Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 25, 2014

25/01/14 - Medina Turns 1...Alhamdulillah..

Alhamdulillah..

Happy Happy Birthday to my one n only Princess ---> Medina Amani Binti Mohd Jeffry

Semoga terus menjadi anak yang solehah..Bijak dunia akhirat dan semoga anak Mommy akan menjadi Doktor Muslimah Sejati suatu Hari nanti..Amin..Amin ya Rabbala'lamin..

Semoga Medina akan terus dipelihara oleh Allah dan tetapkan imannya serta menurut segala Perintah ALLAH dan meninggalkan laranganNya..Amin..

Terima kasih ALLAH atas anugerah yang tak terhingga ini..Alhamdulillah..

MileStone's:

1) Dah Cakap Nak..Dap..Bye..
2) Dah BOLEH JALAN..Finally...hehehee.. (Abg Aqil dulu 11 bulan dah jalan..)
3) Masih Fully Breastfeed..Alhamdulillah..(Degree for Mommy !!)
4) Makan Home made Food..
5) yang..lain semua sama dengan previous MileStones..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Semoga Baby Mommy terus membesar dengan sihat..Amin!


Day 2


25.02.2013
1 Month


 

25.03.13
2 Months


25.4.13
3 Months


25.05.13
4 Months


25.06.13
5 Months


25.07.13
6 Months



25.08.13
8 Months


25.09.13
9 Months




25.11.13
10 Months


25.12.13
11 Months


25.01.14
1 Year Old!

Alhamdulillah..





Photobucket

1st Giveaway By MommyAida Blog - 1st Birthday Memory!

STICKY POST! Scroll Bawah untuk dapatkan Entry terbaru..

Sempena Birthday Medina yang akan menjelang tak sampai 15 hari pon lagi..

Jadi..dengan ini..

Saya mengumumkan..saya akan buat satu Giveaway khas untuk semua followers and future followers of my Blog..1st giveaway Ever!hahaaa..

So Tema yang akan dipilih adalah..

1st Birthday Memory!




Rules and Regulation:
1) Tajuk Entry Tersebut mestilah GIVEAWAY 1ST BIRTHDAY MEMORY BY MOMMYAIDA

2) FOLLOW Blog MommyAida ..

3) Letakkan gambar 1st Birthday's Memory
    (Tak kisah birthday sesiapa pun janji Birthday Kids dan MESTILAH Birthday PERTAMA)
     Gambar yang paling menarik dan UNIK akan di pilih sebagai pemenang..

3) Letakkan LINK pasal GA ni kat Entry tersebut

4) Sila letakkan link kat bahagian komen kat bawah ni ye untuk sesapa yang dah join supaya senang saya review nanti.. (Eceh..macam retiss sangat..kikiki)

5) Tarikh Tutup adalah pada : 25.01.14 (Birthday Medina!!)

6) Hadiah? Tunggu!!hehee..

7) 5 ORANG pemenang akan dipilih!


SAMPLE

Selamat berjaya ye semua!!




Photobucket

Jan 23, 2014

Corat Coret Birthday Medina yang di tunda.. :'(

Sebenarnya..memang saya plan nak buat Birthday Med on 25/1/14 ni (Sabtu)..

Dah bagitau a few jugak sedara mara n kawan-kawan..

Sekali tu kan..

Semua family saya terpaksa ke Penang pulak untuk menghadiri kenduri kahwin sebelah Pak Ngah saya..so Mak saya pon bagilah suggestion untuk buat on 1/2/14.. (Mak kata: Boleh celebrate Anniversary ko sekali)

Gulp!ANNIVERSARY!hahaha..Cam tak sesuai je nak celebrate Anniversary bagai kan..kalau candle light Dinner okla ..ye dak?ahhahah..

So saya pon dengan berat hati menunda Birthday Party Medina ni on 1 Feb 2014 (Sabtu)..Saya berat hari kenapa?

Sebab time tu cuti panjang..confirm ramai balik kampung atau pergi Holiday..wuwuwuwwuwu..sedih..

Takpelah kan..janji jemput je semua nanti,kalau ada,adalah kan,kalau tak ramai nanti tau lah nak buat macamana ..Heheee..

***saya teringin nak jemput semua rakan blogger saya ke Majlis Med nanti..agak-agak ramai tak yang nak datang?gagagagagagga.. :p Pssss:Tinggal dua hari lagi Birthday Med dan tinggal dua hari saja lagi Giveaway saya bakal berakhir..sapa yang tak joint lagi,meh joint!
Photobucket

Jan 22, 2014

WW: Medina Dah TINDIK!

Pic send by FIL..

PIL gagah bawak Medina pergi Poh Kong Giant Kinrara untuk tindik!hehee..

Harapkan Mommy n Daddy memang takde masa.. (HUh??)

hahahaha..

So according to MIL hanya Poh Kong je yang berani buat,so depa pon terus ke sana..dan..Taraaa..





Menangis sekejap time kena tembak tadi je..lepas tu dah..cool..

hehee..

Birthday present kekdahnya..hehee


Photobucket

Jan 21, 2014

Susahnya Bila Peti Ais ROSAK!

Suddenly Peti Ais Kami rosak for no reason!

Actually dah dua minggu peti ais tu rosak so urgency nak membelinya sangat lah tinggi..

So dah survey a few jugak..FYI kami dah lama tak tengok TV kat rumah sebab balik kerja je pergi MALL memana semata-mata nak tengok Peti Ais..ada masa terluang je pergi tengok Peti Ais..

Pegi IOI Mall (Sen Q,Jusco)- Checked!
Pegi Giant Bandar Kinrara ( Sen Heng (dah tutup), Giant ) - Checked!
Pegi Mid Valley (Harvey Norman) - Checked!
pegi Sunway Pyramid (Harvey Norman) - Checked!

Lastly,nak membeli lah terus kekdah nya lepas ukur jalan bersama Medina yang nak berjalan je kejanya (orang baru dapat kakilah katakan)..Fenat!Finally nak beli Electrolux brand,(entahlah hubby kata dia dah survey kat Internet Electrolux bagus)..Sekali tu kan..hahahha..Credit card tak lepas!Sudah limited!ahahaha..

Saya dah agak dah sebenarnya sebab kitorang memang ada running easy payment yang baru je 4 kali bayar..so memang tak cukuplah tau!Frust!Hubby plak kata takpelah..delayed dulu..

Saya dah tak larat dah..Sebab kerana peti ais ni lah saya tak dapat masak (alasan!)hahaha..kerana peti ais ni lah stok EBM saya terpaksa tunggang langgang sebab semuanya kena letak kat urmah MIL..dan kerana Peti Ais ni lah diorang tak dapat minum air sejuk dan rasa sengsaranya takde peti ais!hurghhh..

So semalam decided nak beli jugak peti ais ni dengan cash!FINALLY..tapi tetiba tak pegi jugaknya..tensi lah dengan hubby kita tu,ntah hape difikirnya saya pon tak tau..huhuh..So bila dah ada peti ais nanti sennag lah sikit..hidup saya akan lebih teratur,,eceh..heheh..

Kitorang tak pernah beli peti ais sejak kawen..(Sama macam Mesin basuh!)ni kira 1st time lah nak membelinya lepas semua barang peninggalan arwah mak huby punah ..hohoho..dah sampai masa kot!hehee..So experience pertama haruslah excited tapi yang tak tahan nya baru je beli mesin basuh 3 bulan lepas ,sekarnag nak tanggung lagi azab nak membeli Peti ais..fuh gile kopak !tapi nak buat macamana semuanya keperluan..harus di beli jugak!

Alhamdulillah masih ada rezeki buat kami untuk beli barang-barangan rumah di kala kesmpitan..Eceh!

So tak sabar nak membeli ni..dan mungkin akan beli esok kot since hari Hubby sibuk main badminton!

nantikan Peti Ais terbaru kami..hahahhaha


Macam ni lah lebih kurang..



Photobucket

18 January 2014 yang dirai..

18 January 2014

Pagi pergi kerja macam biasa..Tengahari Boss ajak pergi celebrate..dia belanja kat Ayam Kampung RNR Awan Besar…Alhamdulillah kenyang amat!





My Boss with my colleagues..

Thank u Boss! 

Balik tu pun dah dekat 3.30..lepas tu Daddy ajak pergi makan-makan ..(makan je?hadiah tade?Kudukuit!)

Teruslah kami ke Sunway..Mall favourite we alls uUU! (actually daddy nak ke IOI Mall je tapi Mummy TAKNAK!ape kerlasss IOI jeh..hahaa…) SO Daddy pon dengan SPORTINGNYA melayan lah jugak Birthday Girl ni..hikhikhik..

Sesampai je kat Sunway,terus terbentang indah Kenny Rogers..Kami planned nak makan kat Fish & Manhattan..Seafoodddd..ouh sedapnyaaa..Sekali tu kan..entah angin ape ntah mamat Aqil tu meraung-raung nak masuk KR!ggrrr..Mu ni dah kenapa?sapa punya birthday sebenarnya ni? *Confius!

So Tak larat nak layan peel Mamat yang ber angin kus kus sampai ke sudah..pergi jugak lah KR yang lebih tenang berbanding F&M tu..huhuu..Takpe..sedapkan hati,kat sini pon ada Ice Cream Cake..(Mommy nak makan yang ini sahaja!)hahaha sebab perut masih kenyang..

Tapi..bile order menu terus berpasangan order with daddy kekonon nak teman daddy makan..kesudahanny tak abis pon!membazir..hahah..Aqil pon sama..Delightful Bites konon!last-last tak habis jugak..herghhh..


Daddy - Son Talk!


Mommy with Botak Girl..



Dady punyaa..Sedap!


Aqil yang kekonon khusyuk makan..


Mommy's


Air Daddy n Mommy..(Air suam je?Tekakku SAKIT!)


Ini yang lebih diidam..nyummy!

Sakit tekak memang ini lah ubatnya..

Makin menjadi sakit tekakku uollss..ahhahaha




Before balik..



Hadiah from in laws..

Dan Semalam 20 January 2014..

Office saya buat small celebration for me..weee..actually nak celebrate on Saturday tu tapi tetiba ramai plak yang outstation..so agak tak best kalau tak ramai orang kan..So boss kata celebrate lah hari semalam...heheee..











Seronot!

Alhamdulillah for everything..

Terima kasih semua!

***Birthday Med terpaksa ditunda tarikh nya..adoi!!!nanti saya bagitau ye bile..





Photobucket

Jan 20, 2014

Update : Hadiah 1st GA MommyAida

Mesti ramai tertanya-tanya kan hadiah ape buat pemenang 1st GA MommyAida tu kan?

taraaa..


Setiap seorang akan menerima satu kotak yang dalam nya berisi..Jeng-jeng-jeng..

Hehee..

Dan tak lupa juga,ada hadiah buat si kecil anda!

Jom reramai sertai GA saya yang akan berakhir pada 25.01.14 nanti!


Photobucket

Jan 18, 2014

18 January 2014 - 29 Tahun Dah?

Alhamdulillah..

Hari ini saya masih diberi kesempatan untuk menghirup udara yang segar di usia 29 tahun..

Alhamdulillah..29 tahun sudah..

Walaupun kondisi badan saya yang tak berapa sihat hari ni,tetap saya hadapi hari ini dengan gembiranya..

Semoga dengan pertambahan umur pada hari ini,hidup saya akan bertambah tenang dan segala impian akan menjadi kenyataan dan segala kebahagiaan menjadi milik saya dan keluarga..Amin!

Semoga saya terus menjadi hamba Allah yang Istiqamah,Mawaddah dan Mujahadah..Amin..

Sebenarnya..dedulu saya excited sangat menanti hari ni..saya semangat menunggu hari kelahiran saya sebab 18 January sahajalah hp saya akan berdering dengan kencang tanda message2 ucapan hari jadi masuk (waktu takde FB)..tapi sekarang Timeline FB saya penuh dengan ucapan hari jadi..saya suka...saya gembira..heheee..

TAPI sekarang...18 January dah tak menjadi hari yang istimewa sangat bagi saya..sebab ..25 January yang lebih di nanti..sekarang fokus saya hanya kepada hari itu..dan kerisauan saya pon hanya pada hari itu..Semoga segalanya akan dipermudahkan..Amin!

Semalam..as usual..Husband main badminton sampai awal pagi..tapi semalam dia balik pukul 12.10..semata-mata nak wish Happy Birthday kat saya wlaaupun saya dah tido walaupun saya tak dengar sangat pn wish dari dia..hehee..(sweet lah jugak kan,sebab sanggup keluar balik lepas tu nak pergi makan..selalu pukul 2 pagi baru balik) So Thank u MY HEART..

Dan thank you jugak buat semua kaum keluarga yang sanggup wish kat saya dari tengah malam tadi sampai ke pagi..hargai sangat..Wish dari Abah saya yang paling tak tahan..


ada ke patut 31?isy..isy..hahhaha



Along saya yang tersayang..


mak n adik saya yang tersayang..


Dari adik bongsu saya yang tersayang..


kakak kedua saya yang tersayang..


Cousin saya yang tersayang..

terima kasih semua atas segala ucapan dan doa..sayang semua sangat-sangat!

***Birthday Mommy n Medina betul-betul selang seminggu..




Photobucket

Jan 17, 2014

Demam... Menyusu boleh makan ubat ke?

Dah lama tak merasa nikmat sakit..

Dah lama tak demam sebenarnya..

Rasanya sejak mengandungkan Medina,tak pernah demam..tak pernah sakit..(except for diarrhoea)
Tapi..semalam tetiba kena pulak..(mungkin peluang untuk dosa-dosa kecil terhapus)..hadapi dengan tenang tapi tu la..Medina pon demam jugak..tak tau sebab ape..mungkin kami demam sebab pertambahan umur kot untuk bulan January ni ..hehee..Mommy yg dah tua pOn nak jugakk demam nya..haih..

So yang menjadi masalahnya..saya takut nak makan ubat..takut effect breastfeeding mode saya..sebab hari tu time saya keracunan,saya makan seketul ubat Antibiotic..tapi susu saya terus bertukar jadi jernih n macam tak confident je nak bagi baby..haih..so sekarang saya just bergantung kepada Air Badak je..Hopefully jugak demam ni cepat kebah dan saya boleh hadapi hari esok dengan gembira..ecehcehceh..18 January lah katakan..hehe


Dan semoga Medina cepat sembuh..Amin!

Photobucket

Jan 16, 2014

Us at Wedding Anak Menakan!

Actually anak menakan ni Huby's cousin's daughter..(kira anak menakan lah jugak kan..)

1st anak menakan kami kahwin!

Tahniah Nurul n Suami (Nurul ni pun silent reader blog ni..*Malu!) Semoga kekal hingga ke Syurga..Amin!

So start Isnin dah berkampung kat Taman Mega Jaya,Cheras sehinggalah membawa ke Selasa malam..

Penat memang tak terkira lah ..sebab as expected Medina sangatlah well attached with Mommy..(Taknak berpisah..baca sambil nyanyi macam lagu Black tu tau) *fuh..

Tapi what to do ..Anak kan..terpaksalah jugak walau mengah mendokong dia ke sana sini..huhuh..

Dan Hari Selasa jugak rumah kami menjadi tempat berkumpul mak mak menakan kami yang lain..memang riuh!tapi seronok sebab sesekali dapat berkumpul..

dan kat bawah ni serpihan gambar yang ada..

**Gambar pengantin nan ado..sebab TAK SEMPAT!

hahahhaha..


Medina bersanding..


Malam doa selamat..selamat di photo booth kan..hehee





Nice deco ..


Us without Medina yang dah di 'culik' sekejap..hehee






FIl n Mil 


Pak Teh n Mak Teh yang sporting habis..











Malam Resepsi!


Us without Aqil pulak yang dah pandai berkawan yang dah pandai mengorat!Haih..







Aqil with Pengantin!

*Curi gambar dari Tok Daddy's Hp..hehee

***Nanti saya BW ye..semalam sempat pergi dua rumah je..huhuhu..kejap lagi saya sampai ye..


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget