Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 30, 2013

Luncheon at Bad Boys Ara D'sara

Luncheon berdua-duaan..

Bahana kerja satu office lah katakan..

Kuikuikui...


Total Damage : RM34.00














***mode sedihhh..daddy kna transfer ke Melaka after election..sdihnyaaa...nnti story mory next entry la ye..tgh bz ammatt!!


Apr 26, 2013

Buat pencinta Hello Kitty!!pg serbu McDonald skrg...

Tadi pg lunch sorang2 kt McD..

Sekli tu tgk ada Hello Kitty comel2..

Wahh..McD ade jual patung Hello Kitty yg comell laaa..

So sesape yang ade ank pompuan,bleh g bli satu untuk anak anda ya..smentara stok masih ada!!

Price;RM9.95 only..

Sy tak lah pulak beli..lgpun Medina kecik sgt lg..nnti dah besar sikit baru mommy bli ye..


***buat yg boikot McD..pon boleh pg beli jugakk..bli patung tu,lps tu blk la k..sy lapar..sy mkn je..hihihi..


Smoki' Mc Beef BBQ + Sundae Chocolate






Burger Bakar Abg Burn @Ramal Junction

Assalammualaikum!

Jumaat datang lagi..yeayy!!Alhamduillah..

Ok la..kali ni nak cerita entry terperam 3 bulan dah..hahahha

Actually pg sini 2 hari before deliver Medina..So of coz la jadi entry terperam sbb stress nk tunggu masa bersalin..nk tunggu pantang habis lagi kan.so..meh kita layan santapan malam di Burger Bakar Abang Burn..


Nampak tak orang ramai sangat!!Burger Bakar Abang Burn...kena beratur k klo nk beli burger dia..


MIL beratur so saya pon layan la mamat kecik ni dulu..



Main bubble


Mak su Aina


Taraaa..Burger Bakar yang sangat sedap...tp yang ni chicken punya so not advisable sangat..sbb kurang sedap..lebih marveles kalo amik yang beef...lebih juicy n yummyyyy!!!Serious... 


Ini versi daging melampau!mmg sedap n puas..boleh makan sampai 4 org skli gus..

Pic courtesy:google


Menu..



Bubblessss


Kat Ramal Junction ni boleh dikatakan syurga makanan lah jugak..sbb macam-macam makanan ade..esp western dia..macam-macam pasta ade..macam2 chop ade!!Mmg semuanya sedap...


Tom yam seafood pon ade..mmg best lah klo nk mkn kat sini..macam2 ade..


Oleo Macaroni.. rasa???sangat sedapp n hi fat!!!hahahah..klo yg tgh diet tu, tak galakkan sangat lah amik macaroni ni sbb sgt sedap with cheesy..hihihi..tapi saya sukeee..sedap..dap..dap..


Onion ring!!pon best..

Lain makanan?tak sempat snap pon!!
hahahah..dah selamat masuk dalam perut...


Mommy with Aqil..datang sini just dgn PIL n Maksu Aina dia je..yang lain2 semua tak ikut!!


Akhirnyaa..dapat pedang sakti!!yeayyyy..

So sesape nak makan Burger Bakar Bang Burn, boleh datang kat sini:


Siap map lagi...hamik..hihihi



Photobucket

Apr 25, 2013

#MyBFJourney - Milk Booster Versi Mommy Aida


Assalammualaikum..

Hari ni saya nak share sikit tentang penyusuan susu Ibu..

Walau pengalaman saya tak lah setinggi mana..walau pengalaman saya tak lah sehebat sesiapa..tapi saya nak share jugak!!tak kira!!hahahha..

Hari tu time Aqil warded, saya terpaksa berjauhan dengan itu si bam bam..maka dengan rasminya saya bertukar menjadi EP (Exclusively Pumping) mom!! So every 4 hours saya akn pam…tapi ade gak skip..esp time mlm..kalo dah letih sangat, tak larat nak bangun..maka 4 jam menjadi tujuh jam!!isy..isy..isy.. nasib baik susu tak merajuk..

Alhamdulillah..sepanjang bergelar EP mom, susu saya semakin banyak n bekalan susu untuk Medina, Alhamdulillah mencukupi..

After discharged, tak jadi EP mom dah…DF (Direct Feeding) je…hahah..kebetulan weekend, mmg ter amat malaslah utk mengepam..tapi tak boleh!!!kena pam jugak..so ahad tu, saya pon pam lah jugak, utk memperbanyakkan stok…huhuhu..

So amoun OZ utk setiap sesi semakin bertambah..kalo dulu juz dapat 4-5 oz je setiap sesi, sekarang ni dah jadi 6-8oz ..Alhamdulillah!!
(Kena rajin pam tau!!walaupun bila pam hanya keluar angin saja..Dun Give up!!!!)

Itu MILK BOOSTER yang pertama!!


Sehari pengepaman...3 sesi...


MILK BOOSTER yang kedua adalah..

Kebetulan..FIL baru balik dari Mekah…dan malam kepulangan dia tu, dia adalah buat Welcome Home kenduri (term pepandai je kan.hihihi...)..sekali tu, saya dengan tiba-tiba menjadi penggemar KURMA dan makan dengan banyaknya..sampaikan breakfast pagi tu hanya dengan kurma saja..

Surprisingly!!!susu saya juga semakin bertambah!!Alhamdulillah..syukur sangat…tak sangka kan, dalam pada saya melantak buah kurma bagai nak gila tu, berbaloi jugak untuk menjadi MILK BOOSTER yang mudah utk didapati.. (FIL bawak balik kurma macam2..semuanya yummy!!Alhamdulillah)

Pagi tu bile saya pam, Alhamdulillah susu semakin banyak..
Alhamdulillah!!jom kita sama-sama jayakan penyususan susu ibu ini!!!

Semoga rezeki kita untuk menyusukan anak kita masih ada dan semakin banyak..InsyaALLAH..

Selain tu kena selalu amalkan:
- Doa utk memperbanyakkan susu ibu..selalu mintak kat Allah after solat supaya rezeki kita semakin murah lagi..
- Banyakkan minum air masak..saya pon dulu dari 1 liter minum air, sekarang dah jadi 2 liter dah..minum n minum lagi..
- makan makanan yang berkhasiat terutamanya sayur...lobak putih n sayur sangat penting dalam journey kita ni...saya pon sekarang suka n selalu makan sayur sayuran..
-Nasi pon tak boleh miss..

Lagi???jom kita share lagi dan lagi...


Dua 1/2 sesi...hihihi




***Terms BANYAK atau SEMAKIN BANYAK adalah berkaitan dengan diri saya semata…tidak melibatkan orang lain.. Harap memahami…sebab saya akui,susu saya taklah semeriah orang lain, tapi Alhamdulillah masih mampu menampung bekalan untuk my princess Medina Amani…Alhamdulillah..Semoga saya akan mendapat Diploma dan seterusnya Degree dan mampu mengenggam Master in Breastfeeding Journey..InsyaALLAH..Amin..

DISCLAIMER: Bukan saya menolak milk booster yang ada di pasaran sekarang ni cuma saya nak cuba secara semula jadi dahulu..kemudian bile agak-agak terdesak, baru saya akan usha-usha produk ape yang terbaik..ecehhh..hihihihi



Photobucket

Apr 24, 2013

Perfume untuk DIJUAL (Original) - Giorgio Amani (Acqua) - RM89.00

***Preloved Item***



- Perfume Giorgio Amani (Acqua)

- 100 ml for women

- Original

- Still like NEW!

- Baru guna dua - tiga kali je kot

- Alasan nak jual?? sebab dah ter jatuh hati kat Versace.. (perfume tak boleh simpan lama-lama sangat!)huhuhu

- Interested? boleh whatsapp kat 012-3314056 ye..

- Available 1 item sahaja...

- still in a box

PRICE: RM89.00 only (including postage!)
Harga beli RM150.00


Thanks in advance!!

Photobucket

Medina at 3 months old!!

25.04.13 - Entry ter awal sehari..hikhikhik..

Happy 3 months old Medina Amani!!

Semalam pg check up Medina kat KKIA..

Alhamdulillah..everything goes well..

Berat Medina??6kg at 3 months..Alhamdulillah..membesar bagai Johan!!

hihihi..length pon dah 64cm.

ukur lilit kepala 39cm..

Perkembangan yang positif!!Semoga kamu terus sihat ye sayang..


Budak bam bam kuat sembang..











Smlm kat KKIA..suka sangat tgk budak pkai tudung tu..comell bangat tau!!


Gambar curi..auntie minat sangat dengan kamu ..hihihi..sorry ye dik..tangkap gambar kamu senyap-senyap..hihihi


Keletihan semalam...penat..kena cucuk lagi..hiihihi

***Kayzie..betul la awk teka berat Medina!!hihihihi


Photobucket

WW : Alhamdulillah..BE terbanyak selepas 3 tahun berblogging... **Wink!

Assalammualaikum..

Mungkin rezeki anak-anak..

Alhamdulillah..


Bukan nak tunjuk-tunjuk tau..

cuma rasa teruja sendirii..padahal orang lain laaaagiiii banyak dari yang ini..

tapi ini rezeki saya yang terbanyakk sekali..then saya excited terlebih..hihihi

Plus ade 6 BE yg still menari-nari...

semoga rezeki ini terus memihak kepada saya dan anak-anak..amin..

***1st time nak cash out ni!!teruja amattt..hihihi

nak beli ape eh?? (tak banyak pon tau CPUV saya...tak smpai 100 pon..tapi yg penting tetap bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi..)


TERIMA KASIH FOLLOWER..TERIMA KASIH SILENT READER..BUDI KALIAN SANGAT SAYA HARGAI...heeee!!

Photobucket

Apr 23, 2013

Lama menghilang !!Aqil warded at Columbia Asia Puchong...

Assalammualaikum..

Holla..

Selamat pagi Isnin!!

Alhamdulillah..hari ni kembali lagi bersiaran dari opis tercinta..enam hari no news unless keep on updating at FB and IG..

Buat semua..sebelum ni saya ade post pasal Aqil demam kan?

haaa..balik je dari kerja hari selasa tu..kelihatan keadaan Aqil macam tak berapa bagus..still demam and sakit kontol nya kembali teruk..(susah nak kencing)..

Menjerit melolong dah macam ape je..balik je dari rumah MIL, cek suhu 39.1 celc.panas gilee..hurm kna g klinik jugak ni..dalam masa yang sama, Aqil terus menjerit kesakitan ..bila tanya kat mana sakit?aqil jawab "jangan tanya!!" (amboi!!eksyennya...)

sementara nak bersiap n decide nak pg klinik or hosp tu, Aqil dah menjerit and berjoget atas katil..tak tau kenapa..dia kata sakit..sakit..sakit...tu je..sambil tarik seluar..bile ajak pg toilet , xnak..

akhirnya lepas menjerit-jerit..terkencing la dia dalam seluar and atas katil dengan banyaknya..nampak sangat dia sakit kat bird..tapi bile dady tengok...takde ape pn..

hurmm..to cut the story short..(sebab saya dah karang cerita panjang kat HP ..tp tak bleh publish..tu yg geram..panjang saya cerita tau!!)huhuhu

~16.04.13~

-So pukul 9.30 sampai Columbia Asia Hospital (CAH-Puchong)

-Daftar..pukul 10 baru masuk jumpa doktor.. (staff cam tak cukup n doktor juz ade sorang je..)

- Terangkan kat Doktor tentang condition Aqil...ade demam lagi 38.2 celc.."so pasal kencing tu..kita akn ambil sample urine and kita akn rangsang utk dia kencing mcm biasa.." - Doc says..

-masuk toilet..sesi bertarung n menjerit terjadi lagi..last-last tak bleh kencing, terus nurse kata kena masukkan tiub ni kak..ok!!

-Sesi bergelut pulak dengan Aqil..dek kerana nak masukkan tiub kat saluran kencing dia mengalami kesukaran sebab saluran kencing dia terlalu kecil and Aqil meronta macam kena dera!!Serious..100 meter boleh dengar suara Aqil ..

- tak jadi masuk tiub...refer specialist..kalo specialist tak boleh buat jugak, kena refer SJMC or Sunway Medical Centre..

-tunggu in about 40mis.. (lama kan??)..Aqil still merengek dengan kuat and Medina start mengamuk..Mommy jadi tak sabar dah!!!

- Terus tanya Nurse and Doctor.."kalo kat sini tak boleh buat, saya akn pergi terus ke SJMC..anak saya dah tak tahan dah..!!" - Mode MARAH!!

- Doctor kata..dia dah dapat solution from specialist (thru phone je!!)..kita akn guna last method..InsyaALLAH dia akan kencing jugak nanti..

- Method terakhir..tuam perut Aqil guna hot bag..makan ubat tahan sakit..makan ubat tuk rangsang dia kencing..dalam 10mins after tu..terus Aqil kencing sambil melompat-lompat kesakitan dlm Urine bag..fuh!!terus dia lega..kami2 ni pon legaaa..

-Akhirnya..admitted!!sebab kencing dia sangat kotor and ada kuman kat bladder dia..kena masuk antibiotic thru drip for 48hrs.. Oh Emm Gieee!!!lamanyaaaaaaaaaaaaa....

-Pukul 1 pagi dah masuk bilik!the saddest part is..terpaksa hantar Medina balik..tido dengan bibik..sebab bilik single penuh n kalo dapat bilik single confirm dapat bawak Medina tido sekali..sedihhh.so tidolah kami kat double bed...

-hari-hari seterusnya..boring amat...and Aqil getting better and fully recover at day 3 at the hospital..Alhamdulillah..








Nanny Kajang datang melawat..











Boring punya pasal, terpaksa bagi jugak mamat ni makan ais krim..



- 19.04.13..dah boleh balik.. yeayyy!!

-Insurance settle..kemas bag..jom balik!!!




Alhamdulillah..sekarang..kena selalu tanya.."nak kencing tak?" tak boleh bagi dia tahan kencing lagi..bahaya ooooo...huhuhuhu..

***Entry ni karang dua hari baru habis!!sedihh..mood susah betul mau datang...hihihi..hari ni 23.04.13 ada check up 3 month Medina pulak..jom kita tgk berapa berat Princess tu pulak..hiihihi



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget