Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 29, 2011

Penangan Tentang Dhia..Ouh!!Hati saya terluka...

Sape kat sini yang tak follow cite Tentang Dhia??
Tak follow..takpe..Bleh gk stay kat sini n follow entry sy...hiihihi...

Saya masih bersedih...Hati saya masih lara..ni semua gara-gara Tentang Dhia..
1st time saya rasa cerita yang sangat memberi kesan pada diri saya sendiri..

1st five episodes saya tak follow pon..tapi lepas tu saya follow n tak pernah miss..

CIter dia best sgt n sarat dengan pengajaran n panduan..(so rugi pada sapa yang tak follow tau!!)
Sy tak mampu utk ulas satu persatu cerita ni tp mungkin sedikit sebanyak review saya bleh memberikan kenangan buat diri saya sendiri n buat semua jugak pada semua..

Kalo semua perasan dari permulaan perkenalan antara DHia n Zikir,takde ape yang dapat menidakkan Cinta mereka...walaupn dipengaruh macamana sekalipun cinta mereka tetap utuh..Tapi...hanya kerana Fitnah..Cinta Zikir pada DHia mula goyah...

Saddest Part:
1) Ayah Dhia meninggal akibat disantau Mummy Zikir...Sedih rasa...
2) Melly insaf n scene ratapi pemergian Ibunya dikubur sangat menyentuh hati..
2) Mak Dhia meninggal dunia tanpa dapat dikongsi perasaan Hiba bersama suami tersayang..
4) Dhia difitnah berzina dengan Azmi selepas kematian Mak Dhia.."Mummy..mak dhia baru saja meninggal dunia pagi tadi, ape kejadahnya Dhia nak berzina dengan Azmi??"
5)Zikir mula diracun oleh Mummynya dan DHia mula dipulaukan oleh seluruh keluarga Zikir termasuk Zikir sendiri..
6) Dhia ditinggalkan suami berbulan-bulan dan merindui suaminya tanpa jemu..
7) DHia di sahkan mengidap Kanser pangkal rahim...Mula mertapi nasbnya..
8) Tanpa mahu Kansernya diketahui oleh Zikir,Dhia harungi kapahitan seorang diri dengan ditemani Melly yang tak pernah jemu2 menjaga Dhia dengan ikhlas..
9) Zikir pulang kerumah setelah berbulan-bulan di Penang, Tapi still DHia diketepikan hatta sanggup bersaingan bilik walau DHia amat mengharapkan Kasihnya Suami dikala diri berperang dengan kanser yang DHia hidapi....
10)Dhia masih dilanda musibah lagi bila diberi pilihan antara dimadukan atau diceraikan yang diusulkan oleh nenek n mummy Zikir...Tapi Dhia masih Dhia..sanggup dimadukan kerna Dia amat mencintai suaminya dan bersumpah tiada lelaki lain yang boleh mengambil tempat dihatinya selain suaminya...
11) Zikir insaf..tapi DHia tetap berkeras mahu Zikir berkahwin dengan rose walau Zikir tidak mahu...
12) Zikir berkahwin dengan Rose tetapi meninggalkan Rose di malam pertama mereka dan ZIkir tetap kembali kepada Dhia dan sangat menyentuh hati bila Zikir merebahkan badannya di sebelah Dhia...Ouhh..Sedihhh...
Air mata saya dah mengalir bercucuran tanpa mahu berhenti..
13) Dhia jatuh sakit bila Rose menyerangnya dirumah akibat Zikir lari meninggalkan malam pertama mereka..
14) AKhirnya..Dhia tidak dapat diselamatkan..Melly berterusterang tentang condition Dhia pada semua, Nenek Zikir Kesal...
15) Zikir bersama DHia pada sisa-sisa hidup DHia yang hanya tinggal beberapa saat...Kalimah syahadah diucap...Akhirnya pergilah Dhia meninggalkan ZIkir buat selamanya..
16) siapa sangka...Zikir juga pergi meninggalkan dunia buat selamanya disebelah jasad kaku Dhia akibat diserang Angin Ahmar...

Ouh..Touching kan!!sangattttttttttttttttttttttttt..Air mata saya tak mahu berhenti dan masih teresak-esak..

Yang Tak best bila sampai ending..Mummy Zikir yang jahat macam Haram J tu tak dapat pembalasan yang sepatutnya...Tak patut!!At least tunjuk la sikit pembalasan yang sepatutnya dia terima..Sebab...Dia sangat Jahat like evil...serious!!Tension sikit part tu..

Yang lain2 semuanya best..

Ouh Dhia..ouh Zikir...Love both of u much2 la..Thumbs up to Nora Danish...Sebab lakonan dia sangat superrbbb dalam cerita ni..tak macam cerita2 dia yang lain..Congrats to all Team Tentang Dhia..U guys did a great job!!!Tahniah!!

Dec 28, 2011

Banyak story Pending!!

Assalammualaikum..

Hy all!!
Sorry sgt lama tak update di sini..
So cerita yg sy 'Hutang' adalah seperti di bawah:
1) Sambungan Entry Terengganu with Love
2)Bandung with Love!!(banyakkkkkk gambarrrr)..Ade FM tuk Kak Munna tau!!hihihi..tuk blogger lain pon ade gak souvenir....
3)Aqil's story ..(Mamat tu dh semakin BIJAK)
4)Azam Baru
5) corat coret sekitar 2011..

Waaa banyaknyaaaa...Mampu ke saya mencoret disini before year end???Nantikan ye kawan2...

Dec 12, 2011

Cerita tentang Weekend yang sakit hati...

Weekend yang sibuk..
Weekend yang tak best..
Weekend yang tak accomplish ape2 pn!!
huhuhuhu..

~Nk buat Passport Aqil n Dady tak kesampaian sebab si dia bgn lambat..
~Balik kajang,nk jumpa angah  along mak..semua tak dapat pasal diorang keluar..(takkan nk ikut time ko je kan nk jumpa diorang pn!!) balik pon kejap sangat..
~Pg Knduri time Maghrib.. (taksukaa...)
~Nk tgk Ombak Rindu tak dapek2 jugak walau dh beli Ticket n burn RM 30 mcm tu je!!Sedih.. (membazir pertama)
~Konfrontasi akibat P sickness...(sentiasa sakit hati..)
~Penat minggu lepas terbawak2 smpai ke Weekend n akhirnya sakit semuanya n kat mana2..
~Kemuncak...Makan mlm tadi Dua orang + Aqil sampai RM 51.00...(membazir ke2)

Itu sahaja cerita Weekend yang TAKBEST!!

Weekend anda2 best tak??

Khamis ni nk fly dah...tak sabar....Tak sabar nk bercuti n spend time dgn Aqil sbnrnya...tak larat nk hadap kerja yang tak habis2...hhuhuhu...

Jom sambung buat kerja...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget