Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 15, 2015

15/12/15~ Happy 1st Birthday Ammar Jauhari!

Assalammualaikum..

Hari ni gagah jugak mencoret sesuatu di blog walaupun kerjaan sangat banyak plus assistant dah berhenti mengejut!so workload, terlampauuuu lah banyaknya!sedihhh..

So hari ni adalah hari istimewa buat anakanda tersayang ~ Ammar Jauhari Bin Mohd Jeffry

Alhamdulillah..dah setahun kamu nak..

Mommy doakan semoga Ammar terus membesar dengan sihat dan bijak duniawi akhirati..Amin!

Plan nanti nak hantar Ammar pergi Tahfiz, selaras dengan nama diberi, yang beriman permataku/yang kuat beragama permataku..Amin...InsyaALLAH!

So milestones SETAHUN?

Alhamdulillah semuanya POSITIF walaupun masih belum berjalan lagi..setakat dua tapak lepas tu cecepat turun..sebab Ammar ni penakut sikit..Gayat sesangat so mungkin tak lama lagi jalan lah tu..

Setiap anak anak memang tak sama perkembangannya..so jangan COMPARE!

Gigi dah tumbuh dengan rapidnya!(saja mentioned walaupun bas RAPID dah dipupuskan..)hihihi

Gigi atas je dekat 6 batang kot!gigi bawah je maintain dua..Gigi atas dia kan yang tengah tu dah lah KAPAK lepas tu jarang pulak..haihlah anak..hahaha..

SPECIALNYA Ammar ni yang takde kat anak anak yang lain:
~Anak manja Daddy! 1st time tau ada anak yang rapat gila dengan daddy..anak anak lain?hurmm jangan harap!hahaha..

~dia ni kuat tido..kuat sesangat..sometimes sampai 4 jam pon bole..kalau bangun pagi tu selalunya dia akan bangun pukul 10.30pagi dan ke atas..so ini sangat menyenangkan kerja mommy!hihihi..

~dia ni jenis manja sikit..kena sentiasa ada dengan dia, kalau kita tak de kat depan, memang dia akan mencari..dan memanggil manggil..so kena attach je tapi yang best dia tido lama kan so time dia tido tu lah kita amik kesempatan nak makan, masak ke kemas ke..semuanya kena buat time tu..

Kiranya Ammar ni anak yang mudah dijaga la..senang accept botol susu, senang accept susu FM..dan senang semuanya except kita kena ada sentiasa dengan dia ketika jaga..tu je..tido malam pun dia tido sendiri..Mommy tak payah tunggu anak anak tido, sampai ngantuk anak akan tido janji kepung je dia supaya tak terlepas kandang ke dangerous area..

Last but not least ..

Happy 1st Birthday Daddy's sweetheart!Love you to the moon and back..

Lovee youu forever..terus membesar dengan sihat ye sayang..Amin!

Jom layan gambar gambar Ammar di HASHTAG(#)AmmarJauhari in IG..memang keluar semua Ammar's photo only..












Alhamdulillah nama anak anak saya memang unik..hashtag je nama anak anak confirm gambar anak anak saya je yang keluar..hihihi..cuma baru dua minggu lepas je saya nampak ada sorang baby girl nama Medina Amani..ohh keciwaa mak!hihih..padahal bukan unik sangat pon!hahaha

Happy Birthday my Cutie boy!nanti mommy order kek untuk Ammar k!kita potong kek je dahlah kot yang..Abang nak sekolah ni banyak nak pakai duit..wuwuwuwuwww...
Photobucket

Dec 1, 2015

Kisah Opah Kasihkan Ammar~Touching Mode

Assalammualaikum..

Hello December!

Sorry lama tak mencoret sesuatu disini..kerja hakiki setinggi gunung manakan lagi kerja di kanan dan kiri..huhuhu..

So sejak semalam Mood memang mendung habis..

Bermulanya dengan pemergian Pelawak Tersohor, Yus Jambu ..pemergiannya sangat kami tangisi sebab kami adalah penyokong dan peminat tegar beliau..Mungkin sudah ajal..redha dan Pasrah..Allah lebih sayangkan beliau.. Al- Fatihah!

Dan semalam juga merupakan hari terakhir Ammar menumpang kasih di rumah Opah..sebenarnya saya dah aware akan peristiwa semalam sejak minggu lepas lagi..jadi saya tak ingatkan pun Opah pasal tarikh semalam sebab saya jangka dia akan tahu dan ingat..

Pagi semalam sejurus saya menghantar Ammar, saya pun cakaplah..

"Hari ni last day lah Ammar dengan Opah"

muka Opah terus berubah..

"Oh..Bibik tu dah balik ye?"

"Aah dah Opah.."

Terus membisu..mungkin melayan perasaan sedih..

Saya pun terus pergi kerja macam biasa..

Balik tu, saya amik Aqil n Medina dulu kemudian baru saya ke rumah Opah..

Sampai depan pintu..Ammar pun dah bersiap lawa..terus ambik Ammar, Opah cium bertalu talu.."alahai..baru nak mesra"..*Nangis!!sedih sangat..pass semua barang barang..saya cakap terima kasih sangat sebab sudi tolong saya n jaga Ammar dengan baik sekali.."Ok takpe takpe.."saya hulurkan buah tangan..saya kirimkan kain pasang dan baju sejuk buat kenangan..

Oh perjalanan ke kereta saya rasa sungguh sayu..dengan hujan lebat yang sungguh kuat sangat meruntun hati saya..saya tau Opah sangat ikhlas jaga Ammar..sangat kasihkan dia..walaupun ramai lagi anak-anak lain yang Opah jaga, tapi Ammar tetap istimewa..

Setiap kali saya ambik Ammar, pasti Ammar berada dalam dukungan dia..Ammar pun pasti harum mewangi ketika saya memeluk dia setiap kali balik kerja..Bekas makanan Ammar opah basuh dan lap dengan bersih supaya mudahkan kerja saya esok pagi..

Kalau susu habis, dia akan lipatkan plastik susu masukkan dalam beg makanan ,dan supaya saya tau susu telah pun habis..pampers pun saya akan masukkan ikut perkiraan Ammar di sana..kiranya tak pernah kurang stok Ammar..

Waktu mula mula, waktu Ammar masih tak biasa dengan Opah, Opah lah orang yang akan tenangkan hati Ammar, sedap kan hati Mommy dengan harapan Mommy tak perlu risau..tak perlu bimbang..Ammar ok..

Ammar pun ketika di bawah jagaan Opah, Alhamdulillah tak pernah sakit..Alhamdulillah atas izin Allah, dan Ammar semakin ceria, sebab kat sana ada ramai kawan..ada ramai orang yang boleh layan dia..jadi dia Happy..kalau tanya Ammar "Opah mana Opah mana?" dia akan mengekek gelak tanda dia happy dengan Opah..

Oh kenangan..semoga Opah tidak terlalu bersedih dan terasa kehilangan Ammar..Dan Ammar pun akan biasakan diri untuk kembali ke rutin hariannya iaitu bersama Kakak Medina, Abg Aqil di rumah Nanny..bersama Bibik Tina..InsyaALLAH kalau ada kelapangan, kita pergi rumah Opah ye sayang..

Semoga memories yang mereka ada akan dikenang sampai bila bila...InsyaALLAH..

Amin!

***Perpisahan memang sungguh menyakitkan dan menyedihkan..

Ni yang tak suka ni!!Mommy touching lebih la..sobs sobs sobsss..


Kat belakang tu rumah Opah..tingkat 1..Tengok lah Ammar..balik dari rumah Opah je ceria!!





Anak manja daddy..





Menyerlah kan gigi kapak dia..hihihi


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget