Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 28, 2010

Dugaan:Hari Raya ke 10 admitted to CAMC

Salam..

Dugaan kami di hari raya ini adalah Aqil diserang DEMAM PANAS...uhuhuh...actually start 1st day raya tu die dh mule tak sedap badan..malam je panas badan die...Malam raya ketiga tu badan dia sampai berpeluh-peluh time orang len kesejukan...Saya dh syak dia tak sihat...tapi asal nak pg clinic je asik tak jadi sebab tetiba badan die tak panas dh...so tak jadila ke klinik..



But after sampai KL je hari Selasa,Raya ke5 macam tu dia dah start Meqap(org Kedah punya loghat)...saya dh pelik sampaikan adik ipar saya kata Aqil ni dh hilang ingatan ke ape?semua orang dia taknak..asik nak kat saya je...kt Bawah ni gambar dia yang taknak kat orang LANGSUNG!!




Di Malam Hari..Macam ni lah Keadaannya..Demam!!


Raya ke6 dia dah cirit birit plak...Sakit perut n asik meragam je...refer kt clinic,doctor kata dia demam biasa je n bg dia ubat cirit birit n demam..After two days fully recover from cirit birit but demam still ade...


Hari Jumaat..Raya ke8, demam the whole day..main pun taknak n asik tido je..tak sedap hati, kami pun ke SJMC tuk treatment..sampai depan pintu pagar SJMC dh kul 12.30mlm..tetibe..

"hurmm tak jadila bang kite pg masuk dalam"

"laa kenape pulak?"

"ntahla bie rasa badan Aqil dh sejuk pulak..dah tak demam dah"

"isy..kita masuk je la dulu tgk ape kata doktor"

"dah mlm sgt ni,esok kalo aqil demam lagi,kita pg sini siang-siang k"


dan akhirnya kami pun balik tanpa buat ape2 pun...setiap jam saya n huby bangun coz nk cek temperature aqil..pukul 6.30pg suhu dia naik ke 38.8 celc..tingginye...kena pegi hospital gak ni...



Tapi siang tu, tak pegi hospital gak coz dlm hati beria-ia nak hantar kakak saya ke Malim Nawar untuk bertandang ke sebelah lelaki..So dgn Aqil yang demam-demam tu kami pun mengikuti konvoi ke Malim Nawar...Haih..macam2 dugaan..dgn panasnye..dgn aqil tak sihat lagi..keta plak meragam kejap n boleh pulak rombongan meleret ke Sg Besar beraya...huh!!mmg penattt...


Sudahnya..sampai Kajang dah pukul 10pm..Huby dah tak larat nak ke mana coz driving all the way kan mmg dia sangat PENAT...so abah saya kata,esok pagi la baru pg hospital dan die pun bersemangat bentangkan kami TOTO...nak tido tetiba suhu Aqil naik n dia dh start meragam lagik..pukul 11pm kami pun bergerak ke Columbia Asia Medical Centre Puchong dalam kehujanan yang sangat Lebat...


Last..Kena admitted jugak coz ade kumandalam darah aqil n kena masuk air...uwaaaa...mommy pun kena admitted jugak tuk temankan aqil..takpela..demi aqil mommy sayang ni...then pukul 2pg camtu kami pn admitted to ward...(waktu masuk drip kt tgn aqil,dia menangis+menjerit sekuat hati punyelaa..kami yg dengar kt luar ni pun tak smpai hati rasa-sikit je tu syayang..sabar yer bucuk Mommy ni)

Condition Aqil baru masuk Hosp..
Tapi around 6.30am camtu saya tengok cadar basah...Aqil punye drip dh leaking..ape lagi,pangil Nurse..tetibe tengok Aqil cam lain macam..biru kaki tangan..badan menggigil kesejukan...bibir pun pucat!!kenape ni sayang..Nurse pun gelabah..cek temperature tak sampai 38 pn..tapi panas giler..Nurse pun cepat-cepat lap badan aqil ngn air sejuk n kepala pun diorang tuam..takut tarik...pas kul 8pg camtu,condition aqil kmbali stabil..alhamdulillah...

Ni baru bangun pagi...


Pelik tengok jari dia ade plaster

Drip aqil

Towel kecik sentiasa ade di kepala tuk kurangkan panas dia

Bilik kecil kami





Tido lagi...

Aqil tengah tido,Mommy klik-klik dulula...

Eh..eh..meal for lunch dh sampai la..Mommy mkn dulu yer...

Mommy yg keboringan...

Malam seterusnye...tangan Aqil pulak kebengkakan..itu tandanya urat die dh tak berfungsi dan drip itu harus dibuka..kesian Aqil coz terpaksa cari urat lain tuk sambungkan drip itu balik...MAlam tu tak dapat sambungkan coz Doc On-call tu tak jumpa urat then dia tak jadi nak masukkan jarum...esoknye,dia menangis sekuat hati lagi bila jarum dimasukkan kembali...uhuhuhu....

Daddy tido kesejukan...

Hari ke3..

Hari ke4..dah boleh main..

Nak balik dah...

Baru sampai rumah..Letih lagi...

Berakhir sudah cerita hidup kami selama 3hr 3mlm di CAMC...huhuuh..bile anak tak sihat kita rasa susah hati sangat n risau..ALhamdulillah Aqil sekarang dah sihat sepenuhnye n back to normal...Walaupun hospital bill almost RM2+++ but when it has been covered by Insurance,there's no matter anymore!!!For those yg tak buat Insurance for his child plz do it now!!because it really worth it!!!

Gelagat Aqil Di Hari Raya

iNIlah Gelagat bintang hai saya di Hari Raya lepas...Macam-macam aksi yang dibuatnye...Yang penting die Happy...tapi lepas lima hari berada di Kedah,dia terus berubah sikap n mula menunjukkan tanda-tanda yang dia tidak sihat...Aqil Sakit Mommy...Next ENtry akan saya ceritakan ape terjadi kepada Aqil Jauhari saya ni...


Di Pagi Syawal...

















Di Syawal yang Ketiga...







Di Syawal Yang Keempat...
(On the way Back to KL)






Sep 27, 2010

Aidilfitri 2010 K.a.M.i

Asslammualaikum...

Salam Aidilfitri..Masih aidilfitri kah??huhuhuh..Maaf yer kawan2 terlalu lama sangat tak upload n update blog..banyak sangat peristiwa yang terjadi sampaikan saya tak sempat nak bercerita ape2...Kite layan gambar-gambar syawal ni dulu..nanti baru saya bercerita k...Apapun, belum terlambat rasanya untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir Dan Batin dari Jeffry's Family...


Tengok Gelagat Aqil di pagi Syawal..(Sangat Tak reti duduk diam!)





































Sep 6, 2010

Blog kepam Dah!!!~Aqil Jauhari's 1st birthday!!~

Assalamualaikum...


Hy All!!lama sangat..tersangat lama..berkurun lama..eheheheh...bnyknye perkataan lama..betul!!dah terlalu lama saya tak update blog ni..bukan taknak update,tapi mood mengupdate tu hilang..xde!!sadis jer rasa...uhuhuhu..sampaikan terlalu bnyk berda berlaku dalam 2 minggu sebelum ni..Let us starts...



Birthday Aqil Jauhari~Birthday Party on 280910

Layankan ajela gambar ni ek..Actually kt Fb sy dh lama upload..cuma kt blog je lmbt sket..uhuhuhu...



Juadah Berbuka Puasa..(hurmmm Nyummy..)
Bibik Aqil membungkus makanan...

Desert dah tinggal sikit..(info:ade Bubur pulut Hitam dlm termos merah tu,anggur n sunkist,kuih muih yg macam2)


Gambar Blur (our Guests)


Daddy Aqil still mkn lagi walau org dh lama berhenti makan (actually die tolong jaga Aqil dulu sementara Mommy mkn)


Bleh Layan BPL lagik


Semua Kekenyangan menantikan Majlis Potong kek


Our lil toddler..(1 Year old dh shayangg Mommy ni)

Kek Aqil..Comell kan..


Aqil Seronok bile orang ramai startt Nyanyi Happy Birthday to him..


Ade hati nk sentuh2 kek tu...

Sukee sangatttla haih...

Muka bangga+bahagia

Dia Pun Nak sibukk gak...

aummmm cedapnye kek ni mommy...

Die Suke lagikk

Tepukk tangannn..

Start nak suapkan kek kat mommy plak..







nah Mommy..Mkn kek cedapp ni...

BTS: There's no relatives from Mommy's side and even atuk n nanny Kjg cannot attend this event for so many reasons...It's Ok babe n this entry is for you...

Mommy was set up this event in last minute time coz it's clashed with fasting month n preparation for Hari raya..But in fortunate time Mommy still can create this event even its qiute kelam kabut at first..h/ever luckily, still in undercontrol and the most important my Aqil Jauhari is now 1 year old and he got unforgettable 1st birthday celebration..i'm really happy sayang..everything I have is Just for you!!Love you always...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget