Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 20, 2016

Ceritera 15th Ramadhan..



Alhamdulillah sudah hampir Ramadhan kita yang ke 15 hari ni..pagi tadi pun Suria FM dah start pasang lagu raya..tetiba sayu pulak..

Tak tau lah kenapa..mungkin sebab tahun ni bukan beraya di Kajang, so sebaknya tetap ada..eceh!!padahal dah 4 kali raya kat sana..takde masalah la..InsyaALLAH..lagipun family sana memang treat us like their own family, so memang tak terasa pun seperti orang asing..walaupun mak kami dah takdak..pak kami dok beraya kampong lain..so tinggallan kami yang tidak berayah dan beremak..*tears!huhuhu..

Takpe..akan saya jadikan raya kami tetap bermakna buat suami yang telah kehilangan satu satu nya mak yang dia ada sejak 8 tahun lepas.. *tears lagi!

Sekarang ni saya pon tak tahu kenapa family belah husband (own family) macam ada masalah..komunikasi kami jarang berlaku dan hanya kedengaran cakap cakap belakang..saya sebenarnya tak suka keadaan macam ni..sebab sentiasa akan rasa ragu ragu terhadap keikhlasan diorang..saya tak suka bila depan buat lain tapi belakang mengata..lepas tu pulak ada informer yang bagitau setiap conversation dan komen, lagi lah buat saya rasa tak betah untuk berbuat baik sentiasa!huhuhu..

Entahla sampai bila saya pun tak pasti..yang nyata, husband saya pun sudah mula tawar hati terhadap keluarga dia sendiri..sayang kan..sepatutnya hubungan itu kena imarahkan lagi tapi sebaliknya yang berlaku..haih..saya pun tak pasti kenapa ia berlaku..Biarlah masa yang menentukan..Semoga Raya ni nanti akan memberi sejuta kebahagiaan buat kami sekeluarga..Amin..


*Tolong doakan eh! *Hugs

Photobucket

Jun 10, 2016

5 Ramadhan ~ Persiapan Raya 2016

Assalammualaikum..

Salam Hari Jumaat yang pertama di bulan Ramadhan yang mulia ini..

Saya ni kan, kalau takde mood nak buat kerja memang dataang lah mood blogging..terasa nak cerita satu satu kalau mempunyai masa senggang..

Okla hari ni kita nak bercerita pasal persiapan raya lah pulak..

Tahun ni..buat pertama kalinya..hahaha..pertama kali tau !baju baju raya kami tidak di sponsor oleh PIL..muahahah... (after 8 years been together)

Sebab?hanya mereka yang ketahui lah kan..dan diorang pun tak pernah cakap direct untuk kitorang beli sendiri..just saya dengar orang yang menyampaikan sahaja..so saya tak pernah tanya dan diorang pun tak pernah bagitau sendiri.. (adalah tu konflik masing masing)..huhuhu

tapi takpelah..Nasib baik saya memang da order baju MINAZ..so takdelah ralat sangat kan..

TAKPELA BUKAN REZEKI..

So saya decide untuk recycle je Baju Husband sbb nak save cost sebab baju saya n Medina je dah dekat RM400..hahaha..Jangan terkezut tau..sesekali je saya nak melaram..ape salahnya..reward reward okay!

So tadi saya baru je beli online Baju Ammar untuk match denagn Baju Daddy..tinggal Baju Aqil je nak kena mencari serta shawl2 saya n Medina..saya decide nak jahit sendiri je Shawl saya n tambah accessories sendiri,,lagi murah bukan?hihihi..

Baju baju kasual pulak mungkin akan beli time few days before Raya sebab sekarang daddy sibuk meniaga..so dia taknak amik off day langsung!rugi kan..so better pulun n 1st July dah cuti dah..InsyaALLAH..

Mungkin nak cari baju kasual kat Padini ,H&M or cotton je kot..sbb situ je yang kena dimata hati dan deria rasa mommy nya ini..hihihi..

Bab kuih muih , saya rasa saya tak beli pun kat sesapa kecuali kat kakak sendiri..hahah..baru ada dua jenis..haih malasla nak order..duit lagi sebab bukan ada orang datang rumah pun..kalau datang, saya prefer hidang makanan berat..kuih tak penting sangat!hihih

Dan saya rasa tu jela kot..update dari Jeyp Family..kalau ada stalker, silakan stalk!saya tak kacau hidup korang pun la!ggrrrrr!

Bye..sampai ketemu lagi..

Raya dimana tahun ni???saya haruslah turn KEDAH!!wahhhh..bestnyaaa..hahaha.. (plastic !)

UPDATE: Hari ni MIL call untuk belikan kami Baju Raya jugak!Alhamdulillah..Thanks FIL!!

Photobucket

Jun 8, 2016

Salam Ramadhan dari JeypFamily

Salam Ramadhan yang ke 3..

Alhamdulillah masih mampu berpuasa dengan jayanya..dan Aqil masih berpuasa penuh hingga ke saat ini walaupun semalam pukul 5 dah merengek rengek tak tahan puasa..Last year dia puasa rilek je tau..tahun ni ada a bit mengada plus 1st day puasa hari tu dia sambut kat rumah Atuk Kajang so lemak tu confirm ada..kat sana dia dimanjakan..kat sini jangan harap!hahahaa

Tahun ni sekali lagi husband saya berniaga di Bazar Ramadhan Taman Sri Manja PJ..Menu masih sama iaitu Murtabak Cheese yang comel..harga per set RM5.50..Alhamdulillah jualan masih bagus dan semoga dapat berjaya menjual sampai abis Ramadhan hendaknya..InsyaALLAH..Amin..

Kebetulan Husband saya dapat dua tapak..so satu lagi..husband suggest untuk saya masak Asam Pedas Tetel set..so saya pun mengikut saranan dan buat peparation..barang2 pon dah beli untuk 5 hari terus..So saya pun masak sebelum ke tpt kerja Isnin tu..dan diorang pun jual la kat Tapak lagi satu tu..So far okla jugak sbb 1st time jual menu baru..so dagingnya almost habis..kuah je ada lagi..telur masin pun banyak balance..nasi pun sama..boleh conclude hanya 30-40 set je habis..

Malam tu,saya rasa macam pewai sangat..tak larat..so nak buat tetel punya preparation saya cakap kat husband yang saya tak larat sangat nak teruskan..Husband pun faham sebab saya kerja lagi kan..so kitorang burn jela satu tapak tu n absorb je semua kos yang keluarkan..sedih memang sedih..huhuhu..tapi apakan daya..tak mampu!

So buka puasa saya memang angkut semua anak anak saya untuk berbuka kat bazar je..Alhamdulillah semua ok..

Semoga amalan kita semua diterima dan Selamat berpuasa semua!!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget