Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 26, 2016

Aqil Jauhari -Midyear Exam Result - 100/100 untuk 4 paper! Congrats!!!

Assalammualaikum..

Hari ni tetiba terasa membuak sangat sangat nak bercerita..hihih..

Ok saya tak sempat nak cerita pun Aqil 1st day at School..Aqil dah masuk darjah satu..hampir setengah tahun pun..cerita Aqil itu cerita Aqil ini..memang tak sempat nak sembang..

Sayang memang sayang sebab tak catatkan memori kat sini..mungkin satu hari nanti akan saya coretkan untuk jadi kenang kenagan..InsyaALLAH..

Last week berakhir sudah sesi peperiksaan bagi Aqil..Peperiksaan Pertengahan tahun..

Alhamdulillah..terasa bersyukur sangat..sebab preparation Aqil untuk Exam memang takde!

Zero!Yillek..

Bila disuruh buat revision, Ala Mommy tak payah la..Aqil dah pandai..

Lepas tu bila Daddy dia bagi duit belanja extra RM1 sepanjang minggu exam, dia tertanya tanya..

"Mommy..kenapa Daddy bagi Aqil RM3?"
"Yelah..Daddy nak bagi Aqil semangat untuk Aqil jawab exam dengan betul"
"Ok mommy..Aqil memang buat exam betul pun..Aqil dapat 100 tau"
"eleh ye la tu"

Aqil memang over confident since kat Smart Reader Kids lagi..dia selalu rasa dia buat betul..hahaa

So bila Result Exam dah keluar, ok baru Mommy percaya..Mommy percaya yang Aqil memang yakin dia jawab Exam dengan baik..

Alhamdulillah..Mommy rasa bangga sangat (WALAUPUN BARU DARJAH SATU)..yup..saya bangga sangat sebab Aqil sendiri..bukan sebab lain..

Walaupun Aqil ni kan kat luar rumah kami (maksud, rumah orang lain ke) dia akan sangat tak behave..orang akan geram je dengan dia sebab tak reti duduk diam n taknak dengar cakap kita langsung!sampaikan diorang kesian dengan saya sebab terjerit terlolong..hahaha

tapi..bila di dalam rumah saya..dia sangat behave!sangat okay..biarkan orang nak mengata anak saya bila kat luar rumah sbb hanya saya yang mengerti dia macamana..

So bila sehari sebelum Exam tu..dia memang tak belajar..sebab every week memang dia ada buat latih tubi..saya yang suruh..walaupun saya tak pernah cek buku tu tapi saya tau dia buat dengan betul..so memang dia tak belajar untuk exam..saya tak galakkan..setakat buat sikit revision adala..

Exam day pon malam dia tak buat revision sebab mengaji..So saya boleh conclude kan dia fokus kat kelas n dengar serta hadam bebetul cikgu ajar.>Alhamdulillah..sbb bila kerja tak siap sikit pun, saya akan bising..

kenapa Aqil tak siap kerja?
sbb Aqil sembang dengan kawan..
jangan sembang dengan kwan selagi kerja tak siap!Faham..Mommy taknak tgk lagi Aqil tak siap kerja! (Mommy singa nama dia)
Ok Mommy!

Alhamdulillah..Result Aqil memang cemerlang!Saya bersyukur..di harap Aqil dapat teruskan kecemerlangan ini sampai bebila..Amin!

Aqil tak pergi sekolah Agama..Sebab kami kesian kat dia ..terkejar kejar nanti..tak sempat nak rehat..cuma malam Aqil ada kelas Fardhu Ain dan mengaji serta hafazan..InsyaALLAH cukup untuk dia belajar ilmu Akhirat..Lagipun Ustazah tu garang gila..so memang dia behave n buat bebetul.

InsyaALLAH amin..semoga perjalanan dan laluan yang kami pilih untuk Aqil betul dan terbaik..InsyaALLAH..Amin!




Full Result..

Semoga terus cemerlang wahai anakku!




Semoga kamu terus berjaya dan dilindungi oleh Allah selalu!

Amin!!

***Saya akan pastikan setiap pagi Aqil mengambil sarapan sebelum ke sekolah..sebab taknak dia lapar bila kat dalam kelas ,nanti tak boleh fokus..kan susah..huhuhu


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget