Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 28, 2010

Dugaan:Hari Raya ke 10 admitted to CAMC

Salam..

Dugaan kami di hari raya ini adalah Aqil diserang DEMAM PANAS...uhuhuh...actually start 1st day raya tu die dh mule tak sedap badan..malam je panas badan die...Malam raya ketiga tu badan dia sampai berpeluh-peluh time orang len kesejukan...Saya dh syak dia tak sihat...tapi asal nak pg clinic je asik tak jadi sebab tetiba badan die tak panas dh...so tak jadila ke klinik..



But after sampai KL je hari Selasa,Raya ke5 macam tu dia dah start Meqap(org Kedah punya loghat)...saya dh pelik sampaikan adik ipar saya kata Aqil ni dh hilang ingatan ke ape?semua orang dia taknak..asik nak kat saya je...kt Bawah ni gambar dia yang taknak kat orang LANGSUNG!!




Di Malam Hari..Macam ni lah Keadaannya..Demam!!


Raya ke6 dia dah cirit birit plak...Sakit perut n asik meragam je...refer kt clinic,doctor kata dia demam biasa je n bg dia ubat cirit birit n demam..After two days fully recover from cirit birit but demam still ade...


Hari Jumaat..Raya ke8, demam the whole day..main pun taknak n asik tido je..tak sedap hati, kami pun ke SJMC tuk treatment..sampai depan pintu pagar SJMC dh kul 12.30mlm..tetibe..

"hurmm tak jadila bang kite pg masuk dalam"

"laa kenape pulak?"

"ntahla bie rasa badan Aqil dh sejuk pulak..dah tak demam dah"

"isy..kita masuk je la dulu tgk ape kata doktor"

"dah mlm sgt ni,esok kalo aqil demam lagi,kita pg sini siang-siang k"


dan akhirnya kami pun balik tanpa buat ape2 pun...setiap jam saya n huby bangun coz nk cek temperature aqil..pukul 6.30pg suhu dia naik ke 38.8 celc..tingginye...kena pegi hospital gak ni...



Tapi siang tu, tak pegi hospital gak coz dlm hati beria-ia nak hantar kakak saya ke Malim Nawar untuk bertandang ke sebelah lelaki..So dgn Aqil yang demam-demam tu kami pun mengikuti konvoi ke Malim Nawar...Haih..macam2 dugaan..dgn panasnye..dgn aqil tak sihat lagi..keta plak meragam kejap n boleh pulak rombongan meleret ke Sg Besar beraya...huh!!mmg penattt...


Sudahnya..sampai Kajang dah pukul 10pm..Huby dah tak larat nak ke mana coz driving all the way kan mmg dia sangat PENAT...so abah saya kata,esok pagi la baru pg hospital dan die pun bersemangat bentangkan kami TOTO...nak tido tetiba suhu Aqil naik n dia dh start meragam lagik..pukul 11pm kami pun bergerak ke Columbia Asia Medical Centre Puchong dalam kehujanan yang sangat Lebat...


Last..Kena admitted jugak coz ade kumandalam darah aqil n kena masuk air...uwaaaa...mommy pun kena admitted jugak tuk temankan aqil..takpela..demi aqil mommy sayang ni...then pukul 2pg camtu kami pn admitted to ward...(waktu masuk drip kt tgn aqil,dia menangis+menjerit sekuat hati punyelaa..kami yg dengar kt luar ni pun tak smpai hati rasa-sikit je tu syayang..sabar yer bucuk Mommy ni)

Condition Aqil baru masuk Hosp..
Tapi around 6.30am camtu saya tengok cadar basah...Aqil punye drip dh leaking..ape lagi,pangil Nurse..tetibe tengok Aqil cam lain macam..biru kaki tangan..badan menggigil kesejukan...bibir pun pucat!!kenape ni sayang..Nurse pun gelabah..cek temperature tak sampai 38 pn..tapi panas giler..Nurse pun cepat-cepat lap badan aqil ngn air sejuk n kepala pun diorang tuam..takut tarik...pas kul 8pg camtu,condition aqil kmbali stabil..alhamdulillah...

Ni baru bangun pagi...


Pelik tengok jari dia ade plaster

Drip aqil

Towel kecik sentiasa ade di kepala tuk kurangkan panas dia

Bilik kecil kami





Tido lagi...

Aqil tengah tido,Mommy klik-klik dulula...

Eh..eh..meal for lunch dh sampai la..Mommy mkn dulu yer...

Mommy yg keboringan...

Malam seterusnye...tangan Aqil pulak kebengkakan..itu tandanya urat die dh tak berfungsi dan drip itu harus dibuka..kesian Aqil coz terpaksa cari urat lain tuk sambungkan drip itu balik...MAlam tu tak dapat sambungkan coz Doc On-call tu tak jumpa urat then dia tak jadi nak masukkan jarum...esoknye,dia menangis sekuat hati lagi bila jarum dimasukkan kembali...uhuhuhu....

Daddy tido kesejukan...

Hari ke3..

Hari ke4..dah boleh main..

Nak balik dah...

Baru sampai rumah..Letih lagi...

Berakhir sudah cerita hidup kami selama 3hr 3mlm di CAMC...huhuuh..bile anak tak sihat kita rasa susah hati sangat n risau..ALhamdulillah Aqil sekarang dah sihat sepenuhnye n back to normal...Walaupun hospital bill almost RM2+++ but when it has been covered by Insurance,there's no matter anymore!!!For those yg tak buat Insurance for his child plz do it now!!because it really worth it!!!

4 comments:

Elyana said...

ciannya aqil..get well soon dear..amin..salam to aqil :D

PinkyLady said...

Thanks Elyana...Aminn dor ur Doa..Alhamdulillah he's fully recover now...

semut-terbersin said...

tmpt aariz lahir! Cols asia puchong..paed: dr florence..tp kalo emergency, kitorg serang tropicana med center..dekat sket..
betul tuh! mmg kene prepare laa insurans ni..nowadays macam2 penyakit..risau tau!

PinkyLady said...

eh iyeke aariz lahir kt CAMC ??hihihi..Nice hospital kan..since baru lagi nampak sgt bersih kan mama Aariz..

OOoo Tropicana..so mmg duduk kt area PJU ke dear?nk dkat2 IKEA eh??

Insurans pnting kan..at least kite dpt service yg bagus tnpa keluarkn duit yg sgt bnyk.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget