Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 10, 2015

Menjelang 7 Hari Sebelum Raya ~ Persiapan

Assalammualaikum..

Oh rindunya kawan-kawan blog..ape khabar semua? saya harap semuanya sihat-sihat belaka ye..

Pejam celik pejam celik sekejapan je kita dah pun memasuki fasa terakhir di dalam bulan Ramadhan ni..Haih cepatnya berlalu walaupun Ramadhan tahun ni agak berbeza suasananya buat diri saya...sebab boleh kata 90% berbuka bersama Family in law sebab husband saya berniaga.. sampaikan nak shopping raya (for mommy n Daddy) pun tak sempat lagi tau..huhu

So preparation raya untuk anak-anak saya dah sediakan seminggu sebelum puasa hari tu..kebetulan school holiday hari tu saya n family in law ke Johor...so sempatlah shopping kat JPO n sekitar Johor.. (punyalah jauh nak shopping raya )..hahaha

Baju Raya Pertama

Kebetulan tahun ni memang preparation semuanya last minit..siap tak tempah baju kat memana pun sbb MIL nak beli kat Jakel je..sekali tu dua tiga hari sebelum puasa pg Jakel, takde plk yg berkenan..sudahnya..pg Jln TAR tempah baju kat situ..SIAP dlm masa 4HARI Sahaja Tau..So bg saya okla harga service cepat diorang ..sebab kan sekali kain (chiffon with lining)+ Lace+ Design =RM200.00 sepasang..okla kot..dan seperti tahun-tahun lepas memang FIL yang bayar semua baju raya..heheee (cuma tak best, tak bleh request BF Friendly sbb they all tak tau buat!sakit hati..huhu)

Baju Boys ~

Alhamdulillah..MIL managed to beli kat Jakel jugak..hihih..sekali sampin they all dapat harga Happy hour RM150.00 sepasang baju Aaron Aziz..Aqil n Ammar dapat baju Upin ipin RM90 (Aqil) n RM76 (Ammar)..Alhamdulillah..

Cuma saya rasa combination color tahun ni tak mengancam sangat!huhuhu..nanti kita reveal k..hhihi

Baju Raya Kedua Ketiga dan seterusnya

Alhamdulillah..dapat lah beli baju bajan anak-anak kat JPO skit..beli kat HnM Johor skit dan Cotton On jugak..Alhamdulillah tahun ni tak payah nak bersesak n kelam kabut cari baju budak-budak dah..huhu..

Cuma mungkin nak tambah beli kasut diorang je lagi sbb Mommy sangatlah tak berkenan kasut yang Daddy pilih..huhuhu

Dan Mommy pun dah shopping baju mommy kat Color Blast n Rina Salleh clothing..cukup lah kot..kalau nak raya sakan lagi, recycle baju-baju vogue tiga empat tahun lepas..huhuhu..cukuplah kan..

Yang penting dua tiga hari sebelum raya nanti baru nak shopping sakan for Baju Daddy n kasut mommy..Time tu pun Daddy dah stop niaga..huhuhu

Tahun ni raya kat mana?

Alhamdulillah tahun ni beraya di Kajang..hihihi..Selang tahun kan..haruslah bergilir-gilir..hihihi..kalau tahun lepas seminggu di Kedah so tahun ni 4.5 hari kat Kajang kira fairlah kan..

After all..haih tak sabar nak raya!ahahahha..

Walaupun tahun ni saya tak rasa nak beriya sangat nak Raya..hahaha..tak tau lah pesal ape..mungkin faktor umur kot..

Cuma semangat raya untuk Aqil je lah kan..Mamat tu insyaALLAH puasa penuh..bestnya jadi dia kan..

So sekarang tak sabar nak shopping sakan dengan Daddy..cepatlah rabu!sebab Khamis dah cuti!weee...

Ketemu lagi semua!

Gambar time kat Johor hari tu..


otw


JPO


Budak yang happy shopping..lelama pun takpe!









Mommy dotter bonding


Bibik pun ikut pg Shopping








Sampai Paragon Hotel





Nak check out dah time ni..


Ni minah penakut naik ride..








Gambar ni tgk Medina punya pose je..










Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget