Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 25, 2016

Hari Anugerah Cemerlang ~ Aqil Jauhari

Alhamdulillah..

Semalam telah selamat berlangsungnya Hari Anugerah Cemerlang peringkat SKS2BK.

Aqil Jauhari juga terpilih antara yang menerima Anugerah:

1) Mata Pelajaran Terbaik (Bahasa Inggeris-Pemahaman)
2) 10 Terbaik Aliran Tahun 1

Alhamdulillah..terima kasih atas nikmatnya..

TErima kasih sangat buat cikgu yang bertungkus lumus mengajar dan mendidik semua murid..terima kasih kerana turut menjadikan Aqil Pengawas Percubaan untuk sesi 2017..Alhamdulillah..

Saya rasa gembira sangat..gembira untuk Aqil sebab dia memang bercita cita nak jadi pengawas..Alhamdulillah Allah makbulkan impian dia..semoga dia akan terus berjaya walaupun menyandang tugas sebagai pengawas..

InshaaALLAH Aqil mampu!!

MOmmy akan sentiasa doakan kejayaan anak anak mommy..Amin!

Ape yang Aqil capai sekarang antara impian impian mommy dulu..dulu mommy teringin nak jadi pengawas..tapi dapat jadi pengawas pusat sumber je..mommy teringin nak naik pentas sebab macam best dapat hadiah..tapi sampai kesudah tak dapat..tapi Alhamdulillah dapat jugak naik pentas time convo USM 7 tahun lepas..Aqil pun ada dalam perut mommy time tu..Mesti Aqil bangga kan.. 

Semoga Aqil akan terus berjaya macam Mommy same goes to Medina Ammar..

Biar kita takde harta sekarang tapi sekurang kurang nya kita ada ilmu yang dapat memacu kehidupan kita ke arah yang lebih baik..InshaaALLAH..Amin!

So ini antara moment moment terindah buat Mommy Daddy and Aqil semalam.. :


The Parents


The Day


The Anugerah


The Anugerah


Mommy was like a bored


That Moment!


Aqil is happy kid!


Yeahh!Terima kasih Cikgu..thank u Teacher Normee


Mommy and Son


The gift

**Tapi hari ni mommy touched dgn Aqil..
"Mommy kenapa bagi Cikgu Normee hadiah?"
"Yelah..Hari ni kan last day Aqil school..Cikgu Normee kan guru kelas Aqil..Tahun depan dah tukar cikgu..lagipun semalam Aqil kan dapat hadiah untuk best subject..subject ape?"
"Subject BI Pemahaman"
"Subject tu sape yang ajar?
"Mommy!!"  What???
"Teacher Normee la yang ajar"
"Ok Teacher Normee and Mommy jugak!"

Hurm..Mommy so touched!

Nov 17, 2016

TeamBuilding @ Gambang Water PArk - Homesick!!!

Assalammualaikum..

Nak luah sesuatu ni..

Esok saya buat pertama kalinya TERPAKSA join co trip to Gambang Water Park..
Minggu lepas bila dapat tau kena pergi Team building tu saya ok je..excited jugak..tapi lepas masuk minggu ni je terus saya rasa saya taknak pergi..macam macam fikir…tambah tambah saya ni penghidap Anxiety disorder..lagi lah rasaaa takknakkk pergi..

Nanti homesick!saya risau..nanti saya sedih pastu saya nak balik camana??

Oh ya ALLAH..permudahkan lah segalanya..

Doakan saya enjoy je within 3d2n tu ye..semoga anak anak saya akan baik baik je..Amin!


***Bibik yang jaga anak anak saya



Photobucket

Nov 11, 2016

2nd Nov - Mix Story - EndYear Exam Result (Aqil Jauhari) - Last Day at Tricor

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..masih mampu menaip selain sibuk mengemas untuk meninggalkan Ofis ini dengan segera..

Sebenarnya saya dah hantar Resign Letter a month a go..tapi as usual, Boss saya taknak accept..memula nak bagi loan kekonon saya ada financial problem kata dia..saya tolak..dia nak counter offer rendah dari gaji kat tpt baru..saya tolak..pastu last week offer sama gaji denagn tpt baru..saya tolak jugak..saya dah takde hati..

Saya nak beralih angin..saya nak berhijrah..semoga hijrah saya ini akan membawa kebaikan..InshaaALLAH..so tengah tunggu gaji ni..dapat gaji, saya berhenti lah..lagipun husband saya berkeras untuk saya berhijrah..biar ambil pengalaman kat tpt lain pulak..semoga diberkati oleh Allah jua..Amin!
 Doakan saya ye..

***(Draft on 2nd november)

Sekarang saya di company baru..agak semuanya baru..rutin berubah..keluar rumah awal dari biasa..lalu jalan ber tol..masuk kerja stgh jam lebih awal..rehat pukul 12..ada makanan provided during lunch..bercampur dengan pekerja kilang yang mostly India,Myanmar,Melayu n China also Bangla.. Alhamdulillah..seems ok..cuma kena kerja lebih masa tu yang buat saya serba salah dengan anak anak..tapi sekarang saya memang tiada choice..lagipun gaji yang saya terima terpaksa membuatkan saya berkorban..semoga anak anak faham dan mengerti..Amin!

Cerita kedua~
Alhamdulillah..Alhamdulillah.. 

Saya bersyukur sangat..disebalik ujian ujian yang Allah berikan pada saya tapi Allah tetap mengurniakan nikmat yang saya tidak duga..Allah amat sayang pada hambaNYa..Alhamdulillah..Terima kasih ya ALLAH..aku amat berterima kasih!!

Last week Full result Aqil Jauhari dah keluar..Exam hujung tahun..



Alhamdulillah..keputusan yang cemerlang Berjaya dia capai..saya sangat bersyukur..

Sebenarnya ini lah target kami bersama..iaitu ingin jadi no 1 dalam kelas. Dan usaha juga kami iringi..herdikan juga saya selit selit sikit bagi mengingatkan dia sebab Aqil ni kan..satu je..dia saangat focus dalam berbuat sesuatu..

So ada pros and cons juga!

Kalau dia tengah tgk TV ,memang liat nyaa lah nak alih perhatian dia..dan mula lah malas dan taknak buat ape ape selain tgk tv..Begitu juga dengan study..kalau dia dah start study jangan kacau dia..dan tak boleh keluar jugak time dia tgh study sbb dia nak finish it within his target and period..

So pilih la nak ikut cakap sapa..saya selalu tekankan kat dia..Aqil anak..so Aqil kena dan wajib ikut cakap Mommy & Daddy..wajib patuh selagi tak memudaratkan dan menyesatkan..InshaaALLAH semoga dia berlapang dada bila dengar rasukan dan jeritan Mommy yang maha kuat!!

Sampaikan jiran belakang rumah saya cakap..Aida tu kalau marah anak jerit kuat gila!!hahahahaa..bersabarlah anak anak ye..Mommy memang garang hamatt tapi untuk kebaikan dan keberlangsungan anak anak di masa depan..

Sebenarnya nak cerita sikitla..saya ni sebenarnya ada penyakit garang secara keturunan..saya mewarisi kegarangan mak saya..mak saya dulu garang gilaaa!!

  1. Kalau maghrib jangan bukak TV..kalau bukak jugak memang siaplah kena cubit ke pukul ke..
  2. Time Exam pulak..mak saya dulu keja Telekom..so ada shift..kalau dia pergi kerja dia akan cabut arial TV..pastu cabut connector tu supaya kitorang takkan boleh tgk tv..dahsyat kan!sepanjang minggu tu kalau ada exam, haaa harapanla nak tgk tv
  3. Pastu kalau pinggan mangkuk tak berbasuh..tinggal berhari hari periuk nasi ke kan, memang siap kena jerit kena herdik sbb pinggan mangkuk tak basuh..yela jugak anak semua perempuan..kalau tak boleh harap nak jadi ape?anak dara pemalas??


Sampaikan saya pernah terdetik dalam hati berkali kali mak aku ni mak tiri ke?serious..time tu memang down sangat..Abah kitorang lebih kepada diam tapi kalau dia pulak marah memang lagi dahsyat!

Huhuhuhu..itulah kitorang..penuh dengan didikan amarah..tapi Alhamdulillah direction kami betul!Kami penuh dengan adab dan rasa kasihan..

So itulah yang saya cuba terapkan anak anak..

Walaupun saya ni garang tak ingat..tapi diorang lebih rapat dan lebih mereka perlukan berbanding daddy diorang..SEMUA anak anak saya..kalau saya nak tido lambat sikit ke kan, memang diorang takkan masuk bilik and tido dengan saya kat hall ke memana la...huhuhu..Maybe sifat daddy yang kurang kasih sayang lebih cenderungkan dia ke arah sendirian..mungkin salah didikan..hohoho..

Dan Aqil..Tahniah Tahniah..semoga dapat teruskan kecemerlangan bak kata guru kelas..Semoga Aqil terus berjaya dunia dan akhirat!mommy akan selalu doakan anak anak mommy..Love you to the moon and back!!

***Sebenarnya..Tak janji pape pun dengan dia kalau dia dapat No 1..tapi dek kerana nak bagi dia gembira and ada something to reward him..mommy and daddy decide nak bagi Classic lago which has 1000++ pieces..He cant wait to receive his Lego..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget