Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 23, 2013

Medina warded at Sime Darby Medical Centre!!

Assalam..

Selamat pagi ahad..

Petang smlm Medina warded at SDMC due to her fever does not recover at all..

At 1st everything was normal but still got fever at 38deg..

Decided to test her blood to check the caused..because of virus or bacteria..

After two hours waited..after two times took her blood..the findings was..

Medina had DENGGI!!

Percaya tak?saya tak percaya langsung sbb mana ada rashes kat badan dia..doc says,her platlet is lower than normal 89 only rather than 150 as we normal..

Hurmm..have to admit since need to treat her with normal procedure of denggi..

***to be continue..



Jun 20, 2013

Badan Medina panas - mungkin demam pertama kali

Badan kepala suma panas..


Kesian babyna..


Mungkin demam..


Get well soon adik..

Risau sgt2 kalau baby demam..mintak-mintak takde apa-apa..mungkin demam nak pandai kot..

Cepat-cepat sihat ye syg..







Jun 19, 2013

~Foods for Baby ~ Jadual Pemakanan bayi


Assalammualaikum





A month to goooo..

Tak sabar nak bagi Medina HomeMade Foods!!

Mommy kena rajin lebih rajin lagii...

Chaiyorkk!!




Photobucket




Jun 18, 2013

Medina's Gallery.. From Day 1 until 4months plus...

Assalammualaikum..


Colleczione Pictures of Medina Amani binti Mohd Jeffry!!



Fresh Pic - 1 hour after delivery..


Day 2..


Day 9..


Day 12


Day 32..


Day 35


Day 37



Day 54..




Day 52


2 months


75 days..


3 months




4 Months


4 months and 15 days old


Last but not Least..

My Anak Dara..My Precious..Thanks Allah for these lovelies Son and Daughter..

I'm blessed..Alhamdulillah..


Semoga menjadi anak yang soleh dan solehah ye sayang..



Photobucket

SchoolHolidays - Full Of Wedding Part I - Hotel Seri Malaysia Melaka

Assalammualaikum..

Saya tau..Entry ni dah basi sangattt..Tapi tetap saya up jugak cerita Wedding yang berpanjangan ni...hihihi..

Cuti Seolah hari tu boleh kata every weekend saya akan ke Selatan..

ouh bercinta bile ke selatan ni sebab Jalan sangat jem!!Esp area Seremban!!huhuhu..

So jom layan gambar yang ade..

Tarqi Wedding @ Bukit Katil , Melaka @ 24/05/2013



Sebelum bertolak harus tangkap gambar dulu..hihihi


Akad Nikah selesai dengan dua kali lafaz..





Mommy with M.su Aina


Aqil dengan spek mato besor..


Mommy kena paksa dengan Aqil ..kena pakai gak spek ni...lepas tu dia pon nak tangkap gambar mommy..


Tarqi..Before Nikah..berdebar-debar gituu..hihih

Ok..bila dah habis je Nikah kat masjid..terus we all ke rumah sebelah pengantin Perempuan untuk Jamuan Makan..ada banyak kuih muih yang semestinya yummy!!esp kuih koci..hihihi..

Lepas je habis makan-makan..kami ke Hotel Seri Malaysia yang terletak betul-betul berdekatan dengan Zoo melaka and right after Plaza Tol Ayer Keroh sahaja..

Kami book Hotel ni pun lebih kurang cam terpaksa lah jugak since semua hotel lain PENUH !!maybe sebab cuti 3 hari dan mungkin jugak disebabkan BLACK 505 (Melaka)..huhuhu

So Sampai Hotel je..inilah dia..Taraaa..


Medina dah melepakkan diri di bilik..




Daddy n his lil girl..


LCD Gantung..


Toilet yang bersih!



Shower..

So far Hotel ni ok!!tak lah seburuk Hotel Seri Malaysia Branch lain.. (saya penah pergi Kat Ipoh..agak usang..huhuhu)..

Kita datang ade Welcoming Drink..
Malam ada Mini Live Band
Makanan for Breakfast pon Tasteful!!Sedap..nasi lemak rasa nasi lemak tau..bukan nasi biasa..mee goreng Basah pon sedap n more variety of Fuds!

Cumaa..

Nyamuk banyak!!
Tak tahan Mak!!
Sampai Medina pon kena gigit..Sadis je!!huhuhu


Pool Time!!


Happy sangat minah ni kalau dapat berendam!





Malam hari after balik dari Kenduri malam..kami pon ape laghi??tangkap gambar saje..

Sebenarnya banyak gambar yang bag Aqil tangkap..tapi SEnsored!!hihihi..Mommy tak pakai tudung lah pulak kan..hihihi..



So ini Mommy n Daddy's cousin... Kak Ogy..




Malam Berarak..


Bersanding lagi..

Dan Esoknya Resepsi ..

ini gaya Medina lepas bersiap..






Dia dah boring tunggu Daddy bersiap..





Putri kesayangan ramai..




Saya dan SIL..tunggu nak berarak lagi..


Nak pergi tepung tawar..hahahah..rasa cam dah tua je nak tepung tawar bagai..bukan orang tua je ke yang tepung tawar??hahahahah



Saya taknak menepung tawar pada mulanya..tapi kesian pulak takde sape nak buat dah.,so relakan sahaja...





Enjoice!!

hihihihi..

Lepas je kenduri ni..kami pon balik...dah penat..sebab patutnya esoknya ade kenduri lagi kat Senawang pulak..tapi Husb malas pergi..jadinya saya pon tak pergi lah kan..

Tunggu sambungan seterusnya Kenduri di bandar Seri Sendayan..

Oh ya..Tarqi a.k.a pengantin lelaki ni sepupu Husb belah Melaka..kat Melaka ni keluarga besar and sepupu sepapat memang ramai..cuma Husb tak  berapa rapat sangat lah..dia lebih rapat dengan sebelah Kedah.. (sebelah Arwah MIL)..Kat Melaka ni, kami dah agak tua lah jugak....sebab cucu sedara je dah nak dekat 4,5 orang..gile muda-muda dah jadi nenek..hahahah



Photobucket

Jun 17, 2013

Kisah HomeSick dan kaitannya dengan Adik saya masuk Poli...

Assalammualaikum

Hari ni 17.6.2013 - Bermulalah kehidupan baru buat adik bongsu saya yang akan memulakan pengajiannya di Politeknik Sabak Bernam

Unluckily...dia dapat tau dapat masuk Poli ni sangat last minit iaitu pada hari Khamis lepas which she's actually plan to join mak , ateh n makcik saya to Redang Island..Sudahnya..dia kena tinggal n only mak saya n adik saya yang lagi satu je yang pergi...maka tinggallah dia dalam tangisan..sebab..Mak n ateh kesayangannya tak dapat bersama-sama dia untuk buat preparation n hantar dia ke Poli.. (SEDIHNNYaaaaa!!)

Jadi..saya bersama kakak sulung saya, telah bersama-sama dia untuk membuat sedikit Preparation ke sana..jadinya hari sabtu lepas kami semua ke Mydin USJ untuk membeli belah...dapatlah sedikit pengubat kesedihan..

Dan semalam bermulalah posting-posting yang menyedihkan bagi dia..huhuhuh..


Mak saya yang tengah Happy-happy kat Pulau redang..Hari ni baru balik sini..


Mak saya..ateh n Anak buah saya Asyraff di Pulau Redang..


Sedih kann..

So hari ni Along n Abah saya sahaja yang pergi menghantar adik bongsu kesayangan kami lagi manja ke Politeknik Sabak Bernam..

Saya..

Amat memahami perasaan yang dilalui oleh dia sekarang sebab saya pernah melaluinya..

Serious!!

kalau tak pernah duduk Hostel n tak pernah berjauhan dengan Famili memang agak parah jugak perasaan sedih yang terpaksa ditanggung..


Maksud perasaan itu adalah Perasaan HOMESICK!!

Ahahaha..

Ketahuilah..saya ni pun sama seperti dia..

HOMESICK Yang parah!!

Dulu saya lagi jauh..

Nun di CHanglun Sana terpisah buat pertama kali..

Bila saat berpisah tu tiba,rasanya mau berbaldi-baldi air mata yang gugur ..eceh!!

Tak tertahan perasaan sedih itu..Sementelah, semua Famili members semuanya ada untuk menghantar saya ke sana..

Bila diorang dah balik, saya menangis semahunyaaaa...UUUwaaaa!!

Kalo ade orang perasan saya nangis, saya cepat-cepat seka air mata..

Sedih amatt..lagi plak Orientation week sangat menyusahkan dan sangat boring bagi saya lagilah tak tertahan rindu kat Famili..

huhuhuhu..


Dan kehidupan seterusnya tetap diteruskan demi segulung Sijil Matrik yang tak Laku Pun!!walau dapatlah jugak saya dengan pointer 3.49/4 dan dapat melayakkan diri ke Universiti No 1 Malaysia (At that time) Universiti Sains Malaysia (USM Di hati ku!!)..huhuhuhu

Tapi jangan tak tau..

HomeSick saya bukan berhari-hari tau..

Bukan jugak berminggu-minggu..

Tapi makan bulan jugak!!!

ahahahah..

Parah sungguh!!

Sampaikan duit ade ke takde ke saya tetap jadi pengunjung setia Station Bus Changloon tu..semata-mata nak balik KL...huhuhu

Abah saya pon tak terkata ape la bila saya nak jugak balik walaupun 2 hari saja cutinya..

Kang bila tak bagi balik..meraung macam ke hapa..

Bila ingat-ingat balik lawaknyaaa

saya ingat lagi..bila 1st time Mak saya call after a week saya kat sana...

dengar suara mak or abah je ..mengalir dah air mata..sedih tak terkata..

wuwuwuwwuu..

time tu saya rasa sayalah yang paling manja..

Paling mengada...

paling banyak korer...

tapi itulah saya..

Kebetulan dapat roomate yang semuanya HomeSick..memang berjangkit-jangkit tangisan yang ade..hahahahah..

ouh Mus..ouh...Mc Zie..Ouh Lynn..Ouh Faz..rindunya kat korang suma!!!



Luckily..adik saya ni ..dekat saja..

every week atehnya boleh pergi sana kalo terdesak..nak -nak pulak bekas kampung kami memang kat sana...

so tak menjadi keberatan sangatlah abah saya nak berkunjung ke sana semata...boleh melawat sedara mara jugak...

Semoga adik saya tidaklah seteruk saya..semoga adik saya akan terus kuat hatinyaa..semoga adik saya akan dapat belajar dengan sesugguhnyaa!!



Be Strong Adik..We will always missing u a lot!!

Dun cry like u're in Dublin now hahahha..u're just at Sabak Bernam only dear..hihihi..

**kenapa saya menangis bagai nak rak time kat matrik??sebab saya adalah abah's lil girl always..hihih..anak paling manja adalah saya walaupun saya anak ketiga dan masih ade DUA adik lagi...kikiki..tapi gap 8 tahun baru dapat adik, memang amat memanjakan saya..huhuhu..Tapi bile masuk USM,takde langsung perasaan HomeSick!!saya dah kuat...saya dah Besar!!hahahahhahaahahhahahaha (Gelak jahat...)



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget