last but not least..
- Handbag SEED from Hubby tersayang..

Cerita di sebalik handbag tu kan..

Balik je dari SOGO Mr J saya dah balik dah dr Genting..tp dia pg lepak Mamak...
Sekali tu saya perasan ade Plastic Padini ats meja..HUrmmm hati dah mula syak dah..hihih..(perasaan perasan dah mula menular)...hihihi..
Hati berkata, 'isy takkan dia beli kasut kut!'
BUkan dia la nk beli saya kasut..

Sekali tu tgk2 Handbag seed..hihihi..Bahagia ni..bukan senang tau nk dpt hadiah birthday dr Mr J...

Seingat saya last sekali sy terima hadiah birthday LIMA TAHUN LEPAS..itupun time bercinta..
Nak tau ape saya dapat??
saya dapat..
1 set Perfume Maria Sharapova RM 250.00..
1 Bantal LOVE RM 50.00...
pendek kata nak ape time tu confirm dapat..cinta la katakan..ahahha..

Lepas kawen...nan ado...
2008- birthday saya jatuh pada 12 hari sebelum hari pernikahan kami..bila minta hadiah birthday dia kata tu abg dah bagi banyak dah,perfume, Jam baju handbag kasut semua ade..(HANTARAN KAWEN MAKSUD DIA) aduiiii...
2009- Zaman kegawatan..saya pon tak kerja then saya pon redha je dia tak beli pape...
2010- OOoooo baru saya ingat..saya kat rumah mak saya time birthday saya dan dia hanya datang pada hari birthday saya dan surprise kat saya hiasan bunga 3 biji Forerro Rocher..(sweet la jugak time tu..tapi nk buat surprise dah kantoi dulu sbb saya nmpak kt belakang tgn ade benda sebab saya nampak dia datang time saya kat dapur..)hihihih..
2011 - Saya minta 1 slice kek secret recipe...pastu saya balik kerja dia suruh saya terus pg rumah Abah dia..Kat sana...SURPRISE...1 whole kek tp bukan Secret la..tp saya hargai jugak usaha dia...huhuhu..
2012- FINALLY...dapat jugak hadiah..thank u ABANG..love u much2 la...hihihih..

Inila dia Handbag pemberian Abang tersayang..ecehcehceh...hihihi..SImple but really meaningful..





Makeover by CLinique..Confirm tak cantik sangat!!!!Tensi..




Tak cantik kan...Tunggu Lancome pny Make over plak..hihihi..
 Ok lalink semua..Till then!!!

Jan 18, 2012

27 is just a Number.. 18 January...As special as Always..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah...Bangun pagi pada hari ini (18Jan12) saya masih mampu melihat dunia dengan nikmat yang diberi..
Di usia 27..saya merasa saya sudah semakin dewasa seiring peningkatan usia..tetapi 27 bagi saya is  just a number as saya sentiasa merasa diri saya tidak terkesan dengan number yang semakin meningkat saban tahun..

Kalo saya tidak lagi berkahwin tidak lagi mempunyai anak..MUNGKIN saya merasa diri semakin tua...tetapi kini saya mempunyai segalanya dan saya amat mensyukuri dengan setiap kurniaan dari Allah..Saya teramat bersyukur... Alhamdulillah...dan usia hanya sebagai panduan untuk saya terus memacu kehidupan saya ke arah yang lebih baik...

Aqil seperti sudah tahu hari ni hari special Mommy nya dan dia tidak terus berdengkur di atas katil malah terus bangun dan segar dan tidak seperti hari2 yang lain..

Semalam Daddy called (he is now at Genting got conference 2D1N). He called at 11.15 pm @ 17 Jan..He wished Selamat hari Tua..Terawal sebab takut Mommy dah tido bila dah melewati 12 pg( mmg betul pon)..and he teached Aqil to wish "eppy dedayyy Mommy"..sangat sweet kan!1st time dengar Aqil wish after almost 3 years I became his Mommy..

Today's plan, nothing special..Except for Makeup Makeover by Clinique at KL Sogo nanti..Saya dapat Free Make over because my birthday same with Sogo n they gave me a voucher to look pretty on my special day..
Thanx a lot Kl Sogo..(tp after make over tak tau nk buat ape dah..tangkap gambar je la kot..hihihi)



Oh ya..hari ni saya sengaja mengambil MC.. MC okay!!sebab terlalu tension this week so sempena birthday saya saya takmo Tension2..tak larat dah..nak ambil cuti takut tak dapat sbb CNY dah dekat plus next week cuti seminggu!!tu pasal semua kerja kena siapkan cepat!!SO saya pn MC dengan sendiri nya..hahahah...


Last but not least...Thanx all for all wishes!!Amin ya rabbal a'lamin...
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget