Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 31, 2013

BabyWearing (SSC) - Pognae idaman hati

Assalammualaikum..

Selamat hari Jumaat yang indah..ambik masa sekejap utk melihat blog yang tersayang..chewahh..hihihi

So main topic hari ni...Babywearing - BabyCarrier

Okla..sebelum ni or to be exact time Aqil dulu saya tak pernah aware pon pasal kewujudan BW ni..sampailah,seorang kenalan husb datang ke rumah saya bersama wife dia..

Diperkenalkan saya ke alam BW ni.. dan suruh join group BW kat FB..jenis BW yang saya nak cerita ni jenis SSC.. Soft Structure Carrier..ala ala idaman hati gitu sebab best n better for both Mommies n Babbies..

Baby pon selesa duduk kat dalam tu and mommy pon tak sakit pinggang bile carry baby.

still tak dapat bayang nya mcamana?

macam ni..





nampak tak bonding moment yang dapat from BW ni..(dulu-dulu tak wujud pon menda alah cam ni..)hihihi..

DAN URGENCY saya untuk mendapat kan BW ini sangat lah tinggi...

SEBAB!!June ni kan saya nak travel ke China...so BW ni adalah amat2 penting dan PERLU!!!

huhuhu..

But still in searching mode..since Husb dah suruh beli...sy terpaksa survey bnyk2 kali..

Budget??of coz below 300..huhuhu..

(mak tak mampu nak beli yang memahal like ERGO, Boba, Tula )kiuiuiui..

Price all of them cecah 5 rat tu dik non!!

So pilihan hati saya adalah TARAAA..


POGNAE - imported from Korea

sebab??we all dah try pakai (kwn husb bg try..)..rasa??wahh sangat awesome!!tak rasa langsung berat nya Medina si 7kg tu..huhuhu...so nak travel seharian pon takde hal lah!!..

saya dah survey..since kat Malaysia ni tak ramai yang jual Pognae ni sbb maybe brand Korea kot..then ade satu blog yang saya jumpa yang jual menda ni..


Price :
Kalo plain - RM275 inc postage..

Kalo yang ade corakk cam kat atas ni - RM295 inc postage..

Wahhahhahaa..bile nak beli ni kan..

And hari ni terjumpa yang custom made punya by Neeza Needles..



Price : 
Standard = RM240.00
Toddler = RM260.00
Big Size = RM280.00

Inc postage..

Wahhh..yang mana satu nak beli ni??kalo by price better go for NN..tapi kalo by brand better go for AU..dlm dilema..hahahah

Husb prefer yang dia pernah try iaitu Pognae..dia tak suka custom made sebab takut xikut standard BW import..kuikuikui..camana tah nak decide...ahahhahaha



***Kalau pergi China pon nanti, stroller tetap kena bawak..takut Abg Aqil letih n nak tido..rela carry Medina lagi dari Abg Aqil si berat tulang tu..kikiki

Kawan- kawan ade experience pasal BW ni x?meh la share...hihihi
Photobucket

May 28, 2013

Photoshoot at KPMC Puchong!!

Assalammualaikum

Holla!!

Nak di jadikan cerita, KPMC Puchong tempat Medina lahir, sedang mengadakan satu pertandingan Bayi Comel..

memandangkan Mommy yang over excited nak   ber photoshoot bagai, maka, mommy ni sangguplah ambil cuti semata-mata nak bawak Medina pg Photoshoot kt sana..

***Sebenarnya mmg nak ambil cuti sangat sebab saja nak rileks kat rumah..hihihi

SO tiba di hari kejadian (hari Khamis), Tinggalkan Aqil sekejap kat rumah PIL (kalo bawak si abg, confirm tak sempat photoshoot pon),terus meluncur laaju ke KPMC Puchong..

On the way tu, Medina baik je duduk kat dalam car seat dia..lepas tu dah nak dekat sampai, terus merengek dah.. (NAK TIDO!!)..aiyarkk..macam mana nak photoshoot ni??uhuk!

Dah siap parking..terus bagi susu...tetiba...5mis later..Zzzzzzzz...adusss...rosak plan..hahahha

Tapi memandangkan,dah sampai,dan taknak amik cuti lagi...pergi lah jugak..angkut Medina dengan carrier2 sekali..hihihi

Daftar..5 mins cam tu panggil naik atas nak tangkap gambar..si Med still tido lagi tu..try2 kejut, muka sebek..sambung tido lagi..huhuhu

tunggu sekejap..angkat Medina...dia ter jaga...terus agah2 ..senyum la jugak seposen...hahahaha..

So bermula lah photoshoot itu..muka yang ada hanyalah..

terkejut + tercengang (tengok nurse ramai sangat) + muka ketat + muka mengantuk = Spoil betul!!!huhuhu

lantaklah dik,janji kita dapat tangkap gambar dia yang tak mengamuk pun walaupun kena kacau time tido dia..hihihi



huhuhuhu..

****So tunggu je lah hasilnya nanti..kikikikiki




Teaser - Weekend lepas - Kenduri at Melaka - Next Entry!!


Photobucket

May 22, 2013

#Wordless Wednesday - Gambar malam tadi
























Mode : Geram dengan Medina!!

Abg Aqil dah bersara dari tangkap gambar..huhuhuhu...



Photobucket

May 20, 2013

#myBFJourney - Dugaan - Sakit yang berpanjangan

Assalammualaikum readers!!

Selamat Hari Isnin!!

hari yang sangat lemau and tak de mood langsung nak buat kerja..isy isy!!

Sejak 3 weeks ago..saya telah di duga dengan dugaan kecil..iaitu Cik N saya telah mengelami kecederaan yang silih berganti!!

Sekejap sebelah kiri sekejap sebelah kanan..semuanya amat menyakitkan!!huhuhu

TETAPI!!dengan kuasa Allah, saya mampu menahan kesakitan itu and try pretend macam takde pape yang berlaku n still BF Medina seperti biasa..huhuhu

Saya pon tak pasti punca sebenar..

adakah SALAH Lekapan yang sepatutnya?

Adakah Medina terlampau rakus?

ATAU..

adakah disebabkan Tongue - tie??saya pon tak pasti maksud ni sebenarnya tapi ter baca kat KIM tadi..hahahah.. (kena google lagi maksud sebenar)

Dan tadi..kejadian inilah yang berlaku..


Nampak tak susu pink saya tadi?? (susu bercampur darah - bg Medina minum - puteri bersiong la pulak..)


Bila dah sedar susu kaler pink, terus stop n buang... pump lagi, dapat ni je..huhuhu


Dan inilah Medina cikibum cikibum..



Medina botak!!



Suka hisap jari!!


Dan inilah Mommy yang galok sangat try camera 360.. (baru tau kewujudan camera ini!!)isy isy isy..

Semoga cik B saya kembali sihat...dan kemampuan saya masih bertahan walaupun badly injured!!

huhuhu

**saya dah try mcm2 krim dah tau..tapi  tak lutt pon!!huhuhu..Kuasa Allah yang menentukan segalanya..skrg ni saya tunggu lagi, kalo tak elok jugak, maknanya..moh la kita berjumpa doktor pakar!!

huhuhuhu

Till then!!!


Photobucket

Sticky Entry - Paisley Shawl (bidang 60 - Shawl Panjang) by HijabIsIndah Creations


Jom dapatkn Shawl Paisley by Hijabisindah Creations!! RM26.00 only!!!

For serious buyer please order with coupon code : MommyAidaBlog to get more discount!!!!

Paisley Shawl ~ Shawl yang lebih panjang dari biasa ~ Bidang 60 ~ Labuh dan menutup dada ~ Material - High Quality Satin ~ Jahitan Piping yang cantik di tepi Shawl~



Code 2501
Color - Orange + Black
Price - RM26 only + Postage RM6



Code 2502
Color - Pink
Price - RM26 only + Postage RM6



Code 2503
Color - Orange + Turqoise
Price - RM26 only + Postage RM6



Code 2504
Color - Dark Blue
Price - RM26 only + Postage RM6




Code 2505
Color - Orange + Red
Price - RM26 only + Postage RM6




Code 2506
Color - Dark Blue + Yellow
Price - RM26 only + Postage RM6



Code 2507
Color - Green
Price - RM26 only + Postage RM6




Code 2508
Color - Orange + Brown
Price - RM26 only + Postage RM6



Code 2509
Color - Tribal Blue
Price - RM26 only + Postage RM6

FIll in order at by leave a comment below or email to hijabisindah.creations@gmail.com

Dun forget coupon code ya all!!



Photobucket

May 17, 2013

Esok!! nak pg SOGO Warehouse Clearance Sale!!

Assalammualaikum..

Selamat hari Jumaat Semua..

Alhamdulillah, perut pun dah kenyang ..mata pon ade gam...baiklah kita menulis sesuatu sikit.hiihi

Esok..cadangnya..nak pegi Sogo..nk join Sogo Warehouse Clearance Sale..sebab nak cari baju bajan Medina for daily use..sebab semua baju dah habis..

Al maklumlah..dia kan debab, harus semua dah tak muat..kena pakai baju up to 6months n above dh..kalo 3-6 months, mmg kesian kalo tgk dia pakai..sangat tak muat..

Rompers pn bnyk dh tak muat..semuanya dah masuk dalam satu kotak..sebab kali ni nak kumpul baju bajan Medina elok-elok..mana tau esok lusa kalo dapat ank pompuan lagi, boleh pakai lagi..sebab baju bajan dia semua nya cantik-cantik n ade 3, 4 pasang baju yang Medina yang atuk dia beli kat Oberseas pakai 2,3 kali je...sebab??tak sangka Medina secepat itu tembamnyaa..so sangat sayang kan??better simpan elok2..booties n mittens pon sama..kumpul elok2 semua nya still bleh pakai lagi..

Kali ni , saya dah tak boleh bagi kat orang dah baju bajan tu unless kalo saya dah nak tutup kilang n still tak dapat ank pompuan, maka boleh lah di sedekahkan...kalo tak, saya nak simpan n xnak beli baju bajan tuk adik dia dah..(kalo pompuan lah..hihihi)

Ok stop merepek..

Sempena Sale kali ni, saya tgk mmg meriah as per their sales before ni lah kan..

so mmg nk aim baju bajan medina n Aqil for daily use only..kesian tgk A&M pakai baju sendat mendat..huhuhu..

Jom Serbu Sogo weekend uolsss..




















Pic: courtesy by Sogo FB

semua barang ade sale tau..saya juz amik gambar yg mana saya berkenan..hihihi..selebihnya, jom join sale ni..

Sale :
16/5/2013 - 19/5/2012

Selamat shopping semua!!!


Photobucket

May 16, 2013

#mybfjourney - stress kerja - susu drop!!

Assalammualaikum readers!!

Ntahla..currently production sy drop sgt..mungkin sebab tensi kot!!

Tensi dgn report yg xisap-siap..

Smlm sy blk lambat gilerr..kira pukul 9mlm br smpai rumah..

Semata-mata nk siapkan report yg gile tu..

Bila dah siap walaupun tak lengkap sgt,diorang call pulak pukul 10.30mlm ckp sy buat tu ade yg salah..

Ouh stressssssssss..

Suruh dtg awl plk hr ni dlm pkul 7.30pg dh smpai opis..gileeee????

Mmg xla kan..sy nk buat xreti jeee..lantak kaulaa..

Dhla xde guidance..buat account manual plk tu..pastu salah,nk burden org lg..arghhhhhh..


Keja bez,please come to mommy..hahahaha

Semalam-pump susu -3sesi-dpt12oz je-sedih amattt-slalu dh dpt 18oz dh..sedihnyaaaa-stress pg lah main jauh-jauh-kesian Medina..



***Walau camana pun..saya tetap bersyukur dgn rezeki yang Allah bagi..semoga rezeki saya terus murah dan berganda-ganda lagi selepas ni..Amin!!

May 14, 2013

D.a.H.L.i.A -i'm touched!

For those follow cerita Dahlia tu.mesti dah dilanda dahlia fever kan...

Actually,at 1st xlayan pn citer tu..sekali tu ter tengok pulak..eh..eh..cam bez ..

Then dh start follow..

Sipnopsis (sikit)
Dahlia n Razman kahwin 11 tahun-ade dua ank-danish n rania-dahlia's  bestfriend,haliza-ade hubungan dgn razman-cantas kawan sendiri-dahlia dapat tau razman curang after haliza mengaku yg dia pregnant n razman terpaksa terus terang-dahlia frust amat-amik kputusan utk bercerai-anak-anak dahlia jaga-rumah dahlia,haliza lelong n beli balik sbb nak duduk dgn razman kt dlm rumah tu-dahlia hidup dgn anak-anak-seterusnya??-jom tgk citer best ni setiap isnin smpai rabu pukul 10mlm at Mustika HD...

#sedih bila tgk anak-anak jadi mangsa penceraian n emosi mereka terganggu..kesian..

# suka tgk dira abu zahar jadi dahlia..sgt menjiwai watak..

#penangan citer ni "menangis sedih n emosi mommy terganggu" ckp kt daddy "whatever it is,kita jgn bercerai tau bang..kesian anak-anak" "ape bie mengarut ni??" Hahahagaha..

Sabtu~Sunway Pyramid~Black Theme!!

Plan asal..nak pg jalan2..sebagai tebus ms dady yg sibuk time PRU hari tu... (klh YB yg bertanding)

So sy pon plan nk pg IKEA - nak cari Durian Crepe kat IKano - Nak cari comel item to buy at IKEA tuk tambah seri bilik Aqil - selebihnya JJCM..

Tapi..daddy taknk pg pulak IKEA nun!!sbb katanya nk repair laptop..mna ada org repair laptop kt IKEA..huhuhu..punah harapan..

so choices yg ade hanyalah IOI Mall or Sunway..alaaaaaaaaa..both tempt dh pg bnyk34x kali dah..boring...setakat IOI,mommy pg sndri pon slamber je..huhuhu..

Lastly,pg je la Sunway pon..kata jalan2 kan...huhuhu..

Jom layannn..


Si bam bam Medina a.k.a BabyNa (Aqil yg bagi nama..)


Three of us..Medina dah nantoksss...


Si Hensem Abg Aqil..abg aqil pon dah nantokss..


Adik dah bum..senang keja Momy n dady..


Abg happy dapat car..kalo tak asik nak berebut stroller je..huhuhu





Mommy n dady..susah betul nak tangkap gambar berdua skrg ni..dady tak suke!!nyampahs kan??


Ok stroller dah jadi TIGA!!!sebab??Abg Aqil dah tido..terpaksa sewa lagi satu stroller from Sunway!


Pak lang sorong car kosong..


Anak - anak dah tido..meh kita makan dulu kat Fish n Manhattan Market..nyummynyaaa..




Feveret mommy as of now..gumukslah lepas ni..tapi yg ni tak sedap sangat..sedap lagi kat Chillis n Bad Boys..huhuhu..tak mahsyuk sgt brownies nya..


Dua-dua dah bangun dah...yeah..kita separate...boys ikut dady cari brg dady..girl ikut mommy..kita p smbhyg n jln2 di Jusco k..






tempat wajib..baby room..change diapers n feeding time!!!


Medina excited giler duduk kat dalam baby room jusco ni..sbb colourful sangat kan...



Dah..jom balik..

tak beli pape pon...beli wet tisue n lotion for Medina je..huhuhu

Next week nak pg jugak IKEA..nk mkn Durian Crepe kat sana..katanya sedap..huhuhu..

Kenapa we all pakai Hitam??jeng jeng jeng..idea brought by dady..

sape yang tau tu tau lah kan..hihihihi




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget