Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 28, 2012

Semalam..We're in The Curve n IKANO

Memandangkan Momy tak bekerja..Dady pn cuti sesuka hati..Maka kami pon plan pg berjalan-jalan tuk hilangkan boring momy yg asik duduk je kat umah..(padahal br dua tiga hri je tak kluar rumah..hihih..)
 
So kebetulan Dady pon ter gedix nk beli sesuatu (aset la kununnya)..maka kami pon menjalankan kerja-kerja mensurvey.. (nak beli ape??jeng..jeng..jeng..)
 
Smpai the curve dh pukul 12 lebih sbb singgah opis Prudential dady dulu sbb nk settlekan menda..(sesapa nak amik Insurance,bleh contact momy juge ye...For our own gud jugak..) -Iklan pon sempat kt sini..hihihi...
 
So before tu mkn dulu kat Tropicana City Mall..Mkn Nando's...n lepas tu br gerak ke the curve..
 
Lepas tu men survey area the curve n lepas tu br ke Harvey Norman Ikano...Aqil dah ZZzzzzzz bile start nk jln2 kt IKANO dah..ok jugak dia tido sbb asik cranky je bila nk tido..huhuhu...
 
So nk tau kami beli ape at the end??jom layan gmbar2 ni..hihihi...
 
Post dlu sblm keluar rumah..Acara wajjib...hihihi
 
Acara wajib bagi momy jugak..hihihi...dh 5mo preggy pon badan tak naik2...Cnfirm baby boy ni..(walaupun blum scan pon lagi..)
 
At nando's...Mkn2...
 
 
Aqil buat aksi..dia memang...
 
 
 
After dady masuk Sony Style,Momy pon terpaksa bwk Aqil round area kat situ..
 
 
Nasib ade playground..bleh ilangkan rasa ngantuk dia kejap..
 
Kat the curve ni best sgt klo preggy mom nk jln2..sbb terlalu banyak kedai baby n fr preggy mom jugak...yg penting I terjumpa Dynas n Ning Baizura..AS u all know Dynas kan ade bukak "Dynas Nursing Attire" kat the curve...Kebetulan Ning pon datang time kitorang lalu kat situ...maybe nk hang out dgn Dynas kot.. Tp Momy tak berani masuk kedai dia...(Nursing wear suma RM110 over..uish takpela..beli kat Autumnz pon dah best rega dia..) hihihi.. kat 1st floor tu jugak ade kedai Poney, Few Years, Mothercare, 9Months, Anakku, Gingersnap n etc..klo nk shopping brg baby n maternity wear, bleh pg The Curve ni ye...
 
So budak Cranky ni suruh beli book kt mothercare...Momy pon pelik?mana dtg la buku kat situ..so kebetulan sebelah SOny Style tu ade MPH,so ape lg pg beli colouring book tuk dia...So dah hepi, bleh tido k..
 
Dady still melakukan kerja2 survey...Nak beli yang ini kah??
 
Testing2...hihihi
 
 
Ataupun nk beli yang ini?? (Dady mmg suka tambah hutang bila hutang lama dah habis..aishhh)
 
 
Pilih2..jgn tak pilih..
 
 
 
 
Ikano Power Centre..
 
 
Pukul4ptg before jalan jem we all pon balik...budak ni mmg suka study tak kira masa n tempat..hopefully berkekalan sampai dia besar nanti...InsyaALLAH..
 
Last2..we all balik TANPA beli ape2 pn!!hihihihi...KATA survey kan..survey jela..Next time bila rasa perlu sangat2 baru beli...huhuhu..
 
Dady insists nak beli:
Sony Internet TV40" ATAU,
Camera DSLR.. (baru ade minat nk jadikan hobi) ATAU,
Xbox 360 (game feveret Momy)..dulu dah ade pg trade in dgn PS3..
 
SO momy pnya pndapat:
Beli XBox 360 (sbb momy bleh main skali sbb PS3 sgt tk friendly women..hihihi..)
Pastu Sony Internet TV 32" je..(bleh replace TV aqil kat atas tu..hihhi...TV kat atas tu TVlama 34" sony brand jugak..beli kat Rengit je..hihihi..)
 
still within budget tu..
 
So Dady!what do u think???hihihihihi....
 
*kesemua brg diatas bukan keperluan PON!!TV pon dah ade tiga dah kt umah ni...tp klo dady insists jugak nk beli...Ikut dady la...
 
Last but not least...
hasil jalan2 semalam...we all just beli..
Baju Dress Momy kat Reject Shop..(ade sale tau..20% lagi...RM31.20 je..hihihi)
buku aqil ..
 
Tu je...
END..
 
 

Sep 26, 2012

New Gadget fr Aqil Jauhari

Ini boleh dikatakan birhday pressie frm dady la jugak..
 
Walaupun sbnrnya dady takk tahan nk tgk Sony tablet Dady di jahanamkan oleh Aqil..huhuhu
 
So last week, we all pon berhempas pulas meng google n survey kat mana nk beli Tablet yang murah n berbaloi fr Aqil..
 
Pg Summit USJ sumanya mahal...then, terjumpala gedung tablet kat Sri Petaling...harga sangat competitive n kalo pandai bleh la dapat yang terbaik...
 
Finally kitorang stop kat satu kedai tu,n juz decided beli kat stu je...
 
 
Turn On...
 
 
Red Color..
 
Product features:
Made in Taiwan
Nouva Brand
1 year warranty
Android 4..0.4
3G
Wifi
USB
4GB SD Card
7" Screen
Price: RM 250
Chasing : RM35.00
 
So okla kot fr Aqil's use..
bukan nak buat apepn..nak main game n study je...hihihi..
Study??yups..Aqil study from here..
 
Progress Aqil after Tablet's exposure??
 
Next entry k...
 
See ya All..
 
Nila Sony Tablet Dady yang Aqil dah belasah...huhuhu..


 
 
 

Sep 25, 2012

3rd birthday bash Aqil Jauhari~Open house 1.9.2012

Assalammualaikum..

Let the pictre tells the story booleh tak??nampak sangat mode tgh malasss..hahahah..

Dady semangat mengecat rumah..we chose plump color...such a nice color...

Aqil dapat birthday gift from atuk puchong on his birthday 29.08.12..

Basikal cam pompuan kan..hihihihi..

Malam 31.8.12..fitting bju fr 1.9.12..1 suits birthday gift from pak ngah n future mkngah..Teddy tales brand... 

Simple deco fr momy n acu..
a little bit info fr those yg nk beli brg2 tuk deco birthday party ni ..

bleh beli suma brg2 party kt Seastar Party Shop..cr kat fb ye..
Price bleh tahan n yg penting 1 stop centre..shop dia terletak kat Taman Equine,Seri Kembangan..
and org 'kita' yg operate this business...bleh la pg ye spe2 yg nk buat party after this..
macam2 theme ade...dun worry,everything is in there...

tak siap lagi time ni..balloon br nak pam..huhuhu...

Angry bird's theme...Chose by Aqil himself..

Birthday boy dah ensem dah...hihihi...


Abg long pn nk enterframe...

Angry bird's cake..tempah kat Jasmine Home Delight
1.5kg
Moist Chocolate
RM80 je..murah kan..hihihi
 

Cutting cake ceremony started...birthday boy dah start cranky..nyampah tau...dia pelik tgk org ramai sgt..huhuhu...

Excited nak letak lilin kat cake tu...

nak ajak tiup lilin pon taknak..huhuhuhu

1...2...3... TIUPPpp...

Yeayyyyyy

Potong kek sesama ngan abg long...

sebahagian birthday gift yg Aqil dapat hari..

Thank u semua2 yang sudi datang..
Maaf sebab takde langsung gambar open house...gambar birthday aqil ni pon Acu yg tolong tangkapkan dr hp momy..huhuh..

Majlis started on 5pm-10pm..(after solat asar n doa selamat recite)
Menu fr Open house was:
Nasi carrot
Ayam Sambal
Jelatah
Kuah kacang
nasi impit
Ketupat palas
rendang daging
(all done by my MOM!!)
Laksa
Agar2
(Done by MIL)
Dadih
(done by my SISTER)
Air Punch..
Goodies fr kids
(sponsored by ATEH)

Thanks to all fr everything ya..

Alhamdulillah semua makanan mencukupi n orang yg datang pon boleh tahan ramai..(tu yg tak sempat langsung tangkap gambar..)

InsyaALLAH ade rezeki,tahun depan buat lagi...Amin..


Angry bird cake pon habis...
 

~Maternity shoes a.k.a kasut raya 2012~

Assalammualaikum...

setelah menggooglekan diri...finally sy pn decide beli je la kasut ni...sbb..malas nk pikir dh...huhuhu...

beli pon dh last minit yaitu 4hr b4 rayaa...n sgt tak glemer plus mahal nk mampus!!as fr me yg kurang duit ni,agak mahall la jugakk..

tp memikirkan safetyness of preggy mom ni,arghhh beli jela....(walaupun dady bisingg yaa amat)...hihihi..

So the best kasut fr me now is...

 
 
 


Shoes type : Crocs
Price : RM169.00
Place : Pavillion..
 
Dady pesan..Pakai sampai 'Lebam'...hhiihihi..
 
melayang duit raya momy dek kerana kasut ni..huhuhu....

Sep 22, 2012

22weeks ~2nd pregnancy..

Wahh..pejam celik pejam celik dah 21 weeks dah kan..haih cepatnya masa berlalu..

Maaf keranan terlalu lama menyepi..

Updates tentang keluarga kecil saya??
~Hari Raya went well...we all balik Kedah seminggu and boleh kata kali ni raya kat sana best sbb keja makan sedap je...Seminggu berlalu pun tak terasa..hihihi..Tahun sempat beraya selama sebulan...and really looking fwd to eat more raya's food...but Syawal over already so tunggu next year pulak..InsyaALLAH..

~Birthday Aqil??Alhamdulillah 1 Sep hari tu smat buat small open house a.k.a birthday celebration for Aqil..dah 3 years dah anak Mommy ni..Alhamdulillah..semoga terus membesar menjadi anak yang sihat dan soleh serta bijak..

~Second pregnancy??Alhamdulillah I'm in 22 weeks of pregnancy now (plus minus la ye)...1st monthly checkup hari tu buat kat Klinik kesihatan batu 14 Puchong on 8.8.12....And ade dispute sket tentang sy punya EDD..because kalo ikut Columbia pny scan EDD will be on 4.2.2013 tapi bila buat scan ngan doc kat klinik kesihatan tu EDD will be on 22.1.2013..Disebabkan saya Sure the date of last period so kita akn follow 22.1.2013.. (kalo dapat 18.1.2013 pn bez jugak kan baby...hihihihi)

~2nd monthly checkup was on 19.9.2012...Alhamdulillah both mommy and baby are well..Alhamdulillah sangat...HB pn 11.8,Uri pon kat atas so far semuanya ok..compared to Aqil last time, HB always rendah and Uri ade kat bawah je smpai 6months..kalo tak naik gak kena dok wad...Alhamdulillah kali ni semua ok...Morning sickness hampir tiada cuma selera makan je menjadi-jadi...Nak makan yang sedap2 je hokay n cepat bosan dengan certain fud...huhuhu...Mommy pn sgt active n bleh je buat kerja2 'berat' sedikit...hihihihi..(degil sikit ade kat siitu..)Semoga semuanya ok2 smpai menjelang kelahirannya nanti..InsyaALLAH...

~skrg ni mommy jadi penganggur terhormat..(tak tau kenape every pregnancy mesti kerja susah nak lekat..)huhuhu..takpela mungkin ALLAH ade perancangan terbaik utk mommy kan..InsyaALLAH..

So smpai kat sini dulu...jumpa next entry k..Semoga next entry tu tak la terlalu lama utkmommy karang kan...hihihi...jumpa lagi semua...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget