Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 29, 2013

Tentang Interview this coming Tuesday!!


Assalammualaikum..

Dah tak tau nak cerita ape..

tup tup dapat call dari Pantai Medical Resources (Pantai Hospital Group)

Dia invite saya untuk datang interview for this coming Tuesday..

Alhamdulillah.. (perasaan -  macam dah dapat kerja je rasa..hahaha..Hover!)

So sekarang ni nak prepare kan diri untuk interview ni dan mungkin akan ambik leave on that day..nak settlekan banyak benda sekali.. (nak keluarkan duit bayar fees Tadika Aqil-Bawak Medina inject 9 mos-Register School Aqil terus)

Actually..saya memang sedang mencari kerja after saya rasa Working on Saturday doesn't suits me at all..

Yeah..that is one of the reason..beside other reasons lainlah jugak.. (like benefits and career enhancement also..)

Saya sebenarnya teringin nak bekerja dengan company yang ber kapasiti BESAR..ramai colleagues ..ada company trip..masuk klinik free...ada bonus every year..ada increment which is saya tak pernah dapat selama saya kerja selama 5 tahun ni..hihihi..

Pernah..kerja dengan company yang berstatus BERHAD..tapi bile saya masuk je, company tu dah nyawa2 ikan dah..bila turn saya untuk dibayar bonus, saya tak dapat merasa sebab company tu dah JATUH!huhuhu..how unlucky am I..

So sekarang saya memang mencari Company yang ramai staff, at least saya boleh berkongsi rasa..dan bukan dalam keadaan sekarang yang memasing buat hal sendiri..huhuhu..oh how I miss moments in Patimas..and how I miss Rose and other colleagues so much!!huhuhu..

So doakan saya berjaya eh..untung-untung Benefits yang diorang offer nanti, akan memotivasikan saya untuk kerja dengan lebih kuat lagi..InsyaALLAH..

LAGI SATU..PALING PENTING!!

Company yang akan saya join...TAK KERJA HARI SABTU!!

Mueheheheheehee..


Photobucket

Nov 27, 2013

Rutin Setiap Pagi! - Hanya 1 jam...

Tetiba terlintas nak buat entry ni..

Pagi tadi..bangun pukul 6.45 pagi..sebab tut!sebab period lah..tak boleh sembahyang..tu yang bangun lambat sikit..hihihi

Turun bawah..basuh kain (masukkan kain dalam mesin basuh)

Start tenggek bubur Medina..

Naik atas balik..Mandi..

Siap mandi terus turun bawah balik..

Masukkan Ayam..carrot..cheese..kismis dan carrot dalam Bubur Medina..masukkan softlan dalam mesin basuh dan terus ke depan..

Duduk depan Tv sambil mengepam.. (Tanyalah Ustaz TV9-feveret)

Dapat 3oz..stop.. (cukup untuk Medina minum sesi pagi)..

Tutup api Bubur Medina dan sejukkan bawah kipas..

Keluarkan Kain baju dari Mesin Basuh dan ke atas untuk jemur kain baju.. (Balcony atas..)

Siap jemur kain..Blend bubur Medina..masukkan dalam Tupperware kecik-kecik..

Siapkan Bag Nursery...Siapkan Nursing Bag..siapkan botol air..

Naik atas..bersiap..make up..Medina dah bangun..tukar Pampers...dan JOM ke rumah Bibik!

Hanya 1 jam..pukul 8.05 saya dengan anak-anak pon meluncur laju ke rumah bibik dan in between singgah 7 Eleven lah jugak atas permintaan Abg Aqil nak beli Oreo dengan Vitagen..

Sampai opis sharp pukul 8.30pagi..

Begitulah rutin saya setiap pagi!

I'm very sure kaum Daddy confirm tak mampu bukan?hihihi

CC: Suami saya..

Photobucket

Birthday party Last Saturday Nite!Mommy drive alone..

Sabtu hari tu..

Cousin saya a.k.a Owner MinazBoutiqueStudio buat Birthday party anaknya yang ke satu tahun..

So hari Sabtu tu adalah hari paling pack lah  jugak buat saya..

Balik Expo dah pukul 4.30ptg..rehat-rehat kejap..

Pujuk en Daddy supaya teman saya ke Kajang, tak dihendaknya..nak tgk bola lah..tak sempatlah..aduii..dahla saya memang nak pergi sangat Birthday party tu..

Takkan nak drive alone??

Takkan nak tinggal Medina?

Aiyohhh..

Pujuk pulak si Bibik tu,macam-macam alasan dia bagi..

Sakit kepala lah..

Tak sihat lah..

Sampai telefon orang kampung dia menangis-menangis kata tak sihat (bila saya paksa jugak dia ikut)..

Drama QUEEN!

Urghh..

so after Maghrib tu,lepas pujuk jugak Medina duduk dalam Baby carrier dia tu, tapi dia menangis-nangis jugak tak mahu duduk diam..dia nak tido sebenarnya..

Nursing dalam kereta for 15minutes..taknak tido pulak..

Daddy dah tak confident..tak payah pergi lah..nak jugak!hahahahha..

Dahla..daddy masuk dalam,we all nak gerak dah dengan Medina duduk menyusu atas lap Mommy dengan berbantalkan Nursing Pillow..Drive lah Mommy slowly...sambil Medina menyusu..

Sampai kat Highway Bukit Jalil,Medina dah tido..ALhamdulillah..Tapi Mommy tak sempat nak letak dia kat dalam baby carrier tu...dah sampai Balakong baru dapat letak dan sampailah Kajang dia tido..ALhamdulillah..

Abg Aqil?as always..Behaved dan mendengar kata sungguh..Good Boy Abang!




















































Esoknya baru balik Puchong di kala anak-anak masih lena di ulit mimpi..

Alhamdulillah...dan pembelian car seat tersebut adalah disebabkan hal ini lah..hihihi...

Last but not least..

Happy Birthday FURQAN!!

Semoga menjadi Anak yang soleh dunia akhirat..

Amin!
Photobucket

Nov 26, 2013

Perihal Car Seat Medina - Sweet Cherry Brand

Al-kisah..

Kan saya memang mencari Car Seat For Medina for Quite some time..

Tetibaa..

Hari Ahad hari tu..Daddy nak mencari barang kat jusco IOI Mall.. (Selepas memujuk untuk Ke MidV tidak berjaya)..

Dan kami pon melilau kat sekitar Jusco tu untuk mencari barang yang ingin dibeli..

sekali tu saja je lah usha-usha car seat Medina..

Harga yang kalau Combi memang mahal amat lah kan..cecah RM1k tu..

sekali tu tengok Sweet Cherry..ade yang berkenan ..tapi bukan nak beli sekarang..sekali tu Daddy cakap,amik je lah sekarang tak pyh nak fikir2 lagi dah..huhuhu..

Melepak kat situ,try itu ini..pusing terbalik kan lah..sekali tu..
"ok kak kami nak amik yang ini kaler merah jugak.."
Kakak tu masuk ke stor utk mencari..
"sorry dik,,yang merah dah habis..tinggal yang Orange je.."
"alaaa.."

mommy dah tak nak dah..memang ingat nak patah balik ke MidV je..(gigih nak kejar Expo tu lagi walaupun jam dah pun menunjukkan ke pukul 7 malam dan Medina ditinggalkan di rumah bersama Bibik)

"Ambik jela Bie...still ok lagi ape..takde rosak pon.." kata Daddy memujuk untuk mengambil Display Item
"Taknak..dah ada calar" Cecepat daddy gosok2 untuk hilangkan calar
"Taknak!bie tak suka lah beli yang display..entah orang dah kencing ke kat atas tu..dah kotor ke..taknak!"
"Ala mana ada bau pun..elok lagi still bau kedai"kata daddy sambil mencium car seat tersebut..
"Taknak!"
"Taknak dahla..jom balik..beli jela,duit dah keluar dah pun..tunggu bila lagi..blaa.blaa..blaa..-daddy membebel"

"Okla..amik jela.."

"kak..yang display boleh beli ke?"
"boleh.."
"Tak rosak kan?"
"Tak..lagipun baru lagi letak...baru 5 hari rasanya.." yerla tu..hahahah..

Dah beli..


Harga:RM299.90
After Less:
RM239.90


1st expression kena duduk kat Car Seat sendiri..












Pasrah+Redha..

hahhahahahha



Photobucket

Nov 25, 2013

6th Maternity and Children Expo at MidValley..

Unplanned sebenarnya saya terjah 6th Maternity & Children Expo tu..

Sebab lepas kerja hari sabtu tu saya memang nak terjah IOI ..nak beli walker untuk anak Ucu saya..(Baru melahirkan Baby Girl on 19/11/2013)

Tetiba bile saya tgk FB Expo tu,memang menarik hati sangat..plus Booth Sweet Cherry pon ada kat situ..huhuhu..
Saya pon apa lagi..tanpa berbelah bagi..terus memecut laju melalui Jln Klang lama ke MidValley..dengan harapan,parking senang dan kalau susah cari parking saya akan guna Valet Parking (4 jam pertama RM15..okla tu kan?)

Sesampai je Mid Valley baru traffic sedikit sesak sebab semua orang menuju ke parking bay..nampaknya semua full,saya masuk je parkin gbay yang kekonon ada 50 bays parking available lagi..

Alhamdulillah selepas melilau tak sampai 10 minit pon,akhirnya ada satu family yang baru nak keluar dan balik di hadapan saya,maka saya pon dengan rakusnya mengambil parking mereka..(terasa bertuah sangat!!sebab saya pernah cari parking almost 1jam tau kat MidV tu!)

Dan etrus ke tingkat atas..dan bermulalah pengembaraan saya di sekitar Expo yang bagi saya:

    1.      Paling best Expo ever!
    2.    Banyak barang esp for babies n mommies
    3.     Ada Booth Tommee Tippee yang ramai sangat orang serbu..harga memang yang TERMURAH! RM28 untuk 2 botol 9 oz yang colourful!TAPI..orang yang beratur, saya rasa ada kot 500meter..Panjang gile yang bagi saya counter pembayaran dia sangat tak effisien!Buat saya yang ingin menjimatkan masa ni,memang tak la kot nak beratur!hihih..takpelah..selamat maju jaya buat yang beratur tu ye..
    4.    Booth Pureen pon sangat best..baju bajan semuanya cantik2 dan harga RM10-RM15 ..memang berbaloi..sempat borong 4 pasang baju Medina..
    5.    Lagi satuBooth Bebe..cantik-cantik baju dia tau..lepas tu ada disc 70%..jatuh sehelai baju cantik girl,RM5.07 je tau..tapi saya tak beli pon..pening lah nak pilih..huhuhu
    6.       Pampers ada kat situ Drypers,Mamy Poko dan aLampein..Tapi saya tak beli pon..sebab saya prefer Pet Pet pny brand..Medina tak tahan kalau pakai Drypers..Mamy Pokok mahal lor..hihihi..
    7.       Kedai mainan pon ada tau..banyak sangat..Fisher Price la,Simple Dimple..Saya ingat nak tgk Push Walker utk Medina,kat FP ada disc 20%..dari Harga Rm169.90 jadi RM140++..sekali tu jalan-jalan lagi..ade satu kedai mainan RM88 je push walker jenama Play Skool.. Aduhai..bestnya lah kalau saya bawak duit banyak..huhuhu..
    8. Booth untuk nursing n breastfeeding pon banyak sangat..FabulousMom,MomLittleone,Luna tots dan banyak lagi..memang berbaloi Expo kali ni..
    9. oh ya..booth untuk Baby Carrier yang Ergonomic pon melambak..sum more ada less tau..haih..rambang mata di buatnya..Ergo,Boba,Pognae..kalau time saya tengah mencari SSC ni dulu,dah lama saya singgah n try-try..mesti berbaloi...huhuhu (Pognae tuu..susah kot nak cari Official kedai dia..)
    10.    Lain-lain..banyaaakkk lagi..Best n rugi kalau tak pergi..
    11.     Esoknya saya ajak jugak Hubby pergi ..tapi dia kata “malas!”..erghh stresss..




Baby Bath head to Toe

kalau beli satu RM12 (kat luar RM14)
beli dua dapat RM20.00

Murah..


Antara paper bag yang dapat..hihihi


Nursing Bra ni pun murah jugak RM20.00 saja..



Ubat gigi Abg Aqil..

RM4.00

Kalau yang sekali berus gigi tu RM3.00 saja..

lepas tu dapat free gift lagi..hihihi


Free gift n toys Medina RM6.00



Baju bajan Medina..

RM50.00 for All!!





Disebabkan saya dah boikot semua barangan from Johnsons makanya saya telah memilih Pureen sebagai pengganti..

RM12.00

Lepas tu turun Jusco..beli walker kat sana memandangkan kat Expo tu xbanyak choice..huhu


Jusco buat offer RM139.90 only..
2 in 1..baby walker and rocker..


RM149.90



Tangkap gambar car seat ni sebab memang nak beli car seat..nak tunjuk kat Daddy..tapi daddy malas dah nak datang sini lagi..huhuhu


RM120.00 kat Expo..

Tapi simple sangat kan...





Photobucket

25.11.13 - Medina sudah 10 bulan!!

Alhamdulillah..

My Botak girl dah besar dan semakin lasak..One thing for sure!!

Sangat banyak persamaan dengan abangnya waktu umur mereka sama..

-Suka tidur atas badan orang..(abang dia yang sekeping tu pun selamba je dia landing)
-Suka hantukkan kepala dia yang botak tu kat muka kita (sakit amattt)


Milestone's:
-Masih Fully Breastfeeding (Alhamdulillah walaupun stok semakin merudum!sobs sobs sobs..itu masalah Mommy)
- Masih fully makan Home Mommy Made Food .Cuma kadang-kadang je Mommy suap lah secubit roti coklat,sesudu Ais Krim..(abis dah Medina teringin sangat,Karang kata Mommy kejam lah pulak kan?)
- Baru berdiri dan meniti je..nak melangkah,takut ya amatt..hihihi
-kalau dah pegang satu2 barang tu,jangan haraplah nak lepaskan..Memang tak!hahahaaa.
- Rambut still senipis cuma..sedih..haha
- Berat?tak tau..sebab 9 months cek up hari tu,tak pergi pun..clash dengan pergi PD hari tu..Bila ntah nak perginya..haih..hihihi.. (Sorry Medina)


Tu je kot!

Semoga Rambut Medina cepat tumbuh sebab Mommy sangat tak sabar nak tocang Rambut mu yang kemungkinan halus dan cantik..Eceh..

hihihi..























Gambar semua #throwback Dinner kat Chillis hari rabu lepas..




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget