Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 27, 2015

10 hari Berkampung di Hospital - Daddy,Aqil,Medina,Ammar kena Denggi

Assalammualaikum..

Bercuti panjang kembali blog kesayangan ni..after all,saya pun tak sangka akan diduga sebegini hebat..saya pun tak sangka sehingga ke saat ini saya masih bertahan n kuat untuk hadapi dugaan ini..

Iya..seluruh ahli keluarga saya KECUALI saya telah dihidapi demam denggi..tak sangka kan..sebab semua kena termasuk Ammar..

Sebenarnya..Aqil start demam Isnin lepas..tapi kemudian kebah..suhu memang tinggi..40..tapi esoknya terus kebah..esok malamnya pula daddy demam..badan dh strt panas..

Rabu..daddy demam panas gilee..sampaikan rak sempat nak tunggu saya balik dari keja,dia gagahkan jgk jln kaki pegi klinik sbb dh xtahan..doctor juz bagi ubt demam n vitamin..mlm tu start muntah2..masuk ape pn xboleh..lepas isya' tu terus hantar Aqil Medina umah bibik,sy,ammar n dady pg columbia hosp..

Sampai hosp,kena tunggu 2jam sbb ada kea emergency..daddy tak tahan nak tunggu,patah balik umah,pg clinic lain..in the way tu,dhla hujan,ammar menangis nak susu..mmg struggle time betul buat saya as mommy n wife..bfeed jgk smbil driving..have to lah kan..huhuhu..

Kat clinic,doctor bg ubt banyak gak n injection jgk..so daddy rs lega sikit..tapi tak lama..pagi khamis tu still tak ok n no changes..again..lepas isya', hantar bebudak,bwk ammar,direct pg sdmc..

Sampai sdmc,dh parking elok,angkat ammar letak dlm stroller,sampai emergency,terus daddy kata patah balik..sbb org terlalu ramai..dia xboleh tunggu..sakit kepala,sakit satu badan..

Patah balik pg columbia hosp,alhamdulillah org tak ramai..n finally terus admitted sbb dehydrated sbb muntah non stop..

Lepas daddy selamat duduk dlm wad,dlm pukul 12 tgh mlm mommy n adik daddy direct pg hosp serdang pulak sbb ammar demam panas..Ammar pny insurance still in process so mmg xmampula nak pg private..

Kat serdang,cek demam 39,terus masuk ubt bontot,lps 2jam doctor panggil,terus dia cek gitu2 je n just kata kalau demam lagi,ahd dtg balik..macam tu je? Oh sakit hati..

Balik,sampai umah pukul 4pagi..penat gile rasa..terus tidur umah mil sbb takut tido sorang2 kat umah..tapi pukul 6pagi dah kelam kabut balik umah sbb nak bagi ammar ubt demam kat umah mil takde shrink..so balik umah..sambung rehat sekejap..then pukul 10 shoot blk g hosp sbb daddy panggi suh teman..dan dia pn disahkan kena denggi..platelet pn rendah..60 je..

Cerita Denggi anak2 ? Kita sambung nanti ye..sbb type kt hphone ni mcm dh banyak sangat je..hihihi..

**tgh tunggu nak discharge hr ni

Baru lepas hantar daddy masuk wad

Blk dr serdang..Ammar demam panas

Rawatan for daddy..jus kiwi,jus betik

3 tiga masuk wad
Nak tau cerita details pasal Denggi mereka..Boleh singgah ENTRY INI

Feb 18, 2015

WW: Semoga mendapat Umrah yang Mabrur!









Semoga mendapat umrah yang mabrur

Semoga terus diberi kesihatan yang terbaik sepanjang di sana..

Selamat pergi selamat kembali..

Amin ya Rabbal a'lamin..

Photobucket

Feb 16, 2015

kembali bekerja! Ammar 2 Months Old

Assalammualaikum..

Kembali saya ke kancah pekerjaan setelah 2 bulan bercuti..Eceh..

2 bulan cuti..blog pun cuti..sorry kawan-kawan semua..terlalu banyak yang jadi buat saya tak berkesempatan untuk menyinggah ke mana-mana pun..sobss sobsss..

Terlalu banyak nak bercerita..tapi tak berkesempatan..sepanjang saya bercuti banyak tarikh-tarikh penting yang terjadi..antaranya..Medina turns 2.. dah besar dah anak dara saya satu-satunya tu..Anniversary saya yang ke TUJUH!Oh semuanya berlalu tanpa coretan pape pun di blog ini..huhuh..

So banyak nak bercerita tapi kita hold dulu ye sebab kerja saya setinggi gunung!OMG..cuma hari ni sempat jugak bawak Ammar check up 2 months n ambik injection sekali.. dah 5.8kg dah mamat tu..Alhamdulillah..Masih fully breastfeeding..Alhamdulillah..

Nanti kita celoteh pepanjang lagi k..

Sebelum tu sempatlah nak bagitau ni.. BIBIK saya lari!!!Oh sakit hati!!

wuwuwuwuwuwuwuwuwwwwwwwuuuuuuuuuuuu


Recycle gambar kat Instagram.. hehee..



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget