Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 30, 2013

#THROWBACK - Bandung, Indonesia - Taman Safari Indonesia, Bogor

1st Episode of Bandung refer HERE

~December 2011~

Day I – Taman Safari Indonesia

Seterusnya perjalanan kami hanya mengambil masa 45 minit untuk sampai ke Taman Safari Indonesia..

Bayaran untuk masuk ke Taman Safari ini dikenakan IDR115 ribu (RM40.00 seorang)..tetapi BERBALOI!!

Sebab kita boleh nampak real setiap haiwan disini..in fact haiwan-haiwan yang jinak dibiarkan berkeliaran di sekitar kawasan taman ini..

keluasan?3 kali ganda lebih besar dari Zoo Negara..Luass sangattt.Haiwan pon pelbagai jenis n yang paling best, kita boleh bagi makan kat depa secara LIVE!Nak tengok?JOM!!


Hai pak Belang..


Menguap pun tak reti kaver..hahahaa..





Aqil at 2 years old..


Daddy with Harimau ape ntah..


Aina fed Elephant





Dady rilek je bg makan kwan dia ni..


Aqil n Daddy





Bear yang ganas..





Hai ..lawa rambut?heheee.








Momy ytakut gile dengan Elephant ni..Bau dah laaa busuk..hihihi

















Ada pertunjukan Anjing Laut...

Best sangat tau tempat ni..

tapi sekali dah pergi, cukup la kot..sebab tengok haiwan je  kan..kalau nak different experience pergi Zoo ni, boleh datang sini!PUAS tau..hehehee..

Cuma perjalanan je la tak tahan..sebab kawasan Bogor ni adalah di tengah-tengah di antara Jakarta dan Bandung..So kalau landed kat mana-mana Airport pon,still jauh jugak perjalanan..huhuhu..

NEXT






SHOPPING






TRANS STUDIO,BANDUNG



Tunggu!!!

Photobucket

Sep 28, 2013

#THROWBACK 2011 - Bandung,Indonesia (Part 1) - Perjalanan-Bogor

(HASHTAG)Throwback Entry

December 2011…

Seingat saya time saya kerja dekat Public Listed company dulu, saya terlalu busy dan tak bukak blog sangat sepanjang saya kerja kat sana selama setahun..BE pon tak banyak..Komen pon takde…huhuhu..Busy teramat!

So kesempatan untuk mencoretkan kisah Travelogue saya ke Bandung Indonesia, Memang tak ada!

Maka saya tetap nak mengadakan Entry ini sebagai rujukan..konon-kononnya kalau nak pergi lagi ke sana…heheeee..

So perjalanan kami telah dimulakan dengan sedikit kisah pahit yang diadakan oleh pihak AirAsia..Flight kami dijadualkan pada pukul 5.15 petang telah pun ditunda pada saat-saat akhir ke pukul 12.15 pagi..Bayangkan lah macamana perasaan yang ada ketika itu..Semuanya telah disiapkan malah, kami semuanya telah pun sampai di LCCT dan driver kami telah pun balik..

Mau tidak mau kami terpaksa berehat di Homestay sekitar Sepang sementara menunggu Flight seterusnya pada pukul 12.15 pagi itu..(ambik cab lain pulak..)














Semua excited nak pegi Holiday!!

TAPI...


Sick AirASia!

Sampai di Husein Sastranegara International Airport pada pukul 2.15 pagi (waktu tempatan)..kelihatan semua penumpang Nampak capek amat plus mengantuk..Aqil ketika itu berumur 2 tahun pun kelihatan sangat tak selesa..

Airport di sana agak kecil dan sempit..Seperti kebiasaan pemeriksaan Imigresen telah mengambil masa yang terlalu lama..Sehinggakan saya terpaksa mengendong Aqil yang ketiduran without any assists! (Stroller tidur takde..tak bawak..)..Luckily…atas sifat keperimanusiaan mereka (Imigresen Indonesia)..mereka telah menyediakan fast lane buat family yang mempunyai anak kecil termasuk saya!Alhamdulillah..tidak perlu beratur terlalu panjang dan lama..Akhirnya kami semua selamat masuk ke Negara Indonesia,wilayah Bandung..

Sesampai di sana..Supir yang telah diupah oleh FIL, telah pun bersedia untuk mengambil kami..Kelihatan dia pun capek kerana menunggu kami terlalu lama..Ini semuanya salah AIRASIA!huhuh..

Seterusnyaa..Perjalanan kami pada jam 3.30 pagi itu telah diteruskan ke Daerah Bogor (kerana akan bermalam di sana untuk pergi ke Taman Safari TERBESAR DI ASIA TENGGARA)..Perjalanan dari Airport Bandung ke Bogor amat-amat mencaabar dengan jalan yang berliku-liku dan tidak rata struktur jalannya, buat kami tak selesa dan badan terlampau sakit! Dan akhirnya selepas 3 jam perjalanan penuh dugaan, kami sampai jua di Bogor pada pukul 6 pagi (7 pagi waktu Malaysia)..

Disebabkan kami sampai terlalu awal,maka semua hotel TIDAK BOLEH menerima kami sebagai tetamu atas alasan bilik sedang dikemaskan..Check in Time mereka adalah pada pukul 8 pagi..Ada masa 2 jam lagi..Mahu kemana?tiada arah tuju…KAMI MAHU MANDI!!

Akibat semua hotel memahal tidak mahu menerima kami, maka kami terpaksa menerima rumah tumpangan yang sememangnya TERAMAT USANG..at 1st beberapa rumah tumpangan telah kami jumpa, tetapi ada sahaj slacknya..Bilik air di luar la..terlampau kotor la…

Akhirnya hanya ada satu pilihan..dan TETAP!!KOTORRRrr…sampaikan saya tak lalu nak mandi..saya tak lalu nak duduk kat katil yang ada…hahahah…

TERPAKSA mandi jugak..Arghh!!Stresssssssssssssssssssssssssssss…Cepat2 keluar dari motel itu..dann..Legaaaaaaaaa…haahahah

Breakfast di kawasan sekitar situ..

















Melawat keluarga Supir yang daif..(kesian sangat..)















Seterusnya..

SAMBUNGAN….

Photobucket

Sep 27, 2013

Love you Mr Arrogant - 1st time Jatuh Cinta after DDK

Assalammualaikum..

hahahah hari ni nak cerita pasal cerita Love you Mr Arrogant kat slot Akasia (TV3-7 mlm) sekarang..

Aduiyaiii..macamana boleh ter sangkut tengok 1st episode hari tu pun saya tak tahu..tapi 1st time tengok terus jatuh cinta!

Seiously..in fact saya pon ade baca Novel tu kan..So far memang pelakon yang berlakon semuanya menyerupai macam novel tu tau..Sangat menghayati watak..

Walaupun Heroin dia saya tak kenal pon tau!Walaupun dia tak se cantik Tiz Zaqyah (my fav actress Ever!)
Tapi dia pandai berlakon!serious!..kalau pejam mata, suara dia macam Izreen Azminda sangattt..So saya pon terima jela hakikat yang dia pandai berlakon n pandai bawa watak Zara tu..hehehe..

Hero?memang fav hero jugakla..walaupun tak se kacak Aqasha..walaupun tak se romantik Aqasha..Tapi saya terima dia dengan rela hati..heheee..So saya tetap terima Azlee Khairi sebagai Irham..

Synopsis:

"Drama rangkaian 26 episod ini mengisahkan tentang dua hati yang disatukan tanpa rasa cinta akhirnya terpaksa mengakui bahawa perasaan tersebut mulai timbul setelah mereka berdua disatukan dan Azlee Khairi (Irham) anak orang kaya yang luarannya tampak sombong namun jauh di sudut hatinya tidak sanggup melihat isterinya diperlakukan sedemikian oleh ibunya lakonan Norish Karman sebagai Puan Sri Maryam dan Hanez Suraya (Sherry) yang kecewa tidak dapat berkahwin dengan Irham.

Dari situlah bibit-bibit cinta mulai tersimpul apabila Zaraa (Zara Zya) dapat merasakan bahawa Irham mulai sayangkan dirinya.
Baru sahaja kecapi bahagia setelah masing-masing mengakui perasaan cinta mula bersemi, dugaan mulai muncul apabila kehidupan rumah tangga mereka diganggu oleh Faisal lelaki yang psiko dan juga Hardy sepupunya yang cuba mendekati Zaraa.
Tekanan Irham bertambah apabila Puan Sri Maryam disahkan mengalami masalah sakit jantung.
Mampukah Irham menyelamatkan rumah tangganya setelah ibunya meminta untuk dia berkahwin dengan Sherry sebagai permintaan terakhirnya sebelum pergi.
Irham tersepit dengan keadaan yang menghimpit dirinya. Adakah Irham akan mengotakan hajat terakhir emaknya atau mempertahankan rumah tangga bersama isteri yang baru dicintainya itu?

Diarahkan oleh sutradara Eoon Shuhaini dan nukilan skrip oleh Chinta Nadeepha, Lee Chonz serta Mahbob ini turut dibintangi Keith Foo, Anzalna Nasir, Mustapha Kamal, Fadilah Mansor, Alex Yanz, Aishah Illias.
Nantikan drama yang sarat dengan emosi yang bakal menemani petang anda bermula pada 25 September 2013 setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 7.00 petang di TV3.

Arghh cant wait for the next episode!!

***1st time saya jatuh cinta pandang pertama dengan cerita ni after Dejavu Di Kinabalu..huhuhu..











Photobucket

Sep 26, 2013

Kindy Aqil ~ Options ~ (I) Brainy Bunch Bandar Kinrara

Sebenarnya..

Saya belum Finalised lagi Kindergarten mana yang Aqil akan belajar Tahun Depan..

Genius Aulad adalah salah satu option yang ada..

Seterusnya..saya ligat men survey lagi...hehee..

So here's some info of Brainy Bunch Bandar Kinrara:


details of our registration fees are as below:

Annual Reg. Fees (Once a year) - RM 1060

+

2 x Monthly Fees (Jan + Nov 2014)

Regular (8am - 12 noon) - RM350
STAR (8am - 3pm) - RM650
Full Day (8am - 6.30pm) - RM750

+

Little Scientist Fees (once a year) 5yrs old - RM200

+

School uniform - RM50
Sports Uniform - RM50

+

Sports Day - RM100
Field trips - RM100
Graduation/Year end concert - RM150

Should u have any inquiry, pls call me at 019-2681427 (Aunty Afzan).

Tq.




Huhuhuhu...menangis mak tengok Monthly fees nya..RM350 for 3 n half hour?

uhuk..memang tak la kot nak hantar Aqil kat sini walaupun memang sangat tip top dia punya prestige of school..

Environment pon bersih (corner lot)

Classroom pon besar..

TAPI..

Mak tak mampuuuuu..

huhuhu..


Brainy Bunch Bandar Kinrara



Best kan tengok?

tengok je lah mampu kot..

huhuhu..

Next OPTION

v



v



v



v



v


v



v


SMART READER KIDS!!

(after saya pergi Open Day on 5th October 2013 ni baru saya share findings ye!)

LITTLE CALIPHS

(Nanti saya share lagi dan lagi ye..)


Photobucket

Sep 25, 2013

25.09.13 - Medina Amani - 8 bulan Sudah!

25.01.13 – 25.09.13 – 8 Months Old!





Alhamdulillah..Anak mommy dah besar..How time flies.. (CEPATNYAAA!)

Semoga membesar menjadi anak yang solehah..Amin..

Milestone :-
Masih sama dengan 7 months punya Milestones..
Dah boleh duduk..merangkak dengan laju…Panjat –panjat sana sini..FENING mommy…dah la selalu jatuh-jatuh…Bila jatuh.. UUWaaaaaaa..sampai bengkak mata..hahah..anak girl kan harus cengeng lebih..hihihi..

Bile dah jalan nanti,tak tau lah Mommy camana..Confirm Mommy makin kurus sekurus-kurusnya..huhuhu..



So far..Medina ni belum lagi menyerupai Abang Aqil dia…Belum mewarisi sifat memunggah Daddy..Kalau Abg Aqil dulu, time merangkak2 ni lah dah rajin bukak semua laci..bukak semua cabinet and PUNGGAH!! Rumah confirm jadi tunggang langgang!hehe..

Tapi Medina sekarang..Rumah masih ter kemas rapi!!Alhamdulillah..Kalau bersepah dengan toys pon Abang Aqil akan tolong kemaskan..Gud Boy lah abang ni..Nak tau dia humban semua toys kat mana after main?




Kat rumah dia laaa..ni rumah Dia..Untung ade Khemah ni..useful betul!!hihi

Thanks Mak Ngah Azura, kasi RUMAH ni kat Aqil..heheee..



Bonding Moment!!







Sep 23, 2013

Weekend Lepas - Birthday Celebration at Cerana Restaurant

Cerita Hari Sabtu ..

Pagi pergi kerja - Pukul 1ptg balik rumah kelam kabut tukar baju sebab nak pg Wedding kat Kelana Jaya - Pukul 3.30ptg after wedding pergi Paradigm Mall (cari hadiah) - Pergi Digital Mall (Ambik gadget terbaru Daddy pulekk) - Pukul 8mlm kelam kabut pergi Cerana Restaurant, Cheras - Pukul 11 mlm kebaboomm!!Exhausted amat!!!!huhuhuh..

So Here's are the Piccas..








Birthday Boy and His GF..same birth month!! 

(September babies..)

hehee

Makanan heaven..






One Happy family..





Kak Aida mereka..hehee..








Si temuk Mommy with Bibik..


Always si Manja Mommy..

Abang yang saaaaangggaaatttt MANJA!!

Seriously..

Haih!!

hahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Cerita Ahad:

Bangun pagi - Penat - Mesin Basuh ROSAK (ARghhhh!!) - Sambung Tido balik - Pukul 9.30 mandikan Aqil - Pukul 10 mandikan Medina - Pergi Dobi Basuh kain (Self service RM5.50 only) - Sementara siap basuh kain,pergi pasar, beli Baju HArian Aqil- Beli sayur- Pegi Giant beli Blender Medina (Blender ROSAK)- Masak - Makn - TIDO- Daddy ajak beli meja untuk letak GADGET baru dia tu - duduk rumah sampai Tidur!!hahahahaaa...

KESIMPULAN!! 

PENAT AMAAAAtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget