Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 30, 2014

Tips : Mengandung dan berpuasa

Assalammualaikum..

Baru dua hari dah bagi tips bagai kan..Hover sangatt..heheheh..

Sebenarnya..saya bersyukur sangat sebab masih dapat berpuasa dengan bertenaga sekali..ecehh..padahal..perut berkeroncong jugak..hihi..biasalah tu kan..

Cuma preggy kali ni different sikit dari Medina's time hari tu..Time Medina hari tu, saya tak kerja tau..so saya just duduk rumah..duduk depan TV n Tidur..tapi tu pun saya tak larat nak puasa..pergi Bazar terus rasa nak pengsan!sekali tu je lah saya pergi bazar pn..hehee..

Kali ni..Alhamdulillah..Hari kedua, saya masih mampu berpuasa walaupun tak tidoooo je keja..siap datang kerja..and buat macam biasa je..Alhamdulillah..Saya rasa baby kali ni lebih kuat and tak lembik..kikiiki..walaupun preggy kali ni dah almost 4months compared with Medina almost 2months plus..huhuhu..

Semoga saya mampu berpuasa dengan semampunya dan tak miss Tarawikh sangattt..(Tarawikh Alhamdulillah tak ponteng lagi)huhuhu..

Tips?Sebenarnya takdelah tips sangattt..cuma just nak kongsi kan sikit je..hehee..ikut experience memasing lah kan..


  •  Minum air kosong banyak-banyak..kalau boleh tahan nafsu untuk minum air sejuk waktu buka puasa..minum air suam dulu lepas tu baru minum air ais..(itu saya..hehee)
  • Makan kurma waktu buka and sahur
  • Makan nasi jangan miss walau pun tak lalu..macam saya..(tak selera nak makan nasi..) tapi takpe try jugak makan..janji perut terisi
  • Time nak tidur, bawak botol air masuk dalam bilik n kalau terjaga ke, cepat-cepat minum air kosong..lepas tu tidur balik, so that air dalam badan kita tak terjejas..chewahhh..hihihi..saya kerap lah terjaga..entah..rasa excited nak bangun sahur ke atau takut terlepas sahur..hihihi
So tu je kot..hehee..

Semalam hari 1st saya letih jugak lah..separuh hari kat dapur je sampaikan kuih onde-onde pon bantat..sedehhh..buang je semua..huhuhu..

Excited sangat 1st day puasa kot..tu yang semuanya nak buat sendiri..huhuhu..masak lauk sambal ikan bilis (stok 2minggu punya), daging bbq, kcg pjg masak lemak cili api and kentang, ikan goreng, sambal belacan, tempe and kentang masak nira sambal, onde onde tak jadi, n bubur pulut hitam..

Semuanya buat sendiri..

memang penat tak hingat..

Tobat dah nak masak macam tu..

LETIH!!huhuhu..

Rasanya tu je kot..okla ye..kita jumpa nanti..hehee


Photobucket

Jun 28, 2014

Salam Ramadhan - Ramadhan yang di hayati..

Assalammualaikum..

Salam Ramadhan buat semua..

Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu pengertian dan keinsafan buat semua..

Amin..



Ramadhan kali ini sekali lagi saya akan melaluinya sebagai ibu yang mengandung..pada saya takde beza pon dengan tahun lepas walaupun saya tak mengandung..hehe..

Sebab tahun lepas sebagai breastfeeding mother so agak lebih mencabar sikit berbanding ibu yang mengandung..kalau preggy time paling teruk pon melepek je lah..tapi kalau breastfeed hoh, memang tak larat sebab tenaga banyak diperlukan..Echehh..heheh..

Semoga saya dapat melalui bulan Ramadhan kali ini dengan jayanya without ponteng-ponteng..heheh..tapi kalau memudaratkan, tak boleh paksa jugak kan..huhuu..

Semoga segalanya akan dipermudahkan..Amin!!

Selamat berpuasa semua !!

***Hari ni nak pulun pergi tengok Transformers..hehee..nanti dah puasa, kena fulfill kan dengan ibadah kan..kikikiki..


Photobucket

Jun 27, 2014

14 Weeks - 1st Check Up at KKIA #3rdPregnancy

Assalammualaikum..

Dah agak lama jugak tak bercerita tentang diri ini yang sedang mengandungkan anak yang ketiga..

(Ayat skema)

So hari Selasa yang lepas saya ke Klinik Kesihatan Bt 14 Puchong untuk buat check up..

Seperti biasa, orang memang ter amatlah ramai..menunggu punyalah lama..ouh tensi!rasa macam dah tak nak check kat situ dah..tapi mana boleh..kawasan saya memang wajib check kat situ..huhuhu..

Tapi saya tetap gagahkan diri untuk menunggu giliran saya yang mana sekarang ni mereka mengamalkan personalised care system which is each patient akan dilayani dan dijaga oleh seorang nurse sehingga bersalin.
Ok system tu dah bagus sangattt..tapi tang menunggu details kita nak masuk dalam system tu yang tak tahan..huhuhu..

So lepas je dah dapat nombor terus tunggu nak ambik darah pulak..

Luckily dapat nurse yang cekap tang ambik darah...sekejap je..rasa sakit sangat pon tak..sakit sikit je..hihihi..lepas tu ambik urine terus ke makmal..

Kat makmal test tgk HB, and ada kolestrol ke tak dalam urine..

Alhamdulillah..semuanya ok ok je..takde kolestrol n HB pon cantik..11.5 ..hehee..hopefully berkekalan dan improve sampai ke sudah..hihihi..

Lepas tu tunggu jumpa nurse..So bila nama dah panggil, bermulalah sesi interview..so bising sikitlah jugak tak cukup 2 tahun dah mengandung..tapi takde lah bising sangat..sbb dia muda dari saya ,nak cakap lelebih pon dia tak berani..heheee..so saya ok je..anggap je ni rezeki datang awal..hihihi..

Berat? 56kg je..hihihi..so tunggu lah 40 weeks nanti berapa kg..Last time mesti achieve 65kg (Aqil)/68kg (Medina)

Bila semuanya settle kat bilik nurse, Next check up kena minum air gula..huhuhu..time puasa pulak tu..sabar je lah..tak boleh postpone sebab takut dah lambat sangat..Nak kesan diabetic ke saya ni..mintak-mintak taklah walaupun percentage sangat tinggi..huhuhu..

So lepas tu jumpa doctor since saya tak pernah pergi scan kat mana-mana..

Tunggu doctor free pon memnag bercinta jugaklah sebab dia based on urgency of the cases..so saya ni terpaksa lah melangut tunggu walaupun kat luar saya boleh je scan pon kan..huhuhu..

Dan as expected doctor pon bising sebab tak cukup 2 tahun dah mengandung..saya senyum je..malas dah nak cakap..penat kot..suka hati saya lah kan nak mengandung kerap2 pon..haaa amik kau!hahahah..tapi dalam hati je lah..kikikik..

Due date saya will be on 21 December 2014..Tapi bile scan..saya pon terkejut..baby macam dah besar tau..hahaha jakun sekejap..dah cukup sifat dah..teruja sangat..dekat scan machine tu pun state yang due date saya awal.. 15.12.14 according to baby size..heheh..so doctor cakap berjaga-jaga je lah during that time..huhuhu..

Tapi kalau based on last delivery, semuanya over due..semuanya induce potential..huhuhu...so we will see this time how..hehehe..

Tetiba tak sabar..tetiba tersangatlah nak bermanja dengan Medina banyak-banyak..sebab nanti dia dah jadi kakak dah tak leh manja-manja sangat..huhuhu..Takpe Medina memang independent punya type..hopefully dia tak tantrum nanti..Amin!



Photobucket

Jun 25, 2014

WW - Baju Raya 2014 - Medina pon ber dress jugak..










Tadaa..

Baju Raya kitorang dah siap..

Excited sangat ..kikiki..

Tgk Medina pon elok jer ber dress bagai..hehe

Follow mummy yang ber A cut Dress (Bf Friendly)

Lepas ni just nak cari baju melayu daddy n Abang Aqil je..


Photobucket

Jun 20, 2014

Baju Raya 2014 - Beli online @ Zalora / Zawara / Poplook

Alkisah..tadi Tailor dah call..

Katanya baju raya dah siap and dah boleh datang collect..

Wahh..cepatnyaa....hehee..Dan paling memeranjatkan lah kan..total tempahan baju saya sehelai dress A cut, chiffon full lining berlace bagai..RM180.00 (upah jahit je tau..) oh mak oi!!Mahalnyaa..Dress Medina RM80 upahnya..fuh-fuh..kalau saya yang membayar, memang terbeliak lah biji mata!hehee..Nak taknak kena amik jugak lah kan..huhuhu..

Tailor ni sebenarnya 1st time kitorang jahit dengan dia sebab tailor yang biasa tu dah FULL..huhuhu..saya jumpa dia pon kat FB je..cuma yang bestnya dia ni tak sampai 2bulan 9 pasang baju dah siap..Takpelah..pengajaran...lepas ni jangan terhegeh-hegeh nak hantar buat baju raya..

So tahun ni saya hanya tempah baju raya sehelai jeh..

Sebab dalam mood mengandungi, agaklah tak berminat nak tempah berpasang-pasang..huhuhu..lagipun beli je dress yang banyak kat luar yang dah siap tu..senang kan..

So tadi saya dah usha beebrapa online shop yang cantik cantik dress diorang..

Saya plan macam nak beli lagi dua dress je..so agak rambang mata tak tau nak pilih..kalau boleh nak beli siap2 je ..senang..nanti time puasa baru fokus cari baju casual Anak-anak je..Tak payah kelam kabut sangat..sebab kali ni lebih fokus on belanja nak balik Kedah..lain-lain, husband taknak amik tau..hehee..

Dan ini lah pilihan saya , yang saya terpaksa tanya pendapat kakak saya yang jauh di Malim Nawar untuk membuat keputusan..hehe..tapi tak decide lagi..3-3 saya suka..tapi saya nak beli 2 je...kawan-kawan pilih yang mana?









Cantik-cantik kan?

Saya rasa macam Poplook tu dah confirm..yang dua lagi tu tak sure camana..

Jom pilihkan untuk saya..heheee

Thank u lalink..


Photobucket

Jun 19, 2014

Mid Year Assessment - Aqil's progress #Smart Reader Kids

Alhamdulillah..tadi..sempat lah jugak saya lari sekejap ke school Aqil..

Sebab tadi ada Parents Teacher Meeting after Mid Year Assessment hari tu..

Saya ni berdebar lah jugak tau sebab kan, saya tau saya tak berusaha sangat tolong Aqil study kat rumah sebab saya tengah dalam mode sangatlah malas..Aqil buat homework pon saya boleh tertidur. So agak rasa bersalah lah jugak sebab time study week (study week ko) hari tu Aqil tak study pon!

Saya berserah je lah..huhuhu..

Surpirsingly..lepas review semua paper dia..BM,BI,Science,BI II semuanya EXCELLENT! means semuanya FULL MARKS!

Terkejut ok..hahaha..so bagi saya sangat bersyukur jugak sebab walaupun Aqil tak belajar sangat kat rumah, dia still boleh fokus kat school..

CUMA..Maths dia AVERAGE!!ada salah jugak..bukan FULL MARKS

So agak tak mewarisi otak Mommy n Daddy lah macam tu kan..sebab mungkin Teacher dia kata dia nak cepat, tu yang salah kira..huhuhu..

Padahal kat rumah kan,dia asyiklah nak buat maths..tapi tak score pon paper maths dia..hurm kena lebih exercise ni nampaknya..huhuhu..

bab reading Teacher dia kata, kalau BM tu dia boleh baca..tapi English belum lagi..and dia antara budak yang OK dalam kelas..still ada budak yang lemah dari dia..Alhamdulillah..

Tadi pon Principal dia kata, Aqil banyak sangat improvements..InsyaALLAH akhir tahun nanti dia boleh pandai macam-macam dah..writing dia pon antara yang tercantik!Alhamdulillah..


Bulan lepas pny writing banyak padam-padam


Yang ni dia buat sorang-sorang..dah kemas sikit..


Pasal writing tu saya noticed jugak!sebab kan..last few days, dia tengah buat homework...dan saya tidur..hahaha..bila dia kejut saya cakap semuanya dah siap, saya macam impressed sangat sebab tulisan dia kemas n beza betul dengan dulu..huhuhu..



Alhamdulillah..semoga Aqil akan belajar dengan tekun dan dapat yang terbaik dalam pelajaran..Amin!

***Cuma sekarang ni nak cari betul2 ustaz atau ustazah yang boleh ajar dia mengaji..dia tak start ape pun lagi mengaji..dan itu sangat merunsingkan saya..kat kawasan perumahan saya ni ada jugak ustaz yang ngajar ngaji tapi semuanya dah penuh..sebab bukan kawasan melayu kan..orang yang nak mengajar mengaji memang terhad sangat..huhuhu..kena fokus mencari lah lepas ni..huhuhu



Photobucket

Jun 18, 2014

Berakhir sudah Trimester Pertama - #3rdPregnancy

Alhamdulillah..saya berjaya mengharungi stage 1st trimester dengan jayanya...

Dengan bermacam dugaannya..dengan pelbagai kepayahannya, akhirnya 1st trimester berlalu sudah..

So far..saya memang TAKDE alahan teruk-teruk..TAKDE..muntah2, sakit teruk bagai takde..cuma kengkadang je akan terus flat..penat!itupun sekali je saya rasa, saya tak larat..ambik anak pon pukul 8mlm..huhuhu..

Lelainnya..saya ok je..makan macam biasa..cuma tekak ni memilih sikit..taknak makan makanan yang kerap..cepat boring dengan satu-satu makanan tu, dan rasa macam nak makan makanan rumah (HomeMadeCook) tetiap hari..

TAPI..nak masak tu boleh je..cuma saya ada penyakit yang teruk..

Penyakit yang husband saya pon tak tahan..ahahaha..

PENYAKIT MALAS!!

Malas nya ya Allah mintak ampun...sampaikan husband pon kekadang fed up..sebab kerja saya mengarah je..ahahahaah..entahlah saya pon tak tau kenapa..

So kalau dah malas tu, nak masak tetiap hari memang tak lah kan..

so nak makan pon problem sungguh..yang lalu, hanya nasi kandar je..huhuhu..so takkan nak makan nasi kandar tetiap hari kan..tak relevan langsung!huh..

Bila lah nak hilang perasaan Malas ni..haihlaa..letih!huhuhu...


3 Months pregnancy..

Aksi berani dari Mak buyung..

hahahah..


#Instinct saya macam baby boy..sebab malas sangat kan..tapi tak tahulah betul ke tak..hhihi..tunggu lah nanti ye...kikiki..tapi teringin nak ada baby girl lagi..sebab Medina boleh main masak-masak dengan adik dia..hihihi..Tapi apepun kami terima samada boy or girl..dan semoga sihat dan selamat semuanya Amin!!

Photobucket

Jun 17, 2014

Potong Rambut Anak-anak - Medina BOTAK!~

hari Ahad lepas..tengah saja-saja takde benda nak buat, terus ajak Aqil pergi potong rambut..And bawak Medina saja nak test nasib..kotlah Mamak tu boleh botak kan Medina sekali..

Sekali tu sampai sana, Mamak tu boleh botakkan jugak..so ape lagi..bermulalah proses membotakkan kepala Medina..

Dalam hati saya berdebar-debar gile..Isy boleh duduk diam ke Minah ni?setakat takut orang saya confident sikit..sebab dia ni memang peramah habis..tak takut orang langsung!

sekali tu taraaaaaaaaaaaaaa...

















Luckily Medina sangat lah gud girl..Rileks je dia..Alhamdulillah sangatt..hehee..



Dua beradik pegi salon  kekononnya..hehehee






Abang pun dah biasa potong rambut kat mamak ni so dia cool je...


Akhirnyaa..My Botak Girl..


Abang pon dah hensem..hehee

# Purpose botak kan Medina?sebab nak bagi rambut dia tumbuh cepat..rambut yang dok ada sebelum ni pon dah nak dekat setahun..So mungkin lepas ni akan lebat cepat..InsyaALLAH..hehee..

***Rindu sangat nak blog walking..tapi aduhai..Masa!tak tau nak curi macamana..huhuhu..1st check up for 3rd pregnancy pon tak sempat nak pergi lagi..dah 14 weeks dah ni..huhuhu...next week kena pergi ni before puasa..kalau tak,memang susah..
Nanti saya datang ziarah ye semuaa..


Photobucket

Jun 12, 2014

Kisah anak-anak admitted @ SDMC, Subang Jaya


Rentetan kisah anak-anak sakit..

Sebenarnya memang diorang masih sakit sebelum dan waktu kami ke Sabah..sebenarnya jugak hati ni 50-50 nak pergi sana tapi since kenangkan smeua dah excited plus dah membayar lah jugak segalanya kat sana, maka kami pon tetap pergi jugak walau kondisi anak-anak memang tak lah sebagus yang di harapkan..

Actually Aqil tak demam pon memula..Cuma Medina je still demam tak kebah walau makan ubat every 6 hours.. (sampai habislah jugak ubat-ubat semuanya di telan..) Cuma masuk hari ke dua kat sana, badan Aqil dah start panas..dia pon jadi budak baik sangattt..tak aktif..baik je duduk diam-diam..Medina pon sama..kiranya takdelah merengek-rengek!walaupun demam, baik je budak dua orang tu..kerja tido dan tido jeee..memang senang bile travel dalam kereta..

Hari ketiga beach activity, memang Aqil taknak mandi langsung!dia tak enjoy..tak sedap badan agaknya..Medina pon mandi kejap je..lepas tu duk tepi laut nak berselimut waktu tengahari rembang..

Malam tu malam terakhir kami di Sabah, Medina punya nafas wheezing ..temperature cecah 39.6..saya rasa malam tu macam tak boleh tidur..rasa nak terbang balik KL malam tu jugak!!sebab nak cecepat ke hospital..husband lah paling gigih lap satu badan Medina..bagi makan ubat..memang salutelah kat en suami walau tido pon kejap-kejap..

Sampai KL dan dalam flight, towards nak sampai KL tu Medina meragam tak tau kenapa sebab sebelum tu elok je dia tido nyenyak..kiranya hari tu medina paling juaralah menangis sepanjang hidup dia sebab dia jarang sangat menangis!And hari tu jugak Medina memang bukan macam Medina..Medina yang lain..

Malam tu..Kami tak pergi pon Hosp sebab sebelum tidur tu, semuanya ok…walau tak aktif, badan anak-anak pon tak panas..So Mommy pon terus tidur kepenatan..

Pukul 2 pagi Aqil dah start merengek mengamuk sebab hidung dia problem..tersumbat tak leh nafas..badan pon panas..Medina pon panas..tetiba rasa macam menyesalnya tak pergi hosp tadi..Arghhh…so malam tu memang tak nyenyak langsung tidur sebab dua-dua mengamuk setiap jam..dan memang saya letih ya aamaattt!!

Esok tu saya terpaksa pagi-pagi tinggalkan kain baju yang melambak sebab baru balik dari Sabah hari tu, semata pergi hantar Bibik Tina ke Hosp Serdang sebab dia pon demam dah berlarutan tak kebah..same like my kids..simptom lebih kurang sama..saya terpaksa tinggalkan anak-anak dulu sebab kondisi bibik lebih teruk..

5 jam di Hospital Serdang akhirnya dia di diagnosed ada lung infection ..so doctor bagi ubat Antibiotic demam n segala mala dan boleh balik..aduhaii..menunggu punyelah lama..saya berseorangan pulak tu..sebab menunggu bibik masuk drip satu tong lepas tu amik darah..lepas tu Xray lagi..haih ..jenuh tunggu..


Bibik Tina yang kesakitan..

Itupun Hosp Serdang taknak admit kan..katanya penuh..haihlaaa..

Elok sampai di Puchong pulak,husband dah menunggu untuk bawak anak-anak ke hospital pulak..badan mereka panas sangat dan ke SDMC lah kami..kat sana pon hampir 5 jam menunggu barulah dapat sebuah bilik yang menempatkan anak-anak saya sekali..





Abang tunggu turn..

Berdebar tuuu..


Adik memula rileks je amik darah..

Sekali tuuu..


Menangis meraung tak ingattt..


Abang jugak yang rileks..memang HERO..

Masuk drip pon tak nangis langsung..Kuat betul!!


Abang yang kepenatan menunggu semua result..

Adik pon tengah tidur kat dalam stroller..

kerja diorang tidur jee..





Sementara tu sempat jugak lah cuci mata..hehehe..

Anak Nora Danish pon demam jugak!

Alahai..bagus betul jejai tu..kendong dua-dua anak dengan ditemani bibik je ke hospital..

memang ada tokoh bapa mithali sungguh..

Isteri nya tak pula kelihatan..


Medina memang nampak lemah sangat..letih menangis


Hari kedua lepas mandi pagi..semuanya baik-baik aje kan anak-anak..


Keputusan darah semuanya normal..Cuma doctor nak pantau penyebab kepada demam yang taknak kebah ni..dan bila masuk je wad..doktor sahkan anak-anak saya kena Influenza B.. (tak bahaya) tapi kena habiskan antibiotic thru drip..lepas tu kena amik nebulizer setiap 3 jam..

So bayangkan je lah macamana tidur kami di ganggu setiap 3 jam sebeb terpaksa commit dengan nebulizer session n ubat-ubatan... sementelah Medina pulak meragam mengamuk sebab trauma kena cucuk drip so hanya nak berpelukan je..Mommy dapat katil je terus nak landing walaupun terpaksa balik ikut Daddy kejap pack segala pakaian dan keperluan sementara anak-anak ketiduran dengan ditemani pak lang om nya..huhuhu..

What a hectic day!!

And after antibiotic selamat dihabiskan akhirnya Isnin yang indah anak-anak dibenarkan keluar..Alhamdulillah..walaupun belum clear sepenuhnya terutamanya tang batuk..Tapi demam dah hilang..Alhamdulillah sangat..Dan Mommy ke ofis dengan perasaan yang penat teramat sebab dengan mengandung lagi jaga anak-anak yang sakit jugak..fuh!!hanya Allah je yang memahami..





Balik rumah kena continue pakai inhaler..sorang satu pulak tu..

Haih..mintak mintak tak lama lah nak pakai menda alah ni..

n tak sabar nak tunggu next appt which is Sabtu ni..

Hopefully semua dah clear..


Dan inilah penangan duduk dengan mommy 6 hari tanpa henti..

Meghap sungguh dedua!

Mommy cuti sakan lah katakan..

hahahahahha..


Semoga anak-anak Mommy terus sihat..Amin!!

***Totak bill dua orang : RM5,500++ ..memang kalau bayar sendiri botak kepala pikir nak cari kat mana duit..cuma still kena bayar RM700 jugak guna our money since menda alah corong inhaler tu Insurans tak cover dengan lain-lain cost yang insurans tak cover jugak!!huhuhuhuhu



Photobucket

Jun 9, 2014

Kisah Cuti yang panjang - Aqil Medina Admitted!

Alkisah..

Hari ni baru saya dapat bernafas secara normal..

Selepas bercuti dan ke sana -sini akhirnya lelah saya berakhir..

Ingat tak last entry tentang Medina demam tu kan?

Rupanya demam Medina tak berkesudahan..dan berjangkit pada Aqil dan sudahnya saya dan husband bercuti dalam keadaan yang menyukarkan..Seriously..

Tak dapat nak gambarkan perasaan kami yang terpaksa bercuti dengan keadaan anak-anak yang tak sihat..dengan keadaan saya yang mengandung di awal trimester, memang kadang-kadang boleh menghilangkan kesabaran masing-masing..

Akhirnya kami sampai di KL dalam keadaan anak-anak masih tak sihat dan terpaksa berkejar ke hospital keesokannya apabila suhu anak-anak tak kurang dari 38.5 celcius..

Akhirnya mereka di SINI..


Detail semuanya saya akan cerita next entry ye..

Kerja-kerja office memang melambak haq sangat sekarang ni..

huhuhu..

dan entry Sabah pon terpaksa dibekukan sementara sebab sangatlah takde mood nak bercerita n gambar cantik pon tak banyak..huhuhu..

ketemu lagi nanti ye...

Kerjaaa...kerjaaa...kerjaaa.

Huhuhuhu.. 




Photobucket

Jun 2, 2014

Babyna Tak sihat!! Esok nak fly dah..huhuhu

Hopefully Medina cepat sembuh!

Medina demam on n off since Sabtu..

Demam tak kuat sangat so Mommy tak bawak pergi clinic..hanya makan ubat-ubatan yang ada kat rumah..

tapi bile malam tadi tetiba badan dia panas taknak kebah dan bile batuk penuh kahak, terus mommy gelabah..huhuhu..tido pon tak lena...kesian kat dia..batuk tak lepas..badan pon panas..

So pepagi dah menapak kat Klinik Baba..orang punyelah ramai..kena tunggu almost sejam..

Lpeas tu kena NEB..sebab kahak penuh..huhuhu..lagi plak dah cakap dengan doktor bagi yang terbaik for today sebab esok dah nak fly..Doktor tu pun providelah ubat sebanyak mungkin except for antibiotik sebab tekak dia tak bengkak means takde kuman lah..

Semoga Medina akan cepat sihat dan kuat dan dapat bersama-sama ke Sabah..Amin!








Ni sebelum kena Neb..Happy je..hehehe..






Ni muka sengsara..kesian betul!!huhuhu


***Abg Aqil?dia kata dia tak kisah pon kalau pegi Sabah sengsorang tanpa Mommy n Daddy n Adik..asalkan dia dapat berjalan..selfish kan?hahahahha

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget