Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 27, 2013

KPMC PUCHONG ~25.01.13~Kelahiran yang dinanti~

Assalammualaikum..
Alhamdulillah..saya telah selamat melahirkan seorang puteri pada 25.01.13..
Allah telah memudahkan segalanya dan akan saya ceritakan kronologi kelahiran adik baby pada entry akan datang ye..
(Mood bercerita belum mari..huhu)
**sekarang tengah jiwa kacau sebab terpaksa be apart from my beloved son..touching mode on!
Meh kite kongsi gmbar si kecik..


Jan 24, 2013

24.1.13-40 weeks!-EDD

Bersiaran dari KPMC Puchong..

Sakit dah terasa sikit..very mild contraction..still bleh tahan lg..

Tadi buat CTG baby,VE smpai 4kli (sakitttt yaa ampun bile kna seluk) pastu lastly scan..

Bukaan dah 2cm..at 1st doc kasi balik esk pagi dtg blk..skli tu scan air ketuban,air ketuban xcntik!dah sikit!kna admit gak mlm ni sbb esk pg nk induce...

Semoga Allah permudahkan kelahiran kali ini dan tanpa ade sebarang komplikasi..insyaAllah..

Kwn2 tolong doakn sama ye..trima kasih!

**okies,kontraksi dah datang!nak layan kontraksi kejap..nnti saya update lagi ye..

Jan 21, 2013

18.01.13 -Hari itu...~SOGO ~IOI Mall~

Assalammualaikum..

Maaf dah lama tak up entry..hihih..bukan saya sudah melahirkan..bukan..bukan..bukan...

Tapi hari2 saya sungguh penuh dengan aktiviti..

hari ni saya nak cerita tentang hari special saya hari tu..hihih

Niat di hati..hari tu mmg nak window shopping kat SOGO..niat jugak mmg nak pegi sorang..sekali tu..MIL call..dia cakap dia nak teman saya..hurmm okla tu kan..

So pukul 10 gerak dari rumah..breakfast kat SOGO..lepas tu..SHOPPING!!

Ooppss before tu...Alhmadulillah..MIL n FIL ade bagi hadiah kat saya.. **MALU..kikikki..

Actually FIL juz bagi cash money..at 1st saya cam pening camana nak guna duit tu...sebab sekarang ni segalanya priority saya adalah anak dalam kandungan ini..so nak belanja lebih2 pon saya rasa cam serba salah..

So memula..saya tak guna sangat pon duit tu..tapi ..bile FIL menyusul kami kat SOGO, terus datang kekuatan utk saya beli 'sesuatu'..hehe...

So ini lah dia sesuatu itu..


Memandangkan perfume saya memang kehabisan..maka saya pon pejam je mata beli menda ni..huhuhu..

Husb bising la jugak sbb duit mmg nak guna tuk baby kan..tapi saya tulikan telinga dengan berkata..

"alah takpelah..utk birthday tahun ni.."huhuhu

Sebelum tu..sempatlah celebrate dengan PIL kat Nando's..


Taraaa..makanan yang marveless...




Sementara tunggu mereka membeli belah lagi..saya pon duduk lah berehat sekejap..uhuhu..

Lepas tu dah balik...

Sampai Sogo pukul 11pagi n only balik at 4pm..gile lama kan..penat mmg penat..tapi berbaloiii..hihihi..MIL pon sakan shopping!!huhuhu...

**Tahun ni SOGO tak bagi present ape2 pn..sedihhhh...

So sampai rumah..tetiba budak2 bujang kat rumah saya nak shopping jugak bile saya cakap F.O.S bagi disc 20% off sbb sy ade member card n sempena birthday..

Solat Asar , lepas tu terus la kami ke IOI pulak..huhuhu..(gile dahsyat Mak buyung ni berjalan kan??)


dalam pukul 6 sampai sana..tetiba mereka nak main bowling dulu pulak..haishhhh..melampau betul la diorang ni..
Abis main bowling dlam pukul 7.45mlm..solat Maghrib..sambung shopping kat F.O.S...

Bile bawak budak2 bujang 2 ni..MasyaALLAH..punyelah lama beli /pilih baju..letih saya dok mengikut...kalah orang pompuan..**Fengsan..

Nasib baik Aqil baik je..round2 area FOS tu..n buat cam rumah sendiri..nasib baik dia tak boring..huhuhu..

Only habis shopping kat FOS sahaja pukul 9.30mlm..huhuhu..

Lepas tu terus balik sebab nak kejar MLM final..

Smpai rumah pukul 10mlm..

Fuhh memang pecah rekod betul la..12jam saya keluar tanpa henti..

Penat tak hingatt..

sampaikan Husb beli Nasi Goreng USA pon saya tak sentuh langsung sebab tak larat gilee nak bangun..

Contraction??

Takde jugak lagi..huhuhu..baby takmo keluar pon...huhuhu..



Sempat la jugak beli baju harian Aqil kat SOGO n tambahan booties n mittens baby..hihihi



Kasut Vincci dari MIL..perfume dri FIL n saya pon sempat pow perfume Husb jugak dari FIL...kikikikiki..



Hasil belian di FOS..husb punya baju n seluar n kasut comei saya tuk pkai time pantang nanti..hihihi


SHopping kat FOS more than RM300.00 dapat shopping bag Mickey for free..yeayyyy...hihihi..

***Hari itu memang penat dan saya rasa cam tak larat sangatttt...tapi baby juz mengeras je...takde tanda2 yang baby mahu keluar lagi..Sudah communicate dengan baby dah..hopefully baby akn kelaur dalam masa terdekat ini..InsyaALLAH..hihihi

~Terima kasih tidak terhingga pada kalian blogger yang disayangi atas ucapan dan doa kalian..saya amat2 hargainya...Semoga ALLAH jua merahmati kalian semua..Amin!!!

Photobucket

Jan 18, 2013

18.01.1985 ~ 18.01.2013 : 28 Tahun berlalu

Assalammualaikum..

Salam di pagi Jumaat yang indah..

Alhamdulillah..masih bernafas di bumi Allah..Alhamdulillah 28tahun yang penuh warna warni....

Tiada ape yang diharapkan sempena birthday tahun ni..melainkan lil baby in my tummy will keluar dengan sempurna dan selamat..InsyaALLAH..kedatangan yang dinanti dan penuh harapan..

Semoga juga saya dapat melahirkan anak ini dengan selamat dan dipermudahkan segalanya oleh Allah s.w.t..


***Menanti hari ni penuh debar..semoga segala yang diimpi akan menjadi kenyataan..InsyaALLAH..

Jom jalan-jalan lagi!!!

Hehee...


18 January yang sangat ISTIMEWA...

Segala doa dan ingatan kalian amat saya hargai dan saya ucapkan ribuan terima kasih... :)








Photobucket

Jan 17, 2013

Berat Turun!!Adakah itu petanda sudah sampai masa??

Assalammualaikum readers..

Juz back from KPMC Puchong for 39 weeks check up..

Everything went well..cuma tak ok nya..berat momy turun in about 1kg..last check up hari tu 67kg..hari ni dah turun 66kg je..

Haihh..pelik jugak..sbb kalo 1 kg tu kira bnyk la jugak turun kan..
Doc pon pelik n bile di scan, baby semua ok..air ketuban ok (in detail scan)..length baby semua ok..surprisingly baby pon dah 2.8kg dah..huhuhu..last check up hari tu berat baby baru 2.5kg..ade percentage nak cecah 3kg gak ni..wowwowowoww...hihihih..so according to blood n urine momy pon takde masalah..so maybe stress bile nak bersalin kot..tu sebab berat turun..kikiki..

Tapi thru blog jugak..ade orang cakap kalo berat momy dah turun, maknanya dah tak lama dah tu..huhuh..Time Aqil pon cam tu gak..berat momy turun 0.5kg..tiga hari lepas tu saya pon bersalin...Cousin husb yang baru lepas bersalin baru ni pon berat dia turun 0.8kg..tup tup hari tu jugak dia bersalin..haih..minta2 saya pon begitu jugakla..

Really hope esok akan menjanjikan sesuatu..insyaALLAH..hehe..

So next check up kalo belum deliver lagi smpai due (24.1.13 - Khamis)..Jumaat datang lagi..Tapi doktor tu pon harap saya akan bersalin sebelum due ..InsyaALLAH..doa-doa kan la ye..Amin..

MISI utk esok: Pagi-pagi nak keluar..nak pg SOGO..cuci mata sempena Birthday SOGO n saya..pastu boleh cuci mata kat Jalan TAR..niat mcm nak pg sorang sbb lagi bebas..tapi husb tak bagi pulak..haih..tengoklah esok camana..hihihi

Photobucket

Week 39 ~Exercise lagi dan lagii~

Selamat pagi khamis!

Alhamdulillah..sy masih dirumah dan hanya menunggu masa dan ketikanya..
Petang ni ade check up 39weeks..n really hope this is our very last check up..hihi..
Sbb next week dh due,so sgt berharap esk atau lusa saya akn melahirkn..huhu..


Aktiviti sy mmg penuh hari2..for the sake of utk mempercepatkn bukaan,antaranya:

-pg bwk aqil main playground a.k.a panjat taman bukit jalil
-jalan2 area rumah
-mlm tadi tawaf uptown danau kota..bile dh tawaf tu sy rasa cam cukuplah kot exercise ni sbb sy rasa cm tak larat n perut mengeras gile2..tapi bile bangun pagi ni,everything back to normal..huhu..


"Hai sayang momy ni..bile nak kuar  dr perut momy ni lalink?ke sayang nk tunggu esok?hihi"

So aktiviti esok..nak jalan2 kat Sogo n Jalan TAR..really hope esk akn merasa contraction yg ditunggu..chewahh..tunggu lah sangattt..

Kite tunggu check up ptg ni..mintak2 doc tak seluk2..sy tak sukeee..hihi..
*sy n husb bukan ape..klo boleh kali ni xnk overdue dah..sebab kami dah trauma time Aqil dulu..so sgt berharap baby kali ni akn keluar sebelum or tepat pd duenya..InsyaAllah..

Jom layan sepetang bersama Aqil at tmn bukit jalil..

Nnti sy blogwalking ye kwn2..sejak dok umah,malas gile bukak pc..laptop rosak pulak..haih..ni pn update via hp je..huhu..



















Jan 16, 2013

Yeay!!Set Tilam Baby Dah siap Dah!!Thank u so much Mak!!

Assalammualaikum..

Selamat Pagi semua..

Wordless Wednesday..

Rentetan dari ENTRY ini..

Mak saya telah pon menyiapkan tempahan set tilam baby yang telah ditempah sendiri oleh saya..
(tanpa ade bayaran pulak tu..hihihi)..

Alhamdulillah..Mak saya telah upload gambar ni on 1am 15.01.13..tanda dia telah menyiapkan set tilam ni..Thank u mak!!

lebiu very strong la...

hihihihi..



Puas hati sangat!!sebab hasil kerja mak saya memang yang terbaik!!!

lalalalalalal...

Photobucket

Jan 15, 2013

13.01.13 - Visiting Baby Adrianna Marissa - KPMC Puchong

Alhamdulillah..Ahad lepas sempat melawat wife cousin huby yang telah selamat melahirkan baby girl nya on 12.01.13 di KPMC Puchong..

Bam bam sangat baby nya..geram..sbb sangat cute..huhuhu..


Name: Nur Adrianna Marissa Binti Muhd Fuad
DOB : 12.01.13
Weight : 3kg
Length : 52cm
Time : 8.04pm
Doctor: Dr Haslinda bt Mohd Daud.. (doktor saya tuuu..hihihihi..)

Comel gilee kan..haish..saya yang tengok pon geram gilee..hihihi..

Bile pg KPMC je, mulalah sibuk nak amik mood n pengalaman orang lain..bleh la di jadikan panduan bile masa utk saya tiba nanti..hihihi..

Sepatutnya Due date cousin huby ni 16.01.13..
so ter awal 4 hari..okla tu kan..

Saya??

Haih..masih menjadi teka teki..
laghipon lambat lagi 24.01.13 kan..

SO tunggu jelah penuh sabar..hihihi..

Adakah Jumaat ni yang dinanti??

Only Allah knows..

Doakan segalanya selamat ye...


Pic Momy n Dady which was taken by En Aqil kite..senget benget..hihihi...




Photobucket

Jan 14, 2013

F.r.I.d.A.Y - Jalan-jalan di IOI Mall

Assalammualaikum..Sakam Pagi Isnin..

Bersiaran di rumah hari ni..

Contraction masih tiada..cume Braxton Hicks sesekali terasa..huhuhu..

So last Friday pegi lah exercise lagi di IOI Mall, Puchong right after sembahyang Jumaat..

Dady kata dia nk main bowling with his geng..

So sy pon boleh menyibuk jugak..Jalan-jalan a.k.a exercise..hihihi..




Sampai-sampai Aqil pon dah selamat tido...Mmg time tido dia waktu tu..huhuhu



F.O.S  niat nk jalan-jalan je..TAPI..tetiba dady nk bli shirt plak..kebetulan murah plk kan..
4 T-shirt RM50..okla kan..
Momy pon tumpang sekali..beli stokin tuk pantang nanti..
pastu ade T-shirt LEE yang butang kat depan sampai bawah dada..haa boleh buat t-shirt Nursing ni..hihihi..
Harga?
RM7 sahaja..huhuhu murah gileee..
Momy rembat dua helai..

Sebab ape murah?sbb tinggal size XL n XXL sahaja..hihihi...
Tapi okla...setakat nak pakai for nursing ..




Bowling time..Mamat ni dah bangun tido dah..


Dady n Pak Mizi..hahaha Dady kalah main bowling..



Lama2 tu Aqil boring..Momy pon bawak dia pg Aeon..(bawah bowling je..).. main2 playland kat situ..



Aqil pon nak main bowling..tapi tak pandai pon!!..huhuhu



Haa main ni pandai..tp still kalah dengan momy...kikiki..



5-0 tu Aqil Kalah..hikhikhik..



Ni nak naik Horse plak..


Letih tunggu..auntie tu lambat sangat bukak gate..huhuhu



Happy Face!!


Bubbye Momy..





T- Shirt Momy n Dady..

Pukul 8 mlm, balik pastu makan kat kedai belakang rumah..pastu terus smbung tgk Maharaja lawak..

Lepas tu ZZzzzzzz..

Happy Weekend semuaaa... (Lambat gilee post entry ni..hihihihi..)


Photobucket

Jan 11, 2013

Tunggu Hari ~ Week 38 ~

Assalammualaikum..Salam di Pagi Jumaat...

Keadaan saya..

Masih di rumah..semakin sihat pulak compared baru-baru balik Morib hari tu..

So masih tiada tanda untuk melahirkan Baby M.A dalam masa terdekat..InsyaALLAH..

Cuma sakit2 di bhgn bawah mmg kerap terasa..tapi rasa contraction belum ade..

Masih menunggu dan menunggu..

Kalau diikutkan..saya dah bosan duduk rumah jugak tau..Ingat nak pegi jalan-jalan lagi..tapi en Husb tak bagi pulak kalo saya pegi sorang sbb takut ape2 jadi susah pulak..dia plk sibuk keja..

haihla..ingat nak bawak Aqil  jln2 g IOI ke..pg je mall terdekat so that bleh exercise jugak kan...huhuhu..

Hurm..nak kena pujuk lebih jugakla..sbb kalo setakat duduk rumah..ulang alik depan ke dapur n naik turun tangga, mana jalan..Doc pn kata sikit je lagi nak ade jalan dah..so biarlah buat menda yang extreme sikit kan..hihihi...

Bbay pon kdg2 mengeras..kadang2 ok...masih menjadi tanda tanya bile saya akan melahirkan..

Ke baby nak tunggu smpai 18January?bleh bagi Momy hadiah paling bernilai n kita pon bleh share the date kan sayang...hurmmm itu semua rahsia ALLAH..

Kalo sempat tunggu 18 January, bleh la Mommy g SOGO dulu..celebrate birthday dengan SOGO, lepas tu terus deliver baby M.A...haaa menarik jugak kan...hihihi...tak tau tahun ni Sogo nak bagi ape pulak kan..

>Tahun 2010 dapat Voucher Sogo RM200
>Tahun 2011 Dapat free Make Over form Lancome n Clinique..

So tahun ni masih menunggu..itupun kalo Mommy sempat menanti Birthday Present from SOGO..kikiki..

***Oh ye..Eira Syaziera (pelakon) dah pun selamat melahirkan baby girl nya pada pukul 8.15 pagi tadi..due dia lebih kurang Mommy je..tapi dia dah pon selamat..betul pulak tekaan Mommy..mmg bajet dia akn dapat baby girl sbb tengok keadaan perut n diri dia sendiri..hihihi


>Sesiapa nak beli Skincare terbaik, boleh terus PM momy di FB ye..Terima Kasih!!Next ready stock will be available next week..Dun Miss Out!!



Photobucket

Jan 10, 2013

Baby KIKO Warehouse Clearance Sale!!10 Jan-13 Jan 2013

Tadi kan..sempena jalan-jalan menjelang delivery date saya ni, saya pon pergilah terjah Baby Kiko Warehouse Clearance Sale.. (exercise lah katakan..)

Kebetulan sale ni baru je bermula..

So Ini adalah bannernya..di FB baby Kiko..


So saya pon dengan gagahnya terjah ke sana..

Bukan nak beli ape pn..juz nak cuci mata sbb baju Baby dah banyak sangat dah..

So Sesampainya di sana..

TAraaa...



Kereta dah bersusun n parking pon takde..huhuhu..

puas berpusing jugakla..akhirnya dapat jugak parking yang terdekat..

Silap saya sbb pergi time orang lunch..mmg TERDAPAT la kan..huhuhu

Kat bawah antara gambar2 yang sempat saya snap tadi...

jeng Jeng..


Senarai Harga dan Discount..


Gift Set RM22.00 only..tapi choice sangat limited..ni jelah yang ade kot...huhuhu

 
Toys pon ade jugak..Start from RM5...



Haa tengoklah begitu ramainya umat manusia...ni tempat nak bayar..QUE tersangatlah panjangnyaaaaaaaaaaaaaaaa



Baju2 yang melambak..memang ramai yang borong..penuh beg Plastik besar saya tengok..



Mostly baju baby la..below 2 years n mostly jugak baju girl..baju boy sangat lah sedikit...huhuhu


Price starting from RM4.00 only..paling Mahal penah jumpa RM25.00 kot..



Set Mandian pon ade..


Tengoklah mereka berpicnic sempena nak tunggu que nk bayar menjadi pendek..


Super Clearance sale...


Ramai kan orang??

Saya beli ape??

Saya tak beli ape2 pun..kalo nak ikutkan memang banyak jugak baju baby yang berkenan di hati tapi memikirkan terpaksa beratur panjang n lama..saya tak berdaya lah kot..beli jela kat Jusco..senang..hihihi..tapi memang tak dinafikan harga memang terbaik!!
Tapi bile time nak bayar..saya tak sanggup..ramaiii sangat..

So sesape yang nak pegi tu, pegi pagi2 k...

Selamat Bershopping semua!!!!



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget